Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zegar systemowy
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
sienio
Wita, mam taki głupi problem.

Po powrocie z serwisu, komputer w pasku zadań xp, pokazuje godzinę wraz z datą (np. 11:36 poniedziałek 2009-11-09), przez co pasek zadań ma podwójną grubość, ...jest to trochę denerwujące, zwłaszcza, że nic nie mogę z tym zdziałać. Nie wygoglowałem, żadnych ciekawych pomysłów. Co mam zrobić, że godzina była wyświetlana bez daty i pasek wrócił do normy?
wert
a to nie czasem kwestia skórki (motywu)?

GuiRelax ktorego używam

do tego uruchomiony mam pasek szybkiego uruchamiania,a i tak ogólnie panel jest wąski smile.gif

A moze ty masz szybkie uruchamianie właczone? bo na standartowym motywie to faktycznie jest dość grubaśne.PPM na panelu i sprawdz czy masz to uruchomione.
-=KiZiU=-
Prawym na pasek - odznacz "zablokuj pasek zadan" - zlap za jego gorna czesc - przeciagnij w dol - zablokuj pasek zadan
wert
no ten sposob chyba nie zalatwia sprawy,przynajmniej dla mnie to połowiczne zalatwienie sprawy,bo jak bedzie sienio chcial pasek szybkiego uruchamiania to znow bedzie mial te datę.
Dla mnie motyw zalatwia problem przy dowolnej konfiguracji paneli.

Edit

-=KiZiU=-

zwracam honor tongue.gif nawet na moim motywie (co prawda musze zrobic go okrutnie wielkiego) data sie pokazuje,czyli potwierdza sie stara prawda - najprostsze jest najskuteczniejsze smile.gif
Rooff
Wyświetlanie zegara i daty zależy również od czcionki, którą mamy wybraną w ustawieniach wyglądu pukpitu (prawym na pulpicie -> właściwości -> zakładka "wygląd" i na dole mamy do wyboru rozmiar czcionki).
sienio
Dzięki wielkie @Kiziu. smile.gif Pasek był odblokowany, ale naprowadziłeś mnie na dobry trop.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.