Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Procek i jego kontrola
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Szwarcu
Yo wink.gif It's me again
Więc nie owijając w bawełnę zdecydowałem się podkręcić procka smile.gif
poszły 3 testy SP 2004 na stress CPU wyniki pozytywne napięcia zasilacz trzyma
i jedna prośba do was HARDKOROWCÓW xD
Zna ktoś jakiś fajny program do monitorowania temperatur procka .... ( nie typu Everest bo to szit )
najlepiej jakby monitorował tylko procka a nie wszystko ...
Pozdrawiam xD
Wiggly
wypróbuj core temp: http://www.programypc.pl/core;temp;0;96;be...ogram,2180.html
Szwarcu
Próbowałem miałem temp na minusie nawet po 80 czasem 0 pokazywało ;/
Everest niby dobrze pokazuje ale ja chce mieć program co tylko proca pokazuje
vince44
www.google.pl ciach.gif
Wiggly
no to jeszcze http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download (poczytaj faq, w opcjach musisz ustawić odczyt z odpowiednich sensorów)

jeśli masz procek intela to są jeszcze real temp i thermal analysis tool (jak masz amd to też możesz spróbować). I w sumie tyle, nie znam więcej programów, które mierzą temp. samego procka, zresztą w opcjach everesta możesz ustawić żeby na pokazywał temp. tylko danego podzespołu.
Szwarcu
CYTAT
www.google.pl ciach.gif

bez komentarza, chociaż powtórzę jeszcze raz .... zanim tutaj pisze to szukam na google

Thermal analyst tool też szwankuje tongue.gif zostane przy tym everescie

PS

Vince mówiłeś że na Xilence zasilaczu nie robić bo nie znana firma .... wykręciłem proca na 3,6 z napięciem 1,29 V
Aparaturą pomiarową sprawdzone napięcia i linia +12V trzyma się miedzy 11,86V a 12,03V więc wynik jak dla mnie satysfakcjonujący
vince44
CYTAT
Vince mówiłeś że na Xilence zasilaczu nie robić bo nie znana firma .... wykręciłem proca na 3,6 z napięciem 1,29 V
Aparaturą pomiarową sprawdzone napięcia i linia +12V trzyma się miedzy 11,86V a 12,03V więc wynik jak dla mnie satysfakcjonujący

Tak napisałem? nie przypominam sobie.
Podałem tylko linka do strony gdzie Xilence został umieszczony na czarnej liście, zapewne nie bez powodu.
Może trafiłeś lepszy egz., oby komp działał na nim stabilnie jak najdłużej, oby. smile.gif
Szwarcu
thx Vince .... temat raczej do zamknięcia
jar3cki
zobacz sobie programik ktory zwie sie SpeedFan. calkiem fajny.
Szwarcu
CYTAT
zobacz sobie programik ktory zwie sie SpeedFan. calkiem fajny

Jego to chyba zaraz po wpadnięciu na pomysł podkręcania proca wypróbowałem .... oczywiście nie wyglądało to za ciekawie smile.gif temperatury na minusie lub typu 10-20 nie zbyt wiarygodnymi są ;D
Rooff
A Ty w ogóle jakieś parametry czujników ustawiałeś - czy na pałę instalowałeś?
Bo o ile pamiętam te softy wymagają trochę ustawień, żeby wszystko poprawnie działało...

A tu mnie trochę rozbroiłeś:
CYTAT

Widziałeś kiedyś procki, których praca zależałaby od napięcia na linii +/- 12V ? biggrin.gif
Szwarcu
CYTAT
A Ty w ogóle jakieś parametry czujników ustawiałeś - czy na pałę instalowałeś?
Bo o ile pamiętam te softy wymagają trochę ustawień, żeby wszystko poprawnie działało...

Troszkę mnie źle zrozumiałeś .... tutaj chodziło mi o moment testowania proca .... podkręciłem i gdy mój znajomy przyszedł z aparaturą ... zobaczył czy mam sensowny zasilacz .... jak widać normy ATX spełnia smile.gif

Linia 12 V Odpowiada za najbardziej prądo żerne podzespoły kompa czyli karta graf. na przykład .... mówię o linii 12 V bo innych nie patrzyłem xDD mój znajomy wszystko robił, jak mówi " dobrze " to ja się nie dopytuje mam do niego zaufanie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.