Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przedluzenie umowy
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
tetrus
Witam
Konczy mi sie umowa w erze i przydalo by sie ja przedluzyc.
Rachunki z pol roku wyliczyli na 80 zl co miesiac i proponuja mi cos takiego:
* za 65 zl, 170 min do wszystkich sieci - wiecej nie chce placic
* iPhon 3g 8gb za 800 zl lub Nokia e71 za 1200 zl

Troche, to za drogo i teraz pytanie czy da sie z nimi negocjowac, zeby wyciagnac od nich cos wiecej za mniej?
Carlos
Nasuwa się kilka pytań. Jak długo jesteś ich klientem i ile zostało czasu do końca umowy ?. Zwykle jest tak że im bliżej końca umowy tym są bardziej spolegliwi (ale nie zawsze).
Mnie np. w Orange proponowali niedawno pewien model Nokii za prawie 400 zł, aby w końcu (coś 3 tyg do końca) zaoferować mi go za 1 zł. Im kto ma mocniejsze nerwy tym więcej można zyskać.
Nie wiem czy w Erze można przedłużyć umowę przez internet, bo np. w Orange i Plusie w takim wypadku oferta jest znacznie korzystniejsza ( od tych początkowych składanych ustnie przez konsultanta). Z tym że z konsultantem zawsze można sporo wytargować. Z tego co wiem mają oni (w Orange) 3 stopnie ofertowe. Jak idziesz w zaparte to ten ostatni jest dla Ciebie najkorzystniejszy. I dla jasności ja też płacę w Orange podobne rachunki.
A co do propozycji telefonów, to za taką cenę niech se ją schowają w buty. iPhona 3g kupisz nowego za niewiele więcej na "wolnym rynku" a Nokie e71 możesz trafić za mniejsze pieniądze.
Ja bym polecił markę HTC. Sam posiadam MDA Compact III kupiony na Allegro. Jakby co to sprzedawca u którego kupiłem jest godny polecenia i ma ten telefon w tej chwili za 700 zł. - http://www.allegro.pl/item529005586_iphone...bit_2gb_sd.html. Można oczywiście kupić model nowszy lub z wyższej półki. iPhon niech się schowa.

Pozdrowienia.wink.gif
pab
Nie wszystko widać na stronce ery, poszperaj tam dokładnie.

Dla Stałych Abonentów : http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_konto/abonament
Wymień telefon na nowy : http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_kon.../wymien_telefon

Wg mnie oferta słaba, przy znacznie mniejszych rachunkach dostałem miesiąc temu:
Taryfa: Nowa Era 60 za 45 złotych (120minut) i iphone stał za 999zł.

Sprawdź jeszcze ten program gdzie pkt zbierasz może masz już jakiś rabat na nowy telefon.
inadees
Witam,

Podczepiam się pod temat. Bo się nie za bardzo znam i nie chcę, żeby mi wcisnęli coś niekorzystnego. Właśnie zaproponowali mi taki abonament (chodzi o Nowa Erę 40). Nie zależy mi na nowym aparacie, nie rozmawiam zbyt wiele - dla mnie jest w sam raz. Teraz proponują mi więcej minut (70 zamiast 40) i niższy abonament (20 zamiast 25 złotych). Niby same plusy, ale czy jest jakiś haczyk? Oprócz tej niedogodności, że muszę przedłużyć umowę o półtora roku...

Pozdrawiam
sienio
Chyba nie ma żadnej podpuchy. biggrin.gif Ostatnio w tej samej promocji wytargowałem abonament 30 złotych i 120 minut, do tego dali mi 2000 minut do dwóch numerów w erze za 10 złotych.

Jak chcesz płacić 20 złotych miesięcznie to chyba już nic lepszego nie uzyskasz. Ja spławiałem konsultantów 4 razy, za każdym razem oddzwaniali z lepszą ofertą. Korzystam od miesiąca i jakiś nieczystych chłytów majketingowych nie zauważyłem.

Półtora roku to lepiej niż dwa lata. smile.gif
POSTMAN
Ja se właśnie przedłużyłem umowę bez telefonu (po raz drugi - dwa lata temu też bez telefonu przedłużyłem). Nic ciekawego mi nie proponowali a chciałem zmienić telefon. Wziąłem abonament za 30zł w tym 120 minut + pakiet internetowy 500MB za 15 zł. Teraz szukam jakiegoś telefonu rozrywkowego i nie wiem co wybrać zastanawiam się nad LG Arena/Samsung Omnia HD. Może ktoś coś doradzi?
Rooff
Ogólnie to Era jak i reszta operatorów stała się przez ten cały kryzys najzwyczajniej droga. Przede wszystkim mają drogie telefony i trzymają te ceny od dłuższego czasu.

