Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Abbyy PDF transformer 3.0
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Dani84
Szukam nr seryjnego do programu abbyy pdf transformer wersja 3.0. Jednak, że jestem w pracy to emule i torrenty odpadają, w ten sposób sobie nie ściągnę. Sprawa pilna, bo muszę dokument word zmienić na pdf'a. Jeśli ktoś rzeczony i działający nr posiada, to prosiłbym. Chyba, że ktoś z Was zna jakiś inny sposób zamiany docx na pdf.
jar3cki
PDFCreator - wirtualny sterownik drukarki
I_O
Wirtualnych drukarek "drukujacych" PDF-y jest na peczki, cala masa z nich jest bezplatna, zwlaszcza te bazujaca na Ghostscripcie. Sa uzywam darmowego Bullzipa, jest calkowicie wystarczajacy.
...I bardzo prosze bez pytan o seriale na forum!
Dani84
CYTAT(jar3cki @ 15.09.09 - 14:39) *
PDFCreator - wirtualny sterownik drukarki

Kiedyś używałem wirtualnego kreatora pdf i niestety konwertował tylko pierwszą ze stron dokumentu kilkustronnicowego, więc sobie z tym dałem spokój. Jednak jak widzę, są osoby, ktore lepiej się znają na tym thanks.gif

CYTAT(I_O @ 15.09.09 - 17:45) *
...I bardzo prosze bez pytan o seriale na forum!

Seriali na forum jest bez liku w innym temacie;) A poważnie, wymksnęło mi się. Na przyszłość będę wiedział.
Fideista
Konwersja z pliku tekstowego do graficznego to żaden problem, gorzej jest w drugą stronę.

Gdyby ktoś wynalazł jakiś porządny konwerter pozwalający przerabiać automatycznie pdfy na niesformatowane pliki tekstowe, to byłoby cudownie... smile.gif Żeby tak jeszcze tekst zapisywał się do jednego pliku, a obrazki do osobnego folderu, to... byłoby to coś.

Ja w pracy męczę się z plikami pdf przysyłanymi z pewnej czeskiej gazety i jest to istny koszmar. Dodatkowym smaczkiem jest inna strona kodowa, która jeszcze bardziej utrudnia konwersję.
wert
SolidConverterPDF ale do kupienia na emule.
ale czy robi obrazki oddzielnie to nie wiem i nie chce mi sie sprawdzac tongue.gif
I_O
@Fide: ni ma, tylko se w leb strzelic mozna smile.gif PDF to jest wybitnie wredny format do jakichkolwiek przerobek, sam niedawno musialem przerobic kilkaset stron w PDF-ach i jpeg-ach na tabele excela i najlepszym rozwiazaniem bylo przepuszczenie tego przez OCR za pomoca Fine Readera. Niestety im bardziej automatycznie sie to odbywalo tym gorsze koszmarki wychodzily w tabelach, chcac otrzymac dobre wyniki trzeba bylo kazdy plik z osobna recznie korygowac. Ostateczny efekt byl calkiem calkiem, ale roboty z tym bylo sporo
Fideista
Roboty sporo, to prawda. Ja jednak mam alternatywę - albo dostanę pdfa, albo... format z Quarka. Jedno źle, drugie jeszcze gorzej, bo nie ma żadnej logicznej (czyt. darmowej lub relatywnie taniej) możliwości edycji plików z QuarkPressa.
Rooff
Całkiem przez przypadek ostatnio natknąłem się na taki soft: PDF to HTML Converter.
Nie wiem jak on działa i jak sobie radzi z róznego rodzaju .pdf, ale format .html miałby z grubsza założenia o tekście osobno i obrazkach osobno.

Trzebaby się temu przyjrzeć wink.gif
Fideista
CYTAT(Rooff @ 16.09.09 - 17:39) *
Całkiem przez przypadek ostatnio natknąłem się na taki soft: PDF to HTML Converter.
Nie wiem jak on działa i jak sobie radzi z róznego rodzaju .pdf, ale format .html miałby z grubsza założenia o tekście osobno i obrazkach osobno.

