Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cyfrowy polsat i podzial sygnalu na dwa TV
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > TV, DVD, Audio, Video, Konsole
jar3cki
witam wszystkich,

sprawa wyglada tak ze jest sobie cyfrowy polsat, oplacany, dziala, ostatnio nawet tuner nam wymienili na jakis nowszy. rzecz w tym, ze chce ten sam polsat u siebie w pokoju miec czyli zeby niezaleznie od tego co w salonie jest grane swiecilo tez w drugim pokoju sloneczko. czytalem troche na dvhk.pl o splitterach i tunerach dm500, cos tam sie dowiedzialem, z tym ze ja gotowej recepty raczej szukam. nie ma w sieci jakichs gotowych how-to? kupujesz to, to i tamto, laczysz to kablem, ustawiasz tak i tak i dziala? wiem, wiem, leniwy jestem biggrin.gif ale nie chce mi sie brnac przez tone fachowych pojec, tematow nie na temat itd. tym bardziej, ze nie mam zamiaru "krasc" sygnalu.

moze znajdzie sie jakas zyczliwa osoba, ktora juz zna sie na rzeczy i wskaze mi droge do eldorado? biggrin.gif

pozdrawiam, j.
Dani84
Z tego co ja się orientuję, to owszem można podzielić obraz na dwa telewizory, ale jeśli masz tylko 1 tuner, to jednocześnie w drugim pokoju na drugim telewizorze możesz oglądać akurat to samo co leci na pierwszym telewizorze (salonowym), tym podłączonym do tunera. Jeden tuner, jeden obraz. Co prawda możesz podzielić na kilka TV, ale czegoś innego jednocześnie nie zobaczysz. Nie sądzę, aby od tego czasu, kiedy te informacje przeczytałem coś się zmieniło.
Rumburak
Polsat cyfrowy na stałe łączy dekoder z kartą więc żaden splitter nie będzie miał zastosowania. Dzielić sygnał na dwa lub więcej odbiorników można tylko w "Cyfrze+" i "TNK" (telewizji na kartę). Na allegro jest pełno takich urządzeń.
Romano
I oto mamy ukłon w stronę klientów władz polszmatowskich.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.