Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WAN Miniport
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Rooff
Już chyba kilka razy próbowałem znaleźć jakieś informacje dla zastosowania tego "urządzenia". W XP mamy WAN Miniport (IP), WAN Miniport (PPPOE), WAN Miniport (L2TP) oraz WAN Miniport (PPTP).

Czy ktoś z Was posiada jakąś wiedzę do czego to w ogóle służy - tak w praktyce? smile.gif
I nie chodzi mi o jakieś specjalnie rozbudowane wypowiedzi, ale tak w skrócie (ale też bez przesady tongue.gif).
A może ktoś ma jakiegoś ebooka gdzie o tym coś piszą - też sobie chętnie poczytam.

Ogólnie preferowany język ebooków/stron polski tongue.gif
-=KiZiU=-
To jest takie cos jak programowy router. Taki posrednik miedzy sieciowka i (kij wie co to za warstwa w OSI, nie pamietam) powiedzmy, ze systemem smile.gif
Jak kojarzysz cFos'a to to wlasnie na podobnej zasadzie - zarzadza pakietami i calym polaczeniem dial-up i xDSL.
Rooff
A jak Cię o tym uczyli to z jakiej ksiązki? smile.gif

Piszesz, ze xDSL i dial-up - jak rozumiem w połączeniu "Cable Modem" to to figę daje, nie?

I jeszcze mnie inna rzecz zastanawia - jaką funkcję sieciową ma "Bezpośrednie połączenie kablowe" - tylko domowy LAN, czy w kablówce na wspomnianym Cable modem ma to jakieś zadanie? (modem jest podłaczony z kompem przez ehternet)
-=KiZiU=-
Nie uczyli, gdzies mi sie tylko o "oczy" obilo smile.gif

To jest tylko do polaczen wdzwanianych, wiec modemu kablowego sie nie tyczy.

Bezposrednie polaczenie kablowe sluzy do bezposredniego polaczenia dwoch kompow (LPT,COM,skretka) - przez modem kablowy nie jestes polaczony z innymi bezposrednio smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.