Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zwiecha w XP !!!!!!!
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
SebNET
Witam !!!

Może mi ktoś pomoże w problemie, który doporowadza mnie do szaleństwa. Nie wiem z jakiego powodu się tak dzieje, ale może ktoś będzie wiedział jak to naprawić. Robi się tak co trzeci restart lub uruchomienie PC, tzn. gdy uruchamia się XP to gdy jest pasek ładowania, ten niebieski to stanie w miejscu i nie idzie, muszę restartować komputer.

Właśnie przed chwilą skończyłem instalować system na świeżo i pierwsze ponowne uruchomienie a tu kur censored.gif znowu to samo. Już mam dość tego [beeep]go systemu. Robi mi się tak co trzeci raz.

A zabawne jest to, że na żadnym innym nie tylko na XP. Na 2000, 2003 Server Enterprise Edition jest bez zarzutu, bo kiedyś na miesiąc zrobiłem test i ani razu, a tutaj świeży system i od razu furious.gif

Może ktoś zna odpowiedź na ten problem ??????
Eyeore
Dokładnie przepisz co jest na tym BSOD, żeby ci to pozostało w panel sterowania\system\zaawansowane\odzyskiwanie\Automatycznie Uruchom ponownie-odznacz. A i na dzień dobry do biosu defaultowe ustawienia i sprawdzenie wszystkich połaczeń kablowych obsadzenia kart. Przyczyną może być sprzęt - wyklucz to, lub setrownik.

Aha pożycz od kogoś inną płytę z instalacją windowsa.... czasami tak bywa biggrin.gif płyty CDR też mają ograniczony czas życia.
SebNET
CYTAT(Eyeore @ 17.08.04 - 19:38)
Dokładnie przepisz co jest na tym BSOD

Słucham ? Możesz bardziej opisać, bo nie rozumiem ?

A i na dzień dobry do biosu defaultowe ustawienia

A nie rozsypie mi się komp po tym, tzn. XP, bo będą inne niż po instalacji i wogóle czy coś się nie posypie ?

Aha pożycz od kogoś inną płytę z instalacją windowsa.... czasami tak bywa biggrin.gif płyty CDR też mają ograniczony czas życia.

Już tak robiłem i to samo.

Ale rozważ, że na innych systemach jest OK, więc coś ten XP ma powalone. A właśnie. Czy może to być wina programu XP Antispy, bo używam go do odinstalowania Messangera ?

Pozdro respekt.gif
Eyeore
1. Blue Screen Of... i coś o śmierci tam było dry.gif powinieneś wiedzieć.
CO dokładnie jest napisane na tym ekranie
STOP i ????????

2. Nie

3. Po czystej instalacji masz problem z BSOD czy dopiero po jakichś manipulacjach. Po instalacji to najpierw windowsupdate. A ja sie tyle napisałem jak to instalować i konfigurować. Popatrz w przypiety 2 od góry.

PS. Ja mam kilka uszkodzonych plyt instalacyjnych i na niektorych jest tak, że na jednych instalacja przechodzi na innych nie, jednakże system z nich zainstalowany wariuje. Jeśli to nie bios i nie jakiś sterownik to na 3 miejscu uwalona płyta instlacyjna.
SebNET
Nie mam żadnego BLUE SCREEN OF DEAD. Tutaj na screenie opisałem to:

Zaraz przywróce standardowe ustawienia BIOSu i zobaczmym. Jak nie to znaczy, że ten XP Antispy coś pierdzieli.

Co do płyki to jestem pewny, że jest OK, bo u kumpla instalowalem i jest OK, ale nie dawałem mu Antispy. Kurcze dziwna sprawa crazy.gif
Jimi
Powiem tak :
Mialem podobny problem a chodziło o to ze SB Live gryzło sie mi z sieciowka, wyjalem sieciowke i uruchomilem ta z plyty glownej i smiga (dodam ze inne systemy normalnie sie instalowaly itp)
SebNET
A wiesz, że może być podobnie. Też mam SB Live 5.1! i sieciówkę biggrin.gif Możesz dokładnie opisać co zrobiłeś, krok po kroku jakoś ?
Eyeore
Jak piszesz o cyms niebieskim na starcie to skojarzenia są jednoznaczne. Dobrze że dochodzimy do sedna. Coś masz ze sterownikami. Je dokładnie sprawdź, zainstaluj inne. Przelożenie kart w slotach to nieglupi pomysł.
SebNET
No sprawdzimy co i jak. Jutro dam odpowiedź co z tego wyszło. Dzięki wszystkim za odpowiedź bier.gif
Jimi
@SebNET poprostu wyjmij sieciowke lub SB Live i zobzczysz czy cos pomoze smile.gif

Być moze dzialaja na tych samych "przerywaniach" biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.