Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Router - rozbudowa do bezprzewodowego
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
djpawlo21
Mam problem a mianowicie mam ruter przewodowy i chciałbym się dowiedzieć czy mogę do niego coś dokupić aby był bezprzewodowy????
I_O
Oczywiscie ze tak: mozesz dokupic router bezprzewodowy smile.gif
djpawlo21
Ale czy nie mogę dokupić czegoś innego zamiast rutera????
bns
Wątpię żeby producenci zakładali o rozbudowę modułów, np. WiFi. Cena modułu była by zbliżona to urządzenia bez, ze względu na mały popytu - z tego same względu też może tego nie sprzedają ;)
sienio
Potrzebny Ci Acces point.... taki jak ten

LINK

Chociaż lepiej chyba kupić nowy router bezprzewodowy.
djpawlo21
Dobra ale mając tego Acces point to jeszcze chyba musze mieć coś przy komputerze.
-=KiZiU=-
CYTAT(djpawlo21 @ 30.08.08 - 10:09) *
Dobra ale mając tego Acces point to jeszcze chyba musze mieć coś przy komputerze.

Access Pointa podlaczasz pod ten Twoj router.
Ale w sumie po co jak taniej od AP mozna kupic bezprzewodowy router? Link
lucjanos
CYTAT

Pewnie że musisz. Niezbędna jest bezprzewodowa karta sieciowa. PCI lub USB. Jest to potrzebne tylko do realizowania połączenia WIFI.
sienio
Najlepiej to powiedz nam jak ma wyglądać ta sieć. Wtedy wszystko będzie jasne i powiemy Ci co kupić.
lucjanos
Sienio, raczej powiemy mu wszyscy co kupić. Bo jeśli kupi AC który Ty mu proponowałeś, to raczej nie będzie Ciebie mile wspominał. smile.gif
sienio
Miałem napisać "powiemy", literówka, sorry.

Na allegro znalazłem tylko AP, D-Linka, Asmaxa i Tp. Zamieściłem ten link jako przykład. ( w zasadzie z tych trzech firm, wybrałbym TP właśnie. wink.gif )

... i tak powinien kupić nowy router LINKSYSA, bo kupno samego AP się nie opłaca zupełnie. tongue.gif
gulon
CYTAT(sienio @ 30.08.08 - 21:17) *
... i tak powinien kupić nowy router LINKSYSA, bo kupno samego AP się nie opłaca zupełnie. tongue.gif

Może się opłacać, jeśli djpawlo21 ma dobry router, a AP kupi okazyjnie na allegro. Albo dodatkowo chce zrobić wifi z standardzie n. O np tutaj jest w miarę okazyjnej cenie AP :
http://www.allegro.pl/item424951549_linksy...oe_802_11n.html

P.S. Najlepiej jednak napisz co już masz i co chcesz mieć...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.