Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: *.trp to dvd
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
zimi2k
Hej
Oreintuje sie może ktoś - jak nagrać film w formacie *.trp na plytke dvd, tak by odtwarzane bylo to w stacjonarnym odtwarzaczu dvd.
Czy istnieja jakies wtyczki np do nero vision ? bo tam chyba najprosciej smile.gif

Szukam, googluje i niestety bezowocnie sad.gif
Pliki *.trp - tworzy moj dekoder TVSAT, gdy nagrywa na twardziela ;-)

Pozdro i z gory dzieki za pomoc wink.gif
Auxiliaris
Borykałem się z podobnym problemem z mojego receivera, który nagrywa pliki w formacie .TP0
Mniemam, że jest to Videostream z wszelkimi danymi jak: EPG, różne ścieżki Audio, napisy itd.
Mnie pomógł wtedy Nero8 z modułem Nero Vision 5.

Możesz spróbować wg. tego artykułu [ KLIK ]
Możliwe, że wcześniej będziesz musiał się zarejestrować. W temacie tym, jest sporo innych programów, które radzą sobie z takimi egzotycznymi przypadkami.

Wydaje mi się, że takie formaty jak .TRP ' .TP0 czy .TS to podobne przypadki.
zimi2k
No i sprobowalem- z malymi plikami jest OK... smile.gif, ale jak wrzuce taki 2GB zapis w HD... niestety mieli mieli mieli i nie mozna zapisac... sad.gif
Auxiliaris
Jakieś konkrety ? Wywala jakiś błąd może.
Masz zainstalowane filtry fddshow ?
zimi2k
Czegos nie rozumie. - Wrzucilem inny 2GB plik i przyjął bez problrmu i ładnie skonwertował.
A na nie ktorych wywala taki błąd...

Pozdrawiam
Auxiliaris
Z doświadczenia z plikami .TP0 wiem, że filmy HD zajmują sporo miejsca na dysku a system plików (przynajmniej w moim przypadku) to FAT32 w związku z czym, obsługuje tylko pliki do 4GB filmy w HD mogą zjmować nawet do 8GB i dlatego rekorder dzieli je automatycznie. Tak podzielone pliki są trudne do skonwertowania i nawet jak się to uda to obraz jest przesunięty względem audio.

Właśnie, jak twój HDD jest sformatowany, w NTFS czy FAT32 - bo może tutaj jest problem.
zimi2k
HDD podpiete do dekoderka to FAT, i tam pliki dzielone sa wlanie po 2GB.
Mam mozliwosc sformatowania dysku w dekoderku na linuxowska partycje, ale jeszcze sie tym nie bawilem...

Natomiast partycja w PC to ntfs.
Auxiliaris
I dlatego nie można otworzyć tego pliku, bo jest w 2 częściach.
A nie wiem czy Nero to potrafi, ale jak widać raczej nie.
zimi2k
PIerwsza partia 2GB idzie bez problemu... dopiero drugi plik wywala...sad.gif
Jutro sformatuje to na ext i zobaczymy co z tego wyjdzie wink.gif

dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.