Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: "Mały" problem z myszką na laptopie
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
wert
Mam pieroński problem z myszka pod laptopem,chociaz nie sądze ze to ona jest calej sytuacji winna.Poprostu jest efektem koncowym mojego,nieznanego problemu.Otóz raz na jakis czas mycha "zamraza" sie i niestety nic oprocz wyłączenia laptopa "na sztywno" nie pomaga.Laptop to Dell Inspiron 1720,mycha bezprzewodowa Logitech,system XP SP3.
Pisalem do DELL,mam 3 lata wsparcia (jakis Buisness day) i odpowiedzieli mi ze problem rozwiaze reinstall systemu i sterow,tyle ze takie info to se moga wsadzic gdzies.No cóz,problem jest na tyle uciażliwy ze zrobilem to,więcej! polowe sterów poprostu wywalilem i tak na goło testowalem,nic to nie dalo,mycha zamraza sie,jest to nieprzewidywalne,nie ma znaczenia co i gdzie,no moze wiecej objawia sie to na przeglądarkach www.Przez moment myslalem ze to moze blokowane wyskakujące okienka powodują albo java (nawet wyinstalowalem ją) tyle ze w dalszym ciągu problem wystepuje.
Slyszal ktos z was o takim problemie i wie albo podejrzewa co moze powodowac takie zachowanie systemu? za wszelkie info bede wdzieczny.

Aha

mialem tez myche na kabelku,to samo,mam takze na dysku Debiana i tu nie ma problemu zadnego.
jakies nowatorskie rady typu zainstaluj system jeszcze raz nie wchodza w gre,to sluzbowy laptop dopiero co postawiony system z bazami,bajerami pod serwer,problem "musi" rozwiazac sie bez nowej instalki smile.gif
Auxiliaris
CYTAT(wert @ 02.10.08 - 17:47) *
Mam pieroński problem z myszka pod laptopem smile.gif

Wyciągnij mychę z pod laptopa, wtedy odetchnie i zadziała pewnie... smile.gifA tak poważnie - rozglądałeś się za nowym BIOS'em ?

wert
Aux wiesz cos albo wyczytales to gdzies? to ja poprosze link tongue.gif
Zmiana BIOS jakby nie bylo to zawsze mała loteria,cos nie tak - ja i laptop ugotowani.Musze wiedziec co ta zmiana ma dać albo rozwiązania jakiego problemu dotyczy.

Edit

ja mam wersje BIOS A06,w wersjach 07 ,08

starsze

jest cos o dodaniu nowych optycznych urządzeń,a wersja ostatnia to A09
wert
skonczyla sie edycja i nie zdazylem dopisac ze zmiana bios nic nie dala sad.gif
Auxiliaris
Jaki to model tej mychy jest ?

Przyczyną może być nie sama mysz a różne komponenty w komputerze, zaczynając od sterowników a kończąc na hardware.
Wyczytałem gdzieś, że jednemu pomogła aktualizacja sterowników płyty głównej (chipset), innemu zmiana antywira, następnemu odinstalowanie menadżera jakiegoś połączenia internetowego. Jednym słowem istna loteria.

Ja od lat używam myszkę przewodową (wykończyłem takich już kilka w przeciągu ostatnich lat) USB, nigdy nie miałem problemów. Jest ona mniejsza rozmiarami od standardowej mychy, ale bardzo poręczna. Może warto zmienić zwierzaka?
wert
Problemem okazala sie SP 3 wgrywana po sterownikach.Szczegółów nie znam ale po paru instalach na czysto to jedyna rzecz jaka wpadla mi do glowy i cud!!!! wsio smiga.Jesli ktos bedzie mial podobne objawy niech pamieta,system,dogranie sp3 i dopiero stery ;P

Baj smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.