Trzebaby się temu przyjrzeć wink.gif

Jakikolwiek by nie był dobry, to i tak niewiele pomaga. Jedynie bezstratne przerabianie na niesformatowany tekst przy jednoczesnej możliwości edycji strony kodowej mogłoby pomóc. Czyli niemożliwe, żeby było możliwe. smile.gif
Rooff
Zmiana strony kodowej w html nie jest jakaś trudna - bardzo fajnym narzędziem do tego jest np. edytor KED: http://pl.wikipedia.org/wiki/KED
Oczywiście, jeśli ten przytoczony soft zrobi plik zdolny do takowej zmiany :]
Fideista
CYTAT(Rooff @ 16.09.09 - 20:34) *
Zmiana strony kodowej w html nie jest jakaś trudna - bardzo fajnym narzędziem do tego jest np. edytor KED: http://pl.wikipedia.org/wiki/KED
Oczywiście, jeśli ten przytoczony soft zrobi plik zdolny do takowej zmiany :]

Rooff, zmiana strony kodowej w htmlu to kwestia jednej linijki kodu, nie potrzeba żadnych edytorów. Problem jest innego rodzaju. Dostaję pdfa, dajmy na to takiego:

http://www.myslowice.zhp.pl/warsztaty_b_b.pdf

...a w nim: różne czcionki, różne układy tekstu, ramki, zdjęcia, grafiki, loga, itp. Przeróbka na html nie jest żadną pomocą, bo nawet jeśli dostanę idealnie przełożony z formatu graficznego plik *.html, to będzie on wierną kopią oryginału. Czyli będzie próbą przełożenia grafiki z pdfa na jakieś <table> czy inne <div> w htmlu. Jeszcze inaczej - będzie tak samo ułożony i wyglądający. Krótko mówiąc, nie będzie możliwe to, abym wrzucił go do jakiegokolwiek cms-a, w którym będę mógł samemu ustalić jak ma być sformatowany tekst - a tego właśnie potrzebuję.
wert
http://www.mokry-systems.pl/solidpdf/solid-converter-pdf.php

masakra na pdf-ach tongue.gif
Fideista
Faktycznie masakruje. Pokazany wyżej pdf po "przeróbce" programem z Twojego linku. Konwersja do *.doc:

Jak widać - masakra - na całego.
Auxiliaris
PDF to DOC

Nie testowałem...

No dobra, przetestowałem i daję temu progsowi 8 ze skali do 10.

nie jest zły jak na darmową zabawkę.

wert
CYTAT(Fideista @ 16.09.09 - 23:44) *
Faktycznie masakruje. Pokazany wyżej pdf po "przeróbce" programem z Twojego linku. Konwersja do *.doc:

a czego sie spodziewales,na kasi cichopek z jej duzymi oczętami nie da sie by nie rozjezdrzalo sie tongue.gif
[beeep] pdfy masz i tyle smile.gif
Fideista
CYTAT(wert @ 17.09.09 - 08:44) *
CYTAT(Fideista @ 16.09.09 - 23:44) *

a czego sie spodziewales,na kasi cichopek z jej duzymi oczętami nie da sie by nie rozjezdrzalo sie tongue.gif
[beeep] pdfy masz i tyle smile.gif

To był przykład pierwszy lepszy z brzegu znaleziony w sieci.
wert
To ja se testa zrobilem na tym

ftp://ftp.helion.pl/online/cwpp11/cwpp11-6.pdf

a tak wyglada *doc w standartowych ustawkach z Solida 3.1,doslownie oprocz zmiany opcji na przetworzenie dokladne nic nie zmienialem

nie wiem jak zmusic by czcionki byly polskie,ale wyzsze wersje posiadaja o niebo wiecej opcji i podejrzewam ze da rade i wiecej wycisnąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.