Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesunięcie audiow filmie DVD
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
wert
Zassałem film,przerobilem na DVD i tu Zonk,głos jest zdziebko przesuniety do tylu.Znaczy gada gośc a za chwile otwiera usta.
Pytanie teraz takie,jaki jest najszybszy sposób na wydobycie audio i ponowne wrzucenie.
Mam taki pomysł,wyciagam audio,wstawiam powiedzmy na przodzie 2 sekundy i wstawiam sfixowany spowrotem.
Nie znam programu do vobów ,w którym przesuwam dzwiek i tyle.Moze znacie to poradzcie coś.
Auxiliaris
Sparawa nie jest chyba taka prosta jak się może wydawać.

Czym konwertowałeś to to do DVD?
Plik AVI był synchroniczny?
wert
Avi,no tak,pomyslalem o tym samym,tyle ze nie jarze skąd to mialem.A programikiem robilem VSO ConvertXtoDVD.Wiem ze troche lamerski,ale mi tak na dzwieku i wypas video nie zależy,co nie znaczy że brak synchra jest tu pożądany.
Kurna Aux,a ja po cichu liczyłem ana ciebie tongue.gif

Ps.jesli chodzi o film to jest to Tańczacy z wilkami,wersja rezyserska,albo cos w podobie,pare scen w orginale nie widzialem.Pare?! dosc sporo,przemeczyłem sie z 30 minut z tym zj@@@ym synchro i ze 3 razy po pare minut nowych scenek zobaczyłem.
Auxiliaris
Obojętnie czym konwertowałeś, każdy lubi co mu pasi ... demokracja co nie wink.gif

Ważne jest podejście do sparawy od źródła. Prościej nawijając, jeśli materiał źródłowy był skopany to nie ma się co dziwić że materiał wynikowy jest jaki jest. Dlatego pytałem o AVI, bo zakładając, że jeszcze masz tegen plik AVI, można go dość szybko naprawić w VirtualDubMod np.
Jeśli jednak brak materiału źródłowego to ciężka sprawa, coś pisali o AVS Video ReMaker że można edytować bez reencodingu, tylko że ja go nigdy wcześniej nie testowałem i dlatego nie wiem czy on potrafi takie czary. Program jest szarewary i kosztuje coś około 39 zielonych. Chyba, że coś na eD2k znaidziesz z pawulonem.
wert
popatrze,ale z tego co widze to w nim mozesz wycinac i te klocki,ale czy potrafi przesunąc audio wzgledem video? trza sprawdzic.Juz styknie samo wyciąganie audio,wtedy na pliku mozna dodac brakujace sekundy i zurick wkleic.Ale to musze organoleptycznie,inaczej sie nie da.
Auxiliaris
Miabyś ten plik AVI to przy pomocy VDubMod mógłbyś to szybciutko załatwić.

Wpierw klikasz na Video i zaznaczasz "Direct stream copy"
Następnie na Streams / Streams list
Na Source: Input AVI file klikasz prawym mychy i wybierasz "Interleaving"
Teraz w działce 'Audio skew correction' / w okienku 'Delay audio track by' jeśli głos jest za wczesny to używasz dodatnich liczb w milisekundach np. 1000
Jeśli głos jest spóźniony dajesz minusowe liczby np. -1000

Później idziesz na File / Save As... i dajesz gdzie chcesz zapisać, w okienku (takie małe), które później się pojawi liczysz 10 sekund i przerywasz proces, to wystarczy, aby sprawdzić czy jest synchro.

wert
Aux juz to przerabialejakies 3 lata temu tongue.gif
Nie mam tego pliku,nie wiem skad mialem,próbowalem go odnalesc,ale tego jest tyle ze by mi miejsca na dysku zabraklo.Mam kumpla z adobe na szybkim kompie,bawi sie w sluby,wesela itp. wiec pojdzie mu szybko.Ale jeszcze obadam ten programik,tyle ze walcze z genciakiem,wiec jeszcze paredziesiat minut mi potrzeba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.