Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tydzien spsutych kompw na osiol.net?
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Hardware
wert
Kurna,najpierw Fide padl ofiara zlosliwosci rzeczy martwych,wczoraj vince a teraz ja.
padla mi "prawdopodobnie grafa GF 6800GT.Objaw taki,podczas odpalu biosu widze czarny ekran,poszatkowany pionowymi liniami,ale leci,w momencie

1.Na windzie przy logo windowsa
2.Na linuxie w trakcie odpalania x-sow

nastepuje wylaczanie sie monitora,komputer jakgdyby dziala,pali sie czerwona lampka ale nic sie nie dzieje.

Natomiast z Live CD nie mam pasow,wszystko idzie jakby nic sie nie stalo.Nawet dla proby zainstalowalem system Mint (ubuntupodobne distro) i nic sie znow nie dzieje,do czasu gdy pobieram sterowniki nvidii,Po restarcie sytuacja j/w

czy to mozna zakwalifikowac jako pad karty graficznej?

Sorka za brak PL znakow ale nie chce mi sie instalowac tego dystro na nowo i wgrywac fonty

To co zrobilem
1.Default bios i odczekanie 2 godzin by sie "wyzerowalo wsio z niego"
2.memtest 0 errors
3.Raz udalo mi sie na winde wejsc wiec szybko przeinstalowalem stery,myslalem na poczatku ze one sie wykrzaczyly
4.Przeczyscilem kompa z brudu

Wiecej nie robilem z braku mozliwosci wejscia na systemy
Auxiliaris
Kurka ale jajca.

Stawiam diagnozę standardową - Zasiłka biggrin.gif

Kto wie... Może i zgadłem?

A tak na serio, sprawdź kabel łączący grafę z kartą.
A co, może trafiłem?
wert
zasilka to raczej nie bedzie, trzymam go na tym LiveCD i mam odpalonego conky,nic nie widze tu problematycznego.
Kabelka nie sprawdzalem w sensie sprawdzenia tongue.gif ,kiedy czyscilem kompa podociskalem wsio co mialo byc docisniete.Jutro bede mial grafe wiec wsadze i zobacze,jak zadziala,bedzie dobrze,jak nie,zaczne sprawdzac inne rzeczy.
Rooff
Eee mnie to wygląda na to, że siadł tryb 2D (bo przy zainstalowanych sterownikach występuje pełna obsługa 2D<->3D - słychać to dokładnie jak się ma rózne obroty wentylatora na karcie graficznej w zalezności od trybu).

Także ja stawiam na pad karty...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.