Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przenieść konto pocztowe
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
_sonia_
Na starym komputerze z XP mam konto pocztowe w Outlook Express. Jak przenieść cały profil z archiwami na drugi komputer z Vistą? Jest na nim zainstalowany MS 2007 Outlook 60-dniowy oraz "Poczta Windows Vista".
Rooff
Może tym:
Outlook Express Backup Wizard
albo tym:
Outlook Express Backup Version 6.5 - FREE
lub czymś innym podobnym, czego może ja nie znalazłem wink.gif

Później na kompie z Vistą instalujesz ten sam program i dajesz 'Restore Backup'.

Nie wiem, czy nie zadziałałaby opcja Plik->Importuj->Wiadomości (lub coś podobnego) w którymś z programów na Viście (nie wiem jaki sens jest to robić do tej wersji 60-dniowej - no chyba, że za 59 dni będzie Ci się chciało robić ponownie to samo wink.gif ).
Ogólnie to trzebaby się pobawić :]

Szybciej by było zostawiać sobie kopie wiadomości na serwerze pocztowym, by później sobie je pobrać po (re-)instalacji systemu (można tam też stworzyć folder np. archiwum i powrzucać do niego wiadomości, które chcesz żeby zostały, ale nie koniecznie chcesz je ponownie ściągać na swojego PC). Przynajmniej ja stosuje taką metodę biggrin.gif
Romano
Z OE kopiujesz na żywca dbx-y (narzędzia->folder magazynu->tam jest ścieżka) i potem w Viście importujesz te pliki.
Lub najpierw w XPeku sobie zainstaluj Office Outlook, w nim daj import i potem wystarczy plik poczty pst od Office Outlooka podmienić/nadpisać.
Hasło do maila natomiast przenieść się chyba nie da.
POSTMAN
klikasz start -> uruchom i wpisujesz migwiz a potem sie wybierasz co chcesz przenieść i gdzie. Na nowym kompie robisz to samo z tym że pobiera dane z pliku który stworzyłeś w pierwszym etapie. Z tym że to różnie może być na Viscie tongue.gif
_sonia_
Najważniejsze jest aby przenieść konto. Spróbuję zainstalować na Viście Outlook Express 6.0 (taki sam jak na XP) i wtedy importować.
_sonia_
Jeśli utworzę kilka kont użtkownika w Windows XP, to będą oni mogli bez dodatkowych ustawień korzystać z tego samego outlooka i utowrzonych na nim wcześniej kont?
Rooff
Tak, ponieważ poczta jest przechowywana w profilu użytkownika:
C:\Documents and Settings\"nazwa profilu"\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{"ciąg znaków"}\Microsoft\Outlook Express

Wystarczy w każdym z profili użytkownika dodać odpowiednie konto.

A jeszcze odnośnie tego backup-a, którego chciałaś robić - to jakbyś skopiowała te katalogi, to powinno się je później dać zaimportować pod Viśtą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.