Jeżeli masz świeżo zainstalowany system,wgrane kodeki mozesz teraz myslec o instalacji Adobe,nie bedziesz mial generalnie problemu.Natomiast jesli jest inaczej to przygotuj sie do częstych komunikatów o błednych kodekach i problemach z odczytem formatu video.Adobe nie jest przyjaznym programem i to ty masz dostosowac sie do niego,a nie on do twoich potrzeb.A to nie koniec,ja przy renderowaniu zanim utrafilem na ustawienia ktore zaakceptowało Adobe,zyskalem troche siwich włosów i pogłębiający sie z każdą chwilą wstret do tego programu

Nieststy na PL stronach nie licz za bardzo na pomoc,mają zasade ze ty masz sie uczyc poprzez stracony czas i zrozumienie niezrozumiałego,oni co najwyżej moga ci wytknąc błędy i jak trafisz na porzadnego goscia to moze ci podpowie jak poprawic to co ty zrobiles zle.I jeszcze jedno,ten program nie ma wersji PL wiec twoja znajomość Eng bedzie tu bardzo pomocna.Może tej strony nie znasz
http://www.videocopilot.net/tutorials/all/5/kazdy uzytkownik Adobe to musi znać.Zajefajna sprawa,a toturiale zrozumiałe,choc nie po naszemu.
Ps.
Ja przez tydzien grzebałem w nim,potworzylem sobie efekty według toturiali i wyszlo calkiem calkiem,ale po zastanowieniu co z nimi mam zrobic,do czego wykorzystać,stwierdziłem ze to nie program dla mnie,moim zamierzeniem była zabawa domowymi filmikami i powrzucanie troche bajeranckich i smiesznych efektów,Adobe to oferuje za jakies 5-6 lat nauki

dlaczego? ano,jak sama nazwa wskazuje to program do tworzenia efektów,masz talent,czas i umiejetnosci - połaczysz to w jakis zgrabny film,może ktos to doceni i zaczniesz zarabiac na tym,ale jesli zassaleś program do łaczenia filmików rodzinnych to zrobisz to na pare kliknięć programem Pinnacle czy Magiź Movie Edit.