Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Outlook Express
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
_sonia_
Posiadam ten sam Outook Express na kilku komupterach, identycznie skonfigurowany (na XP). Problem jest tylko na jednym. Po utworzeniu wiadomości wybieram "wyślij" wtedy program przenosi maila do folderu "do wysyłki" zamiast posłać wiadomość do odbiorcy. Muszę wybrać "wyślij/odbierz" i dopiero wtedy idzie w świat. Jest często też tak, że pojawia się informacja o błędzie SSL i nieudanej próbie wysyłki pliku. Po resecie komputera znowu wszystko działa do jakiegoś czasu. Mam zainstalowany Avast, odznaczyłam "skanowanie poczty wychodzącej" ale nie tutaj tkwi problem, bo dzieje się to samo.
Rooff
Czy wszystkie systemy są postawione w jednej i tej samej sieci, czy na zupełnie innych sieciach (od innych dostawców)?
Bo problem może dotyczyć nie tyle systemu, co dostawcy internetu/konfiguracji sieci (routera, serwera).
_sonia_
Tak, jedna sieć. Jeden router (neostrada TP). Wszystkie komputery korzystają z tego samego konta użytkownika.
Ciekawostka: Komputer po wysłaniu wiadomości zacina się na kilka sekund.
Sama już nie wiem.
Rooff
A problem występuje zawsze, czy jak np. więcej niż ten komp jest podpięte do neta?

Ogólnie to ja bym polecał użycie kreatora konfiguracji sieci i wpisanie innych nazw dla poszczególnych komputerów (no chyba, że to już było robione i/lub to nic nie daje :>).

Fajnie by było wiedzieć co to jest za komputer, na którym występują te anomalie - czy stacjonarka czy laptok, czy na kablu czy na WiFi? (ewentualnie model karty sieciowej).

Zakładam, że sterowniki są wszystkie poprawnie zainstalowane na tym problematycznym kompie :>
_sonia_
Więc tak: wszystkie komputery są stacjonarne, wszystkie pracują w sieci poprawnie od dawna, a problem pojawił się kilka dni temu. Dziwne, że jeśli ustawię opcje np. "użyj tych samych ustawień dla wysyłania/pobierania" program sam po resecie przywraca dodatkowe ustawienia dla wysyłania (poprawnie skonfigurowane). Właściwie mogłabym zainstalować np. Thunderbird i importować wszystko, ale obawiam się, że może coś pójść nie tak, i powstaną jeszcze większe szkody (utrata archiwum poczty, itp).
Wysyłamy dużo ciężkich plików. Może być tak, że maksymalny upload z innego kompa blokować/zawieszać działanie tego outlooka?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.