Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak go wywołać - WIN XP Angielski
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Luca
CHLOPAKI POMOZCIE !!!!!!!
KUZYNKA MA PROBLEM POMOCYYYYY!!!!!
Jak wywolac znowu angielskiego XP ,ktory byl zainstalowany w computerze.
Byl XP angielski i po formacie zainstalowala XP pl
Dysk ma 40 GB, po formacie pokazywal okolo 35GB,na tych pieciu chyba jest ten angielski XP. JAK go z powrotem odzyskac
POMOCY
Eyeore
1. Sprzwdź czy rzeczywiście jest druga partycja i czy są na niej jakies dane.
(moj komputer-> zarządaj-> menadzer dysków logicznych) . Jeżeli jest tam system, to wystarczy przełączyć aktywnośc partycji na tą drugą. chociaż nie sądzę, że ow tam pozostał.
2. Sciągnij albo zainstaluj pqmagic
Parition Magoc 8
jeśli jest druga partycja sprobuj ją ustawić na widoczną (klik na drugą i advanced -> unhide)
Możesz wrzucić screena z pqmagica tego dysku na forum
3. a zresztą zobaczymy....
lokocool
CYTAT
Dysk ma 40 GB, po formacie pokazywal okolo 35GB,

Tak jest zawsze!!! Producent podaje liczbe GB jako 1000MBx4=40GB, natomiast w rzeczywistosci 40GB= 1024MBx4 smile.gif
@ mireczek, wiec moze jednak powiedz nam o co dokladsnie ci chodzi, co chcesz doklanie odzyskac ??
Luca
To nie mi . Problem ma moja kuzynka i dzwonila do mnie Miala Windowsa angielskiego (orginal) potem format i instalacja wersja Polska .Teraz chce ona znowu poprzednia wersje ,a niema plytki z orginalem ,Pytanie-jak go odzyskac
Ace McCloud
Nie da rady odzyskac smile.gif -> musi format i zainstalowac wersje ANG -> plytke mozna zassac z internetu ;P (emule tongue.gif)
Eyeore
Po formacie i zapisie danych to jak ? się nie da. Jedynie może rzeczywiście na drugiej partycji pozostał tamten windows, jak pozostał to ja bym sprobował
1. Wyedytować plik c:/boot.ini i dopisałbym linijke:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

2. Zmienił aktywną partycję na tą drugą (np fdiskiem)
lokocool
@Eyeore, niewiem czy dobrze zrozumiem post @mireczeka, ale wydaje mi sie ze nie ma drugiej partycji tongue.gif
WoocashACN
CYTAT(lokocool @ 19.08.04 - 11:25)
CYTAT
Dysk ma 40 GB, po formacie pokazywal okolo 35GB,

Tak jest zawsze!!! Producent podaje liczbe GB jako 1000MBx4=40GB, natomiast w rzeczywistosci 40GB= 1024MBx4 smile.gif
*

akurat troszkę inaczej -- producent sprzedaje 40 GB czyli wg producenta: 40 000 000 000 bajtów

podziel trzykrotnie przez 1024 -- dostajesz okolo 37GB rzeczywistych smile.gif

producent dzieli przez 1000, user przez 1024

mam nadzieje ze mi sie zera nie omyliły
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.