Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze sterownikami do karty graficznej GeForce
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
_sonia_
Mam kartę nVidia GeForce 7600GT. Używam sterowników Forceware w wersji 91. Nie mogę zainstalować wcześniejszych: 84, 85, 87 bo wyświetla się informacja, że dany sterownik jest niezgodny z wersją sprzętu. Jest to nieprawda, bo te właśnie drivery ( np. v84.12) są zalecane do tej karty. Oczywiście wcześniej odinstalowywałam wszystko, używałam też Driver Cleaner. System to Windows XP.
sienio
Zobacz może w panelu sterownia w menedżerze urządzeń czy możesz usunąc kartę graficzną. Wtedy może pojedzie.\\\

Po co chcesz instalować starsze sterowniki?
_sonia_
Nie będę się rozpisywać, lecz chodzi o to, że podczas grania są problemy z płynnością animacji: kilka minut wszystko chodzi płynnie potem prawie skacze i tak na przemian. Znalazłam na jakimś anglojęzycznym forum podobny problem i tam doradzano sterowniki 8x. Teraz mam problem jak je zainstalować.
I_O
Musza sie zainstalowac, obojetnie czy im sie to podoba czy nie. Rozpakuj paczke z instalatorem do jakiegos katalogu, wybierz w managerze urzadzen swoja karte ->aktualizuj sterownik ->zaznacz ze nie ma szukac pasujacej wersji tylko sama wybierzesz ->wskaz mu ospowiedni plik w paczce ktora rozpakowalas i Windows powinien to lyknac

Edit: ten pasujacy to bedzie NV4_DISP.INF, pokaz go windozowi a on juz powinien zalatwic reszte
sienio
No właśnie miałem to zasugerować. tongue.gif
_sonia_
No tak, udało się. Teraz mogę ponownie zainstalować cały pakiet razem z panelem nvidii. Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.