Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wgranie danych na Pendrive
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
MotH
Witam

Poszukuję programu lub sposobu na stworzenie na pendrive niekasowalnej partycji i wgranie na nią danych.
Chodzi o pendrive'y firmowe, dość dużą ilość...
...trochę pilne :-]
chyba, że ma ktoś namiary na firmę która tym się zajmuje. Większość firm do których dzwoniłem robi to tylko na pendrive'ach zakupionych u nich :/

Dzięki i pozdrawiam
Xahil
O ile taki pendrive nie bedzie mial fizycznego zabezpieczenia przed zapisem, to nie istnieje cos takiego jak "niekasowalna partycja".
wert
Podobno stworzenie folderu,ktory bedzie sluzyl za partycje i potraktowanie go TrueCrypt pozwala na zachowanie danych tam zrzuconych i nienaruszonych podczas formatowania.Mozna w necie znalesc jak to robic ale do konca nie jestem przekonany czy to by cie w jakims stopniu zadowolilo.
Xahil
CYTAT(wert @ 16.11.09 - 20:58) *
Podobno stworzenie folderu,ktory bedzie sluzyl za partycje i potraktowanie go TrueCrypt pozwala na zachowanie danych tam zrzuconych i nienaruszonych podczas formatowania.Mozna w necie znalesc jak to robic ale do konca nie jestem przekonany czy to by cie w jakims stopniu zadowolilo.

To chyba tylko formatowania pod windowsem tongue.gif dd if=/dev/zero of=/dev/pendrive to raczej nic nie przetrzyma (o ile nie ma fizycznego zabezpieczenia).
wert
spamer tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.