Witajcie !
Problem jest następujący. Po kilkukrotnym uruchomieniu firefoxa w ciągu dnia przestają się ładować strony - tak jakby nie było netu. Ale net jest bo działa outlook, GG.
Wirusów nie ma, log z hijackthis czysty, najnowsza wersja firefoxa, winXP z SP2. Żadnego firewalla poza systemowym.
Strony ładują się ponownie gdy zrestartuję kompa albo rozłączę połączenie z netem i ponownie się połączę.
Net od dostawcy osiedlowego.
Pozdrowienia
http://www.generic.neostrada.pl/Może to jest problemem. Nie zawsze ten komunikat się pojawia.
lokocool
08.06.08 - 16:38
Mialem to samo i szczerze powiem ze nie poradzilem sobie z tym.. najsmieszniejsze bylo to ze inne przegladarki ladowaly strony tylko FF nie... po jakims czasie wszyko wrocilo do normy.. co to bylo NIE wiem
zrobiłem to co radził Postman - bez efektu
Jutro zainstaluje IE :/ i zobacze czy na nim chodzi.
NIech ktoś znający się na sprawie mi odpowie: GG i przeglądarka korzystają z innych portów, prawda? Jeżeli porty dla przeglądarki są zamknięte to strony nie będą się otwierać. A czy istnieje możliwość samoistnego zamykania się portów dla przeglądarki? Jak sprawdzić z jakich portów korzysta przeglądarka?
Pozdrowienia
przeglądarka korzysta zawsze z portu 80. Jak ci nie działa net to uruchom wiersz poleceń i w wierszu poleceń sprawdź czy chodzą pingi w ogóle po adresie i po nazwie. Następnie sprawdź telnet poleceniem telnet www.wp.pl 80 jak sie pokaże że nie można odnaleźć hosta lub jakiś komunikat ze nie można sie połączyć to znaczy ze masz zablokowany port 80. Jak sie nic nie pokaże po wciśnięciu enter to wciśnij na klawiaturze Ctrl + C a następnie enter. Powinien sie pokazać jakiś kod html.
CYTAT
Jutro zainstaluje IE :/
A to udalo ci sie gada bezbolesnie odinstalowac?

Sprobuj wywolac iexplore.exe z wiersza polecen, moze sie odnajdzie bez nowej instalacji?
A czy czasem port 80 to nie jest do połączeń tcp przychodzących jak mamy serwer www? :]
Bo przeglądarka to raczej pracuje na portach ~1680 i ~3370 - a ogólnie rzecz biorąc to na zakresie TCP 1024-5000.
A co do samego problemu to nie mam pomysłu co to może być.
U mnie od jakiegoś czasu coś dziwnego dzieje się z gadu - czasem rano nie mogę się normalnie zalogować - niby się loguje, mogę zmieniać statusty, gadać itp. ale widzę jakieś puste opisy (u I_O najczęśćiej się to dzieje - nie wiem czemu), albo nie widzę opisów innych - chociaż wiem, ze są (bo później jak już normalnie zacznie działać to je widzę).
Przyczyną może być to, że kompa nie wyłączam, tylko daję na 'stan wstrzymania' a do tego mam pobieranie adresu z DHCP. Ale ogólnie to jest conajmniej dziwne, bo czasem się to dzieje jak mam gadu całkiem wyłączone a czasem jak zostawiam przed wstrzymaniem systemu na 'niedostępny'.
lokocool
10.06.08 - 17:20
zainstaluj sobie safari albo opere bedzie latwiej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.