Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Windows wylacza klawiature usb
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Ace McCloud
Bry

A wiec mam sobie Tracera trk-14fb + windows xp (sp3 i ostatnie poprawki).
Sprzed podlaczony pod USB 2.0.
Problem tkwi w tym, ze komp jest wlaczny praktycznie 24/7 i po jakims czasie (nie moge okreslic po ilu min. / h) windows wylacza klawiature - trzeba wyciagnac i wlozyc do usb ponowie, aby dzialala.

W biosie mam USB2.0 wlaczone, oraz "usb legacy" takze wlaczone.
Sterownik - jakis standardowy z windowsa.

Ma ktos jakis pomysl jak wylaczyc ten "ficzer" - bo to juz troche zaczyna byc denerwujace. smile.gif ( i wolalbym nie czyrtac rad w stylu "podlacz klawe pod ps2" wink.gif )

pozdro
I_O
Ale czy jestes pewny ze na PS2 by nie bylo lepiej? Moze sprobuj? tongue.gif
Mialem kiedys podobny problem z kamerka na USB, pomoglo wylaczenie opcji oszczedzania pradu w managerze urzadzen.
Manager urzadzen - klik na plusik przy kontrolerze USB - prawoklik na urzadzenie - wlasciwosci - zarzadzanie energia - odhaczyc "komputer moze wylaczyc urzadzenie zeby oszczedzac energie".
Oczywiscie bez gwarancji ze zadziala smile.gif
Ace McCloud
Nie po to kupilem klawe z usb zeby kombinowac teraz przejsciowke - niestety poprzednia klawa juz wyzionela ducha.

Oczywiscie oszczedzanie energii wylaczylem. (dl;a pewnosci na wszystkich hubach :>) - oczywiscie nie pomoglo.
Aktualnie biega mi po glowie zmiana sterownika pod ta klawe (jakos nawet go nie widzialem zeby istnial) albo jakies patche by m$ - bo wszelkie mi znane sposoby juz zawiodly sad.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.