mam kupiony laptop firmy LE...vo (celowo nie pisze bo to z³odziejska firma - zreszt± nie pierwsza), z softem vista business, co oznacza ¿e moge sobie zrobiæ downgrade do xp pro..., w kupionym zestawie nie ma p³yty z xp , nie ma tez partycji z tym systemem, a tak¿e nie ma kodu instalacyjnego xp,
zrobi³em instalacjê przy u¿yciu p³yty windows xp , któr± posiadam bo wcze¶niej kupi³em laptopa hp tak¿e z vista business (chyba hp jako jedyna daje p³ytkê bez kodu co prawda), no i mam problem bo aktywacji nie mogê zrobic ani online, ani poprzez telefon, zasadniczo sensownie bo kod zaszyty w p³ycie od hp by³ zapewne tylko do hp - zreszt± zrobi³em to legalnie - Pani w microsyfie powiedzia³a ¿e mogê legalnie maj±c vista business skorzystac z innej p³ytki windowsa xp pro, jednak kodu nie poda... no w sumie sprzedawca nie jest wiêc odbi³em do producenta.
po 5 telefonach - dopiero za 5 razem dodzowni³em siê do firmy która dla le....vo wypala takie p³ytki za przys³owiowe 100z³, ale kodu nie u¿ycza, choæ teoretycznie jestem legalnym u¿ytkownikiem
jako legalny u¿ytkownik pytam wiec szanownych kolegów, bo nie chcê p³aciæ 100z³, w jaki sposób to obej¶æ.... jak wy³±czyæ aktywacjê....
jak co¶ to chêtnie GG: 9012629