djpawlo21
24.01.09 - 22:50
Mam na kompie wgranego win98 i nie widzi CD-romu. Zacząłem instalować stery od karty siecoiwej i jak go ponownie uruchomiłem to juz nie widział go. Potrzebuje pilnie pomocy bo kompyter musi działać a tak przy okazji to wyskakują mi takie błędy jak vnetsup.vxd vredir.vxd dfs.vxd. z gory dzienx
lokocool
25.01.09 - 11:35
moze ameryki nie odkryje... ale zamaist kombinowac co jest nie tak to zrob szybki reinstall systemu --> instalacja w98 to jakies 20min

ogolnie wyglada na to ze cos pokaszaniles w systemie --> albo jesli to stary komputer to sprawdz czy wszytsko ok jest z HDD
aha... chyba ze instalujesz w98 na jakims nowym sprzetcie --> to wtedy NIE bedzie on dzialal

Pozdr.
djpawlo21
25.01.09 - 21:06
z CD już sie dogadałem gdzieś wyczytałem żeby w biosie ustawić wszystko na auto i działa. Mam tylko problem z tymi plikami co się wyświetlają tj. vnetsup.vxd verdir.vxd dfs.vxd praz wyskakuje msnp32.dll zrobiłem wszyatko wg
http://support.microsoft.com/kb/302590/pl nawet 2 razy i nic to nie dało a nie chce już przeinatalowuwać systemu bo już zgrałem na niego programy. Wiem że o tym jest dużo w necie ale nic mi nie pomaga.
lokocool
26.01.09 - 09:28
a napisz specyfikacje komputera ?
CYTAT(djpawlo21 @ 24.01.09 - 22:50)

Zacząłem instalować stery od karty siecoiwej i jak go ponownie uruchomiłem to juz nie widział go.
no własnie,zaczales a nie skonczyles lub byc moze za szybko zamknales instalke.Na tej stronie pisze jak byk ze to wlasnie objaw zlej instalacji
http://support.microsoft.com/kb/166832/plja bym "zdobyL" gdzies te pliki i recznie wrzucił w odpowiednie miejsca,ale moze zna ktos inne rozwiązanie.
Nie trzeba ich zdobywac, sa na CD w pliku base4.cab. Mozma je stamtad wykopac recznie i skopiowac do windows\system albo uzyc extracta.
Ale jesli tylko masz mozliwosc i nie musisz koniecznie uzywac win98 zmien go na cos sensowniejszego, problemy ze sterownikami byly w nim niestety na porzadku dziennym
djpawlo21
26.01.09 - 15:02
a możecie mi podać jak ręcznie wrzucić te pliki??
Mozesz uzyc sfc pod Windowsem albo extracta w oknie DOS-a albo w czystym DOS-ie. Troche za duzo by bylo opisywania, ale rzuc okiem
tutaj, masz ladnie wszystko wyjasnione. Pamietaj tylko ze ze pliki sa w paczce base4.cab na CD a folder docelowy to windows\system
djpawlo21
26.01.09 - 18:21
Nie dam rady się z tym dogadać może jakoś inaczej właśnie zacząłem znów reinstalować Windows powiedzcie mi jak mam zainstalować tą sieć żeby sie to nie wyświetlało.
Przeciez dogadac sie z tym bylo bardzo prosto: pare klikniec w sfc albo prostych polecen w konsoli...Szkoda niepotrzebnej roboty z instalka.
A jak zainstalowac nikt ci nie powie, caly urok Windowsa 98 polegal wlasnie na tym ze sterowniki - pod postacia tych plikow vxd - potrafily sie ot tak bez widocznego powodu pogryzc i czesto gesto wywalic caly system. Instaluj i modl sie zeby bylo OK
djpawlo21
26.01.09 - 22:22
dogadałem sie z tym tylko teraz mam problem z oknem logowania do windy 98 chce sie go pozbyc.
WIEM ZEW JEST TEGO DUZO ALE ALBO NIEWYRAZNIE PISZĄ ALBO MAM JAKIEGOS WSTRETNEGO PC
Auxiliaris
26.01.09 - 23:24
Wywal z rejestru klucz:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Winlogon
Restartuj komputer.
Nie gwarantuję, że zadziała, ale może....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.