Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 1% podatku na OPP
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > O Wszystkim
tetrus
Witam kolegów,

Nazywam się Tomasz Armudowicz i jestem sparaliżowany. 20 lat temu skoczyłem do wody na głowę i od tego czasu poruszam się na wózku inwalidzkim.

Chciałbym zwrócić się do Was nietypowa prośbą. Chodzi o 1 % z waszego podatku, który każdy może przekazać na Organizacje Pożytku Publicznego.

Brzmi strasznie, ale to prosta sprawa smile.gif Wystarczy wypełnić odpowiednia rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym. W pole te należy wpisać numer KRS organizacji. Można tez 1 % podatku przekazać na konkretny cel. Wtedy w rubryce "INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE, cel szczegółowy 1%" wpisujemy cel (PIT-36 - poz. 307, PIT-36L - poz. 107, PIT-37 - poz. 126, PIT-38 - poz. 60, PIT-39 - poz. 53, PIT-28 - poz. 128). I tu mam prośbę. Chciałbym prosić o przekazanie 1 % na Fundacje Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "SŁONECZKO" KRS 0000186434, a w rubryce "INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE, cel szczegółowy 1%" wpisać: 38/A Armudowicz Tomasz

W ten sposób pieniądze trafia do Fundacji "SŁONECZKO" na moje subkonto. Beda tam gromadzone środki, które będę mógł później wykorzystać, np. na przystosowane samochodu, zakup wózka inwalidzkiego, pionizatora, przeznaczyć na rehabilitacje i wiele innych rzeczy, które pomogą mi się usprawnić i usamodzielnić.

Nie jest, to żaden przekręt i wszystko można sprawdzić dzwoniąc do fundacji 67 263 25 96, na stronie www.fundacja-sloneczko.pl lub http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=99917 Odpowiem również na każde pytanie, by rozwiać wątpliwości.

Bardzo dziękuję za wsparcie.

Wzór częściowo wypełnionego PIT-37 oraz ulotka fundacji.

http://imageshack.us/photo/my-images/716/u...czkoprocen.jpg/

Ricewind_pl
Już OK się wypełni

P.S Tetrus na zloty przynosi najlepsze słoiki z Ogórkami smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.