Zamarzył mi się Win 7
A wiec trzbeba mi softu do tej roboty - ale zeby nie bylo za latwo:
1. Hirens 9.7 z CD - odpada, mam CD przez SATA i po uruchomieniu hirensa nie wczyta sie zaden partition magic, bo hirens nie widzi CD
2. Hirens 9.7 z USB - super... w momencie wczytywania sterownikow usb mam zwieche + wylaczona myszke i klawiature wiec tez odpada
3. Norton partition magic 8 - zainstalowalem, uruchomialem, dodalem zadania, restart... w polowie zadania zwiecha - na szczescie zadnych danych chyba nie stracilem.
4. Acronis Disk Director - install, pozaznaczalem co trzeba, restart... niby robi zadanie... ale nic nie robi - tz. niby sobie sprawdza dyski ale w miejscu w ktorym chyba powinien cos robic, przelatuje tylko ekran i znowu restart i podlaczanie dyskow - wiec nic nie robi:/
Takze prosba w stylu - jakim softem sobie zmienie rozmiar 4 partycji (poza systemowa) i poprzesowam dane, tak aby wolne miejsce z ostatniej partycji znalazlo sie przy pierwszej
PS. A moze zaczne inaczej mam 3 partycje podstawowe + jedna rozszerzona (na niej 2 logiczne)... czy 7mka da rade sobie zrobic kolejna podstawowa partycje?
Bo z tego co pamietam kiedys byl ogranicznik do max 4 podstawowych
Pozdro i czekam na jakas madra rade
EDIT:Ah, zapomnialem... jakas magiczna plytka z utilami od acronisa i paragona tez nie zadzialala. Acronis z tej plytki krzyczy, ze nie widzi zadnego dysku