no to ja ci napisze jak ja robie.
Mam dyski C i D,obraz na D.
Zainstalowany drugi system z chipsetami i sterami od grafy.Niecale 4 Gb.Przy dzisiejszych dyskach to pikus,raptem 1 DVD mniej.
Podczas odtwarzania obrazu robie to z tego wlasnie systemu j/w.Bez lokowania operacji w pamięci,bez zbednych rebootów.Mam tak na domowym kompie jak i na laptopie slużbowym,W domu troche to zlewam bo używam linux,ale w pracy przynajmniej raz w tygodniu robie backup ale ja w odróznieniu od ciebie nie robie przyrostowego obrazu,tylko pojedynczy caly.Potem starszy obraz wywalam.
Mam obrazy :
1.systemu świezo po instalce+stery,chipsety+instalka acronis - jakies 3Gb obraz
2.pelny obraz systemu (u mnie C: zajmuje 14 Gb z programami,a obraz 9 bez kompresji)
3.Ostatni robiony obraz (po kazdorazowej zmianie ustawień,doinstalowane dane,programy etc.. rozmiar bardzo zblizony)
razem 3 obrazy - 22-23 Gb
w domu jeden - 9 ,ale jak wyzej,mam to gdzies

Troche zachowowacze to,ale mam ponad 80% pojemnosci partycji D: wolnego,wiec te Gb obrazów nic nie znaczy.2 obrazy z pelnym wypasem wlasnie na okolicznosc jakiegos ewentualnego błędu.
Ty robiąc przyrostowe obrazy powinienes po zrobieniu pierwszego sprawdzić poprawnosc,bo teraz wyobraz sobie ze juz 1 obraz poszedl cos nie tak,to przyrostowy backup nie zalatwia sprawy,obraz sie powieksza a byk i tak siedzi.Dlatego tez sądze ze powinno sie robic jak wyzej,jeden pelny obraz.
W robocie czasami robiac backup,musze zagladnąc w jakis dokument,baa! nawet dopisac cos i nie zauwazylem by robilo to jakiekolwiek wrazenie na Acronisie

Ps.
Uzywam wersji 11,problemów bardziej dopatrywalbym sie w wersjach,nie samym programie.
Edit
kiedys czytalem ze dobrym programem jest Bart+jakies wtyczki.Soft darmowy i podobno znajdziesz dokladnie rozpiski w necie jak sie tworzy te plytkę i gdzie szukac dodatków do niego.Moze tym sie zaintersuj.