Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Proste dwa pytania
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
inadees
Witam,

Mam dwa pytanka:
1. Czy można zmusić Total Commandera, by uruchamiał się w pełnym oknie? I jak? Przeszukałem jego ustawienia, ale nic nie znalazłem,a wkurza mnie to ciągłe maksymalizowanie okna po każdym uruchomieniu.
2. Jak to jest z windows xp sp3 i mułkiem: czy trzeba zmienić plik tcpip i czy można do tego użyć xp-antispy?

Pozdrawiam smiley13.gif
Fideista
CYTAT(inadees @ 22.06.08 - 23:41) *
Witam,

Mam dwa pytanka:
1. Czy można zmusić Total Commandera, by uruchamiał się w pełnym oknie? I jak? Przeszukałem jego ustawienia, ale nic nie znalazłem,a wkurza mnie to ciągłe maksymalizowanie okna po każdym uruchomieniu.
2. Jak to jest z windows xp sp3 i mułkiem: czy trzeba zmienić plik tcpip i czy można do tego użyć xp-antispy?

Pozdrawiam smiley13.gif

Ad. 1.
'Prawoklik' na ikonkę, zakładka "skrót" w opcji "okno" wybierasz zmaksymalizowane.

Ad. 2.
Plik TCP/IP? Protokół? Co to znaczy zmienic?
Rooff
ad. 1
Jak już ustawisz go zmaksymalizowanego i inne opcje to dajesz 'Konfiguracja' -> 'Zachowaj' (albo 'Zapisz ustawienia' - nigdy nie wiem które, więc zawsze daje oba tongue.gif).

ad. 2
Trzeba spatchować tcpip. Robi się to tak samo jak przy SP2 - przez xpantispy (i nie tyle trzeba, co można i warto wink.gif ).
inadees
Dzięki @Roof,
TC jest w pełnym oknie i od razu mi lepiej. A z SP3 poczekam, aż będę musiał system na nowo instalować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.