Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ad-Flitzer
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Auxiliaris
Użytkownicy przeglądarki Opera narzekają często, że wbudowany Pop-up bloker nie spełnia powierzonego mu zadania, dlatego powstał w Niemczech darmowy projekt o nazwie Ad-Flitzer, którego autorem jest Fabian.F a który podlega licencji

Jak to działa:

Jest to odpowiednio spreparowany plik urlfilter.ini, który wystarczy zapisać w folderze C:\Dokuments and settings\naywa użytkownika\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile

To jedna z dwojga możliwości instalacji urlfilter.ini, myślę, że powinno zadziałać w 99% przypadków,
jeśli ktoś będzie miał problem z powyższym wariantem instalacji, wtedy załączę drugi wariant.

Strona projektu: http://icefire44.ic.funpic.de/ad-flitzer/index.php

Plik urlfilter.ini

Po zapisaniu urlfilter.ini w w/w folderze, należy ponownie uruchomić przeglądarkę Opera i wyczyścić cache. Oczywiście jeszcze należy nacisnąć F12 i zaznaczyć 'Blokuj niechciane wyskakujące okna'.

Obecnie testuję urlfilter.ini na kilku komputerach i jak na razie spisuje się dobrze.
sienio
Głupie pytanie... jak się usuwa cache w Operze?
I_O
Tools - delete private data, i tam wybrac co sie chce usunac. Albo po prostu oproznic folder cache4.
BTW urlfilter.ini jest czescia skladowa Opery, przed podmiana na ten nowy nalezy wylaczyc przegladarke bo moze nie zadzialac
Auxiliaris
Ja przepisywałem go przy załączonej Operce i poszło bez problemu, ale oczywiście I_O ma rację - licho nie śpi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.