Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do zgrywania obrazu z karty telewizyjnej
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
tomekkkz
Witam.
Ostatnio stałem się szczęśiwym smile.gif posiadaczem karty TV Pinnacle!
Prosiłbym o pomoc w dobrze programu do zgrywania obrazu z kart TV.
Oprogramowanie standardowo dołączane do karty działa "jak chce", że się tak wyrażę.
Próbowałem VirtualDub, ale on niestety nie widzi żadnego kanału telewizyjnego sad.gif
Jaki program możecie polecić do zgrywania programów telewizyjnych z karty telewizyjnej.
Jak by posiadał kodowanie "w locie" do XVid bylo by super smile.gif
pozdrawiam i proszę o pomoc! smile.gif

Rooff
Może BorgTV?
I_O
A moze WinDVR3? Uzywalem go pare razy i nagrywal dosc porzadnie - chociaz tylko w mpeg2
klek0sik
jesli podalbys model karty to cos sie wykombinowaloby.Ale z tego co widze kilka modeli ma wszystko co potrzeba:

• oprogramowanie Pinnacle MediaCenter
  • zdalny dostęp do wszystkich plików multimedialnych w komputerze
  • nagrywanie w formacie DivX
  • wejście dla sygnału z urządzeń analogowych
  • dodatkowo: możliwość usuwania reklam przy pomocy programu do edycji Studio QuickStart
to wiecej niz potrzebujesz tongue.gif
I_O
Echch...a tak w ogole to po co kupowales ta karte? smile.gif Temat mnie zaciekawil na tyle, ze zajrzalem na strone Terrateca czy aby nie ma na niej jakiegos update do mojej dosc antycznej juz karty - i prosze, bylo. Nowy ladny program z roznymi szykanami i nowe ladne stery BDA pasujace do XP i Visty. Program raz dwa zainstalowany, ladnie sie uruchamia, mnostwo opcji i tylko jeden drobiazg: hardware not found smile.gif Pewnie stare stery nie pasuja wiec myk - zainstalowane nowe iii.....oczywiscie pupa. Hardware jak nie bylo tak nie ma, WinDVR nagle sie obrazil i wprawdzie obraz pokazuje ale czarno-bialy i nagrywac chce juz tylko w pogorszonej jakosci bo mu sie jakis DRM-y chyba ubzduraly, jedynie stary dobry DScaler ma w nosie cale zamieszanie i dziala super jak zawsze chociaz troche dluzej sie uruchamia. W efekcie wszystkie "nowosci" polecialy do kosza, z niejakim trudem znalazlem jakies stery sprzed kilku lat i znow wszystko dziala smile.gif
Tylko: po co mi to bylo? smile.gif
Auxiliaris
[OT] I_O, sie napaliłeś jak szczerbaty na suchary no imasz [/OT]

A tak w ogóle to chyba u mnie się również WinDVR najlepiej sprawdzał, nagrywałem do MPEG2 a później przy pomocy AGK* do XviD'a.

* = Auto Gordian Knot.
tomekkkz
klek0sik: Jeśli chodzi o program dostarczony przez Pinnacle do oglądania i nagrywania, to nagrywa on w przypadku ręcznego włączenia w małej rozdzielczości. Dopiero gdy nagrywanie zaprogramowane jest wczesniej to można wybrać format zapisu, ale divX wygląda nie za ciekawie, dopiero mpeg2 OK smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.