Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z avi w Adobe After Effects
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
wert
Panowie

mam zagwozdke z kodekiem avi.Po odpaleniu Adobe i próbie importu avika mam to:

problem znany w tych programach - jest nim divx.Tyle ze bez kodeka radzacego sobie z kompresja avi nic nie zrobie.Testowalem Mega Codecs pack,CCCP,sam divx,xvid,Nimo Codec Pack i za kazdym razem widze bląd.Dodatkowo jak wgram samego divixa mam crash programu.
Poradzcie jakiego kodeka uzyc by mi importowal aviki
Rooff
Teraz to żadnego, bo zrobiłeś sobie taką sieczkę w systemie, że bez gruntownego sprzątania nie ma co podchodzić :]
wert
CYTAT(Rooff @ 25.02.10 - 19:57) *
Teraz to żadnego, bo zrobiłeś sobie taką sieczkę w systemie, że bez gruntownego sprzątania nie ma co podchodzić :]

haha

racja,ale pozamiatalem tongue.gif mam czysty systemik i nie oznacza to experymentowania jakimis Cleanerami,poszla nowa instalka
Rooff
No to się można coś pozastanawiać wink.gif
Ja bym osobiście zainstalował ffdshow i do tego koder-dekodery xvid oraz koder-dekoder divx. Następnie w opcjach ffdshow można ustawić jaki (de)kodek będzie jaki typ plików obsługiwał. O ile się nie mylę robi się to w 'ffdshow VFW' w zakładce 'dekoder' i menu 'kodeki'. Mogę Ci polecić metodę prób i błędów - bo nie mam w tym aż takiego doświadczenia wink.gif Aha - pamiętaj o restartach kompa.
Jaki masz kod FOURCC filmu, który chcesz obrabiać, możesz podejrzeć gspot-em i później dla tego FOURCC próbować dobrać odpowiednie ustawienia.
wert
CoreAVC Pro jest podstawowym kodekiem Adobe i quicktime.I raczej powinny wystarczyc,ja po wgraniu ich i "zero" grzebania w ich ustyawieniach jak na razie nie zanotowalem problemu z wrzuconym plikiem video.
Co do samego grzebania w kodekach jest na to myk w samym programie.Nie powinno sie exportowac gotowego projektu ale przejsc z zakladki Composition>>Add to render queue i tam dopiero dopasowywac plik w ustawkach zblizonych do pliku wejsciowego i dopiero zapisywac na dysk.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.