Jeśli chodzi o taryfy i co w nich oferują, to w tych tańszych taryfach cudów nie doświadczysz raczej wink.gif

Osobiście czekam na jakąś fajną promocję Sony Ericssona C510i w taryfach Era Biznes 40 (~180 netto mi się nie uśmiecha :] a taryfy firma mi nie odpowiadają). Podoba mi się w nim duży ekran i jestem przyzwyczajony do SE smile.gif
Dla klientów indywidualnych ten telefon jest jeszcze droższy hyh

Jeśli chodzi o coś multimedialnego to Samsung Pixon jest niezły, a przede wszystkim aparat 8 mpix. Jakbym miał więcej kasy to bym się zastanawiał pomiędzy nim a SE C905i.
tetrus
@POSTMAN ile pieniedzy mozesz wydac i co sie kryje pod rozrywkowy telefon?
Ja mam HTC Tytn II i jestem bardzo zadowolony. Ma wszystko czego potrzebuje a pod WM jest tyle programow, ze glowa boli. Dlatego polecal bym Ci cos na WM.
inadees
Dzięki @sienio za odpowiedź
POSTMAN
CYTAT(tetrus @ 12.08.09 - 09:50) *
@POSTMAN ile pieniedzy mozesz wydac i co sie kryje pod rozrywkowy telefon?
Ja mam HTC Tytn II i jestem bardzo zadowolony. Ma wszystko czego potrzebuje a pod WM jest tyle programow, ze glowa boli. Dlatego polecal bym Ci cos na WM.

Ja się orientowałem w telefonach już od jakiegoś czasu i jak wychodził jakiś fajny to go sprawdzałem co ma czego nie. Samsung Pixon byłby idealny ale nie ma WiFi. Ostatnio bawiłem się LG Arena i wygląda superancko coś jak Iphon i ma to czego brakuje Iphonowi czyli radio ale z opinii często się wiesza, yuotube nie można oglądać przez WiFi. Omnia HD ma wszystko czego mi trzeba, zaawansowanych programów mi nie potrzeba tylko dostęp do neta, radio, mp3 no i divx/xvid jako bonus w omni jest. Dziś zamówiłem jutro odbieram. Ceny lepiej nie pytaj tongue.gif
tetrus
Pewnie z 1500 wink.gif
wert
tak zadam pytanie z głupia frant.Czy zdarza wam sie wykorzystac telefony do pogadania?
POSTMAN
CYTAT(tetrus @ 12.08.09 - 17:11) *
Pewnie z 1500 wink.gif

2100 bo kupuje w sklepie z nie z allegro, wole drożej zapłacić niż się potem wozić z jakimiś ludkami a że fabrycznie nowa zapakowana to ceny nie chcieli zejść. Pozatym i tak najtaniej w moim województwie.
CYTAT
tak zadam pytanie z głupia frant.Czy zdarza wam sie wykorzystac telefony do pogadania?

Ja biore tel właśnie z takim zamiarem że dzwonienie to jakaś tam dodatkowa funkcja

Co sie dzieje z czasem postów na forum?? Mi pokazuje że napisałem o 15:37 a to niemożliwe bo mnie w domu nie było wróciłem po 17. Przesuniecie 2h jest?
Ok naprawione nie wiem czemu ale czas forum z monrowi miałem.
wert
haha

ja bez zlosliwosci zadalem to pytanie.Chcialem sprawdzic czy to prawda ze najwiekszymi fanami bajerow w komach sa męzczyzni w przedziale 25-30 lat.Zauwazyliscie to ze nastolatkom chodzi o posiadanie jak największej ilosci modeli w jak najkrotszym czasie,troszkę starszym na bajerach,a jeszcze starszym na chwaleniu się tym co dostali od dzieci? tongue.gif Zauwazyliscie???
POSTMAN
CYTAT(wert @ 12.08.09 - 21:09) *
haha

ja bez zlosliwosci zadalem to pytanie.Chcialem sprawdzic czy to prawda ze najwiekszymi fanami bajerow w komach sa męzczyzni w przedziale 25-30 lat.Zauwazyliscie to ze nastolatkom chodzi o posiadanie jak największej ilosci modeli w jak najkrotszym czasie,troszkę starszym na bajerach,a jeszcze starszym na chwaleniu się tym co dostali od dzieci? tongue.gif Zauwazyliscie???

Ja sie do przedziału już nie łapie bo mam 31 tongue.gif ale ogólnie szukałem telefonu gdzie bede miał wszystko w jednym opakowanie. Ta omnia to w sumie taki netbok kieszonkowy. Zreszta jak kupowałem 4 lata temu swój pierwszy tel to tez z takim zamiarem bo ogolnie to ja mało dzwonie, minuty to mi rodzinka wydzwania.
SIMON
Telefon mam juz tydzien ale jeszcze go nie ogarnąłem. Trochę tez czasu nie ma na posciagsnie jakichs programikow. Ale z tym moze poczekam az zmienie soft w telefonie na najnowszy ktory ma wyjsc niedługo. Własnie pksze tego posta z tego telefonu głopio to musi wygladac bo siedze przed kompem a neta z telefonu przegladądam. Strona w telefonie wyglada tak jak na kompie.

Edit z kompa bo polskie znaki z telefony wychoda jakies krzaczki.
Rooff
Zmień sobie kodowanie w przeglądarce :]
A jak nie się nie da lub coś to zmień przeglądarkę tongue.gif
Polecam Operę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.