Zmieniłem programem Smac mac address,a teraz musze wrocic na ten stary i tu problem.Nie znam go.Na bank w bios i na płycie-na wyjsciu zintegrowanej karty sieciowej nie ma naklejki z numerem.Jak odzyskać ten numer?.Smac kurna se nie radzi w drugą stronę,po remove mac wywala mi numer defaultowo 0C:0C:... itd.
Po co bawic sie Smacem jesli we wlasciwosciach sterownika karty mozna sobie ustawic dowolny adres? Trzeba znalezc zakladke lokalnie zarzadzany adres i wpisac jaki sie chce miec, zeby powrocic do stanu pierwotnego nalezy tylko "odklikac" ten punkt.
W tej sytuacji probowalbym odinstalowac smaca i nastepnie odinstalowac tez karte - Windows powinien IMO po powtornym zainstalowaniu karty ustawic automatycznie oryginany MAC
Smac bawie sie zawsze,to kwestia przyzwyczajenia.Ot! taka mała slabostka

Problem jest powazniejszy,nawet gdy zrobie to co piszesz,komputer i tak widzi same cyferki w adresie.
-=KiZiU=-
03.03.09 - 10:37
Sciagnij
TO, rozpakuj na dyskietke/CD, odpal kompa z hirensa czy z jakiejs innej bootowalnej plyty i sprawdz co Ci pokaze ten programik.
Jak nic Ci nie da to odpal jakiegos linuxa albo windowsa LiveCD i stamtad odczytaj MACa
SMAC tez przeciez nie robi niczego innego niz zmiana wartosci w rejestrze, nie wiem dokladnie gdzie ale nie powinno byc trudno to znalezc: szukalbym jakiegos "NetworkAddress" albo tego adresu ktory ci smac teraz pokazuje i usunal caly klucz. Windows najpozniej po reboocie powinien odczytac adres z HW i automatycznie ustawic
EDIT;
Zmienilem wlasnie z ciekawosci MAC-a na dziwny i niedzialajacy ale za to latwy od odszukania - odnalazl sie tu:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318}\0001]
"NetworkAddress"="1244445588"
Wywal caly ten "network adress" i powinno byc OK
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.