Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mostek (bridge) standardu PCI do ISA
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Nefar
Nowa plyta, nowy system. Wszystko poinstalowane z plyty fabrycznej. W menedzeze brak sterownika przy tym urzadzeniu. Podejrzewam ze jest on gdzies wrzucony tylko system go nie widzi. Pytanie, gdzie on jest? Albo gdzie znajde sterownik stricte do tego urzadzenia? Taki zeby go tylko dograc i wskazac.

Plyta glowna to gigabyte ga S56s - S3

Instalacja sterow z plyty i ze strony producenta nic nie daje.
Auxiliaris
CYTAT(Nefar @ 12.10.08 - 14:39) *

Hmm... Na stronie producenta nie ma takiej płyty, są tylko płyty z serii GA-Mxxx , GA-Nxxx i GA-Vxxx.

Przypuszczam, że jest to płyta z serii GA-M56S S3 - mniejsza o to.

Odinstaluj ten mostek w menadżerze urządzeń, a następnie nie niech asystent hardware sam szuka automatycznie tego sterownika, może zaskoczy. Możliwe jest też, że sterownik nie może się zainstalować, bo gryzie się z jakimś innym (resource konflikt).

Tak w ogóle to na jakiej wersji windy masz te problemy, XP czy Vista.
Nefar
Plyta faktycznie m56s

system xp

wywalenie nic nie dalo. Nadal brak sterownika.
Auxiliaris
Rozumiem, że najnowsze sterowniki do chipsetu instalowałeś (NVIDIA MCP65 Chipset Driver (include chipset\lan driver) O.S. : Windows XP).

To jeszcze pobierz najnowsze sterowniki do karty muzycznej (R2.00), bo np pod Vistą są często problemy z portem MIDI, który leci na ISA, może w tym przypadku jest podobnie. Nie mam więcej pomysłów jak na razie.
Nefar
tak te sterowniki zainstalowane.

Audio nie instaluje bo kozystam z SB live.

Mi to wyglada jakby w tych sterownikach w ogole tego nie bylo, znaczy sie nie bylo tego sterownika. Znalazlem temp-a w ktorym rozpakowaly sie sterowniki. Pytanie brzmi skad wziasc te 2-3 pliki, i jakie to sa pliki.

Nie zwrocilem uwagi ale jest konflikt. Zle jest zaadresowana pamiec. I niestety nie idzie tego zmienic.
Auxiliaris
Powyłączaj w BIOS urządzenia, których nie będziesz używał (o ile istnieje taka możliwość) jak np. IEEE 1394 (Firewire), jakieś porty LPT, COM, Karta muzyczna zintegrowana... Wtedy pamięć może się inaczej przeadresuje, ewentualnie nowa instalacja sterów przebiegnie pozytywnie smile.gif
MICH4Ł
CYTAT(Nefar @ 12.10.08 - 13:39) *
Nowa plyta, nowy system. Wszystko poinstalowane z plyty fabrycznej. W menedzeze brak sterownika przy tym urzadzeniu. Podejrzewam ze jest on gdzies wrzucony tylko system go nie widzi. Pytanie, gdzie on jest? Albo gdzie znajde sterownik stricte do tego urzadzenia? Taki zeby go tylko dograc i wskazac.

Instalacja sterow z plyty i ze strony producenta nic nie daje.

Mam ten sam problem pomocy:( moja plytka to GA-MA78GM-S2H rev2.0
próbowałem już wszystkiego, instalowałem oryginalne stery oraz stery ze strony producenta, dodam że jedyną rzecz na płytce co mam dodaną to SB audigy muzyczną ale zainstalowana jest i działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.