Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny błąd ?
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
artursz
Witam wszystkich od kilku dni w moim laptopie czyli Acer Extansa 7220 pojawia się dość dziwny błąd STEROWNIK EKRANU igxprd32 PRZESTAŁ NOWMALNIE PRACOWAĆ... nie mam pojęcia co to może być i od czego to jest spowodowane po wyskoczeniu tego komunikatu muszę natychmiast zrobić reset kompa sad.gif mam nadzieję że mi pomożecie pozdrawiam
Rooff
Znalazłem takie dwa rozwiązania - wpisując to Twoje drukowane w google :]
CYTAT(http://www.gry-online.pl/s043.asp?ID=8244026)
lol rozwiązanie było tak proste że aż głupie xD

SERVICE PACK 3 xD

i wszystko działa ^^

dzięki wielkie za pomoc mirencjum gdyby nie ty poddałbym się i nie znalazłbym tego rozwiązania ^^

CYTAT(http://forum.laptopy.info.pl/f40/problem-sterownik-ekranu-igxprd32-przestal-pracowac-24319/)
wiem ze stary watek, ale moze ktos skorzysta.

ja mialem blad tego sterownika przy uruchamianiu warcrafta3. co ciekawe, duzo nowsze gry chodzily bez problemu, a przy warcrafcie wywalal do windy i ustawienia ekranu zmienial na 4 kolory i minimalna rozdiałkę.

Natomiast na starszych sterownikach (które znalazlem po godzinie googlania, bo intel ich nie zamieszcza na swojej stronie) gra dzialala.

oto rozwiazanie: (moze doraźne, ale działa)

Najnowsze sterowniki x3100 wymuszają sprzętowe t&l co sie sprawdza na nowych grach, ale na starych nie... wiec trzeba wymusic softwareowe uzycie T&L.
Otworz edytor rejestru (regedit) i wyszukaj "_3dmark06.exe". W tym samym katalogu utwórz wartość DWORD o nazwie "_war3.exe" i ustal wartość jako 1. Jest kilka katalogów z DWORDem "_3dmark06.exe" i trzeba dodac "_war3.exe" w kazdym z nich.

Mysle ze analogicznie dla innych aplikacji.

Dodaje ten post z uwagi na to, ze googlajac natknalem sie na wiele osob z takim problemem i moze ktos na to trafi.

pozdrawiam

Które będzie lepsze dla Ciebie to cięzko powiedzieć... Z tym SP3 mi trochę śmierdzi, że to tak wszystko później działało - chociaż może jakiś składnik systemu sobie nie radzi ze sterownikami?
To drugie to raczej jakby Ci się to działo w grach...

Jak tak patrzę to taki komunikat pojawiał się u wielu różnych komputerach, które miały różną konfigurację (głównie kartę grafiki). I tak prawdę mówiąc wygląda mi to bardziej na niedobór pradu/napięcia dla podzespołów niż na problem software.
Ale póki co prościej Ci będzie z software (systemem) pokombinować.
Z tego co zdążyłem przeczytać to starsze wersje sterowników nie pomogą...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.