Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sterowniki xp na laptop hp dv9500z / 9623
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
marrek
Witam

Piszę tu bo nie mogę sobie poradzić ze sterownikiem audio działającym pod windopws XP do układu conexant na wspomnianym laptopie hp dv9623cl lub jak wolicie dv9500z. Zainstalowałem poprawkę microsoftu, dodałem sterowniki i jak cisza była tak jest. System widzi drivery (nie ma zółtych znaczków w menadrzeże) a w zakładce panelu sterowania/audio wszystko jest szare. Dodam że to już druga próba podejśćia do zmiany OS i efekt jest ten sam. Wasze sugestie ...

pozdr
Marek
GG 9012629
sienio
CYTAT
ec 24, 2007 09:56:34 GMT Unassigned
Hello,

I just wanted to post a follow-up since I got sound working on my DV9500Z with XP SP3. This might help anyone else who is running into problems.

1. Install KB835221.EXE available from Microsoft. This small patch changes the audio and modem devices from being unknown on the PCI bus to being unknown HD audio devices. This needs to be done first or the devices will never be detected properly.

2. Install SP33867.EXE (Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio) available from HP

3. Install SP34200.EXE (Conexant audio drivers) available from HP. The setup likely won't detect your card, so you'll have to go into the \SWSETUP\SP34200 folder and modify AT8VEN5A.INF to contain your device info
-- Look for the [Conexant] section
-- Under that, find a line like
%HdAudioFunctionDriver.5045.DeviceDesc% = HdAudModel,HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_5045&SUBSYS_103C30BB
-- Look in Device Manager and double click the HD Audio device, then go to the Details tab, then select Hardware Ids
-- Modify the info in the .INF file to have the same info as what's in the Device Manager
-- save the .INF, and then manually/force install the driver by using "Update driver" and selecting the \SWSETUP\SP34200 folder

Tu masz pełny link do tego forum - Link

Jak Ci się nie chce wachlować ze sterami XP to zainstaluj dowolnego Linuksa (Ubuntu, Fedora, Mandriva), dźwięk będzie od ręki. Chociaż na 98% nie będzie działać kamerka. biggrin.gif

marrek
o matko gdzies ty to znalazł, ja wczoraj mało nie oślepłem przeszukujac fora... jeszcze nie sprawdzałem ale wielkie dzięki za pomoć. To dla klienta który nie abla jeśli chodzi o windowsa a Ty chcesz go na linuxa przerzucić smile.gif)
sienio
CYTAT(marrek @ 05.06.08 - 11:42) *
o matko gdzies ty to znalazł, ja wczoraj mało nie oślepłem przeszukujac fora... jeszcze nie sprawdzałem ale wielkie dzięki za pomoć. To dla klienta który nie abla jeśli chodzi o windowsa a Ty chcesz go na linuxa przerzucić smile.gif)

google.pl ------ dv9500z no sound in winxp <LOL>
marrek
to działa..... normalnie masz browarka albo cuś mocniejszego.... tnx
sienio
Luz. Sam byś to kiedyś znalazł. smile.gif

CYTAT(marrek @ 05.06.08 - 11:42) *
To dla klienta który nie abla jeśli chodzi o windowsa a Ty chcesz go na linuxa przerzucić smile.gif)

Tym lepiej, nie masz jeszcze złych nawyków. smile.gifsmile.gifsmile.gif Więc Linuks by Cię nie zabił. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.