Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z instalacją systemu
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
BLADE1972
Witam mam taki problem otóż chcę kumplowi postawić system na komputerze który jest i tak praktycznie sprzed wojny jeszcze ale mniejsza z tym.Do czego zmierzam gdy po restarcie chcę odpalić płytę z systemem Windows XP Professional 32 bity niema botowania z płyty mimo iż wcześniej wszedłem do biosu i zmieniłem aby było botowanie bo tak ustawione niestety nie było.Taka informacja na czarnym tle zaraz po włączeniu komputera mi się ukazuje. American Megatrends AMBIOS © 2001 American Megatrends Inc., K7S5A Release 06/26/2002 S AMD Athlon ™ Prosessor,1100MHz Checking NVRAM.. 393216KB OK DEL:Setup F:8 Boot Menu F12:Network boot Auto-Detecting Pri Master.. IDE Hard Disk Auto-Detecting Pri Slave...ATAPI CDROM Auto-Detecting Sec Master..Not Detected Auto-Detecting Sec Slave...Not Detected Pri Master: 3.19 ST340016A Ultra DMA Mode-,S.M.A.R.T. Capable but Disabled Pri Slave : SB00 TSSTcorp CDDVDW SH-S222A Niema żadnej reakcji z strony kompa ani mysz i klawiatura nie reagują co może być tego przyczyną hmmm.....?????Będę ogromnie wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tak irytującego mnie problemu.Czekam z niecierpliwością na reakcję z waszej strony.
Rooff
Na innym komputerze ta płyta bootuje normalnie np. na Twoim? Bo jak nie to trzeba zmienić płytę z XP :]
BLADE1972
Witam tak bootuje bezproblemowo sprawdzałem na swoim kompie i kumpla bez żadnego ale startuje po pytaniu naciśnij dowolny klawisz gdy restart się zrobi po jego naciśnięciu zaczyna bootować i przeprowadzać instalkę systemu.
wert
haha

Blade rozwalileś mnie tym.To powinno w dział humor trafić tongue.gif
BLADE1972
Jasne świetny dowcip a co Cię tak w tym moim poście rozbawiło wert możesz mi wyjaśnić hmmm.....???!!
wert
CYTAT(BLADE1972 @ 19.01.10 - 01:30) *
bez żadnego ale startuje po pytaniu naciśnij dowolny klawisz gdy restart się zrobi po jego naciśnięciu zaczyna bootować

mogę,czemu nie

te "ale" jest tu najzabawniejsze tongue.gif

Ps.A niby jak chciales rozpoczac instalacje? od patrzenia na monitor jeszcze nikt nie zainstalowal niczego,pewnie ze trzeba nacisnac klawisz,XP-ek jest dobrym systemem ale magicznych sztuczek nie potrafi tongue.gif
Rooff
Albo ja czegoś nie rozumiem, albo Ty to źle napisałeś...
Czy kumpel z pierwszego postu to ten sam kumpel, o którym mowa w poście 3? A dokładniej mówiąc - czy to te same komputery?
Bo płyta startuje i jak sam mówisz, że się rozpoczyna instalacja to ja nie rozumiem pytania w ogóle... Trza nacisnąć i instalować... Po restarcie już nie naciskać, tylko pozwolić uruchomić się kompowi z dysku, na który wcześniej wrzucił potrzebne pliki instalacyjne...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.