Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kodek Do Filmu
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
andrewko
Witajcie. Mam materiał zgrany z Fergusona HD. Z tego co poczytałem to jest zwykły plik TS. Jednak nie mogę go otworzyć na kompie. Próbowałem różnych kodeków i playerów jednak nic nie pomaga. W załączniku obraz z TSRemux. Może ktoś podpowie jaki to kodek. Pozdro.

http://img21.imageshack.us/my.php?image=beztytuuosi.jpg
vince44
Aby obejrzeć film nagrany w standardzie WMV HD, musimy mieć przede wszystkim odpowiednie kodeki. Znajdą się one na dysku naszego komputera po instalacji pakietu Windows Media Player 9 lub 10. Kłopot jednak w tym, że choć dekodery Microsoftu są stosunkowo wydajne, to już tego samego nie można powiedzieć o samej aplikacji Media Player.
Co więcej, do obejrzenia materiału HDTV zapisanego w postaci strumienia wideo MPEG-2 Transport Stream (pliki z rozszerzeniem TS) również będą potrzebne specjalistyczne narzędzia. W strumieniach tych obraz kompresuje się algorytmem MPEG-2 MP@HL, z którym nie radzą sobie najpopularniejsze odtwarzacze, a dodatkowym utrudnieniem jest nietypowy sposób multipleksowania obrazu ze ścieżką dźwiękową Dolby Digital.
Receptą na oba wspomniane kłopoty jest posłużenie się jednym z wyspecjalizowanych odtwarzaczy do oglądania m.in. materiałów HDTV, np. Moonlight Playerem, VLC czy Zoom Playerem. Z filmami zapisanymi w formacie HDTV (w tym strumieniami TS) doskonale radzą sobie również najnowsze wersje popularnych programów WinDVD 6 i PowerDVD 6, w których znalazły się dekodery MP@HL.

znalezione na hdtv.com.pl. smile.gif
andrewko
Niestety. Żaden z programów sobie nie radzi.
vince44
CYTAT(andrewko @ 12.04.09 - 10:02) *
Niestety. Żaden z programów sobie nie radzi.

Masz zainstalowany jakiś kodek do H.264 mkv?

Jeśli nie, to zainstaluj sobie z tej stronki i sprawdź czy ruszy.
POSTMAN
Spróbuj tego wszystko otwiera
http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html
andrewko
VLC nie daje rady. Zainstalowałem tego Haali Media i MPC otwiera ale ma problemy z przewijaniem. Kurcze nie wiem co to za cholerstwo.
Auxiliaris
U mnie *.TP0 otwiera bez problemu DivX Player V6.8 i Media Player Classic.
Dodatkowo zainstalowana paczka FFdshow i x264 z tej strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.