Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeszcze jeden problem
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Szwarcu
Wie ktoś czemu DYSK, oraz NAPĘD mam w nośnikach wymiennych ?.
Pomóżcie to usunąć ... bo bo ojciec jak pendrive mi odłączał to dyski mi powyłączał .... się godzinę zastanawiałem ocb ..

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/bez...u%B3u%7E366.JPG
Rooff
Bo to są urządzenia na SATA i dlatego tak jest. Nie wiem na ile to zależy od systemu, na ile od sterowników, a na ile od ustawień biosa... Najpierw może powiedz jaki masz system i jakie na niego łaty? :]

EDIT: rozwiązanie...

Jeśli masz płytę główną z chipsetem nVidia to...
KOD
start -> uruchom -> regedit
odszukaj gałąź: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata
zaznacz w lewym oknie wpis nvata i w prawym oknie dodaj nową wartość typu DWORD o nazwe DisableRemovable, i nadaj jej wartość 1
po restarcie systemu zmiany powinny odnieść skutek

sposób ten działa na płyty główne z chipsetem nForce4, natomiast dla chipsetu nForce3 należy zrobić to samo, tylko w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvatabus

Jest jeszcze druga metoda (na pewno działa dla chipsetów VIA, ale dla innych też można spróbować... tyle, że ja nic nie gwarantuje bo nie testowałem:P):
KOD
1.       To Enable hot-plug filter but hide safe-remove icon (i386 platform):
     Add and set registry: “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\xfilt\Parameter0”
     To DWORD value “0x80000000”

2.        To enable hot-plug filter and also shows safe-remove icon (i386 platform):

Add and set registry “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\xfilt\Parameter0”
     To DWORD value “0x80000001”

3.       To Enable hot-plug filter but hide safe-remove icon (x64 platform):

Add and set registry: “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\xfiltx64\Parameter0”
     To DWORD value “0x80000000”

4.        To enable hot-plug filter and also shows safe-remove icon (x64 platform):

Add and set registry “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\xfiltx64\Parameter0”
     To DWORD value “0x80000001”

5. To disable hot-plug filter, set “Parameter0” to zero value.
Źródło
Szwarcu
Pierwszy sposób zadziałał =) THX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.