Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: rejestry
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
rebel
witam
cos namieszalo mi w rejestrach do tego stopnia ze nie dziala mi przesuwanie ikon i na przyklad wlasciwosci w managerze sprzetu-przez to mam problem z instalka i dzialaniem klawiaturki bezprzewodowej.......przed tym mlynem dzialala spoko teraz tylko mycha dziala -pomimo roznych prob i zabaw ze sterownikami nadal mam to samo-podejrzewam wiec ze cos sie w rejestrach namieszalo i gdzies sa policies na podgladniecie wlasciwosci sprzetu

jaqkby sie ktos orientowal gdzie w rejestrach wyprostowac te dolegliwosci-brak mozliwosci przeciagania ikon i brak wlasciwosci w managerze sprzetu -to prosze o wskazowke
wert
poszukaj w regedit nazwy klawiaturki albo co i wywal zapisy.Jesli miales do tego stery to najpierw je wyinstaluj.Raczej z tego co piszesz nikt ci nie pomoze.Wlasciwie zero danych.

Edit

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.ph...13&t=205239

tu kolesiowi ikony nie przesuwaly sie ale zapis podany w topicu zadzialal mu.Moze zrob to samo ale kopia rejestru wskazana tongue.gif
Auxiliaris
Możliwe że masz ustawione automatyczne ustawianie ikon? Parawoklik na pulpicie / rozmieść ikonyb według / haczyk przy Autorozmieszczanie do wywalenia.

Jeśli to nie było przyczyną, to czy system jest w 100%-tach wolny od wirusów i innego robactwa?
rebel
odpowiedz1-dzieki @wert podany przez ciebie wpis rejestru zadzialal-mozna juz przesuwac ikonki
odpowiedz2-klawiaturka to komplet bezprzewodowej cordles keyboard+mycha firmy logitech niestety nie jestem w 100%pewny typu -wyglada dokladnie jak ta klawiaturaaaa

pomimo instalki polecanych sterownikow klawiaturka nie dziala -dodam ze podczas instalki sterownikow wyskakuje okienko z prosba o wlozenie plytki z sp2-ktorej nie posiadam wogole a system ma latki powyzej sp2 -malo tego na powyzej podanej stronce ten itouch ma jakos duzo funkcji w porownaniu do tego co pokazuje moja wersja-u mnie jest tylko 3 zakladki w tym jedna ze statusem baterii i przyciskiem connect-klikam na nia i nie laczy mi klawiatury-nic sie nie dzieje
Pamietam ze poprzednio wystarczylo wgrac byle jakie stery logitecha i gralo wszystko-teraz klawiaturka przestala dzialac po wymianie baterii w myszce tak ,sama z siebie-wywalilem wszystkie sterowniki logitecha -wgralem od nowa (z tym ze podczas instalki jest ten glupi komunikat o sp2) i po resecie tylko mysz lazi a klawiatura milczy jak zakleta.

@Auxiliaris system wolny od robactwa czesalem go wlasnam antywirkiem +skaner online +search destroy i dodatkowo jeszcze raz skanerkiem coz poszukalem jakiegos innego stera wywale all i zainstaluje-dam znac jak poszlo
Auxiliaris
Jeśli to jest ta klawiaturka do której podałeś linka, to TUTAJ powinno do niej wszystko być, co potrzebne.
wert
rebel

jezeli to logitech i nie masz innych urzadzen tej marki to odinstaluj ewentualne stery i po restarcie uruchom>>regedit i recznie wywal z rejestru wszystkie zapisy z Logitech i po sprawie.Nie powinno sie tak zywcem robic ale coz - wymóg chwili tongue.gif

A co do wolania o plytke z SP2 to prawdopodobnie chce ci podmienic jakis plik systemowy (dziwne jak nie masz,ale to w koncu winda smile.gif ),wydaje mi sie ze wystarczy kliknac wtedy na Anuluj i klopot z łba.
rebel
uporalem sie z g.... przyczyna braku dzialania byl brak pliczku i8042prt.sys w windows/system32/drivers -o ten wlasnie plik wolalo przy instalce ,a w managerze sprzetu byly urzadzenia z wykrzyknikami-dopiero po usunieciu blokady z rejestru moglem odczytac dlaczego ma wykrzykniki i co go boli
dzieki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.