Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z filmem
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
POSTMAN
Ściagnąłem se fim One Point O torrentem i po odpaleniu mam problem z obrazem co kilka sekund pojawiają sie takie paski.

Myślałem że to kopia jest zwalona. Na osloskopie też pojawił sie ten film. Ta sama wersja niby co na torencie. Ściagnąłem sampla żeby sprawdzić czy jest to samo. I jest ten sam problem. Napisałem w komentarzach na osloskopie pod tym filmem ze kopia jest lipa. Ale sie nie pojawił mój komentarz (bo niby sa zatwierdzane). Niech ktoś ściagnie tego sampla i zobaczy czy u niego też sa takie problemy. Bo może tylko u mnie skoro nie dodali komentarza.
One.Point.O.2004.LiMiTED.DVDRip.XViD-DDX.sample.(osloskop.net).avi
Master00
Jest to wina braku kodeka. Mialem tez takie motywy ale z innym filmem. Zainstaluj sobie K-Lite Codec Pack. Powinno pomoc cool.gif
lucjanos
Niekoniecznie to musi być wina kodeka. Może ta wersja filmu jest zwalona. Miewałem już takie przypadki.
k-d
Ściągnąłem sampla i chodzi dobrze, sprawdź nowszą wersję xvida (np 1.01).

Cóż nie wszyscy lubią, ale też korzystam
K-Lite Codec Pack 2.27
lucjanos
Jeśli wyszło na kodeki, to polecam też najnowsze ffdshow.
Turin
Osobiście też polecam kodeki K-Lite Codec Pack i ffdshow mam je zainstalowane u siebie i nie mam problemów z zadnymi filmami.
k-d
CYTAT(Turin @ 23.08.04 - 09:59)
Osobiście też polecam kodeki K-Lite Codec Pack i ffdshow mam je zainstalowane u siebie i nie mam problemów z zadnymi filmami.
*

Co do ffdshow to nie jestem taki pewien, gdyż podobną sytuację jak POSTMAN miała moja znajoma, okazało się, że ffdshow chciał usilnie odtwarzać xvida i efekt był taki jak wyżej. Zainstalowałem K-Lite zawierającego najnowszego xvida i jest ok, dodatkowo w standardowych ustawieniach k-lite wyłącza działanie ffdshow.
smiley13.gif
DiTOX
Ja też kaza tylko wersja mega też, bezproblemowo ale długo sciagał się ten sampel. unsure.gif
SebNET
Nie instalujcie zadnych K-Lite badziewi, to własnie od tych calych pakietow pieprza sie kodeki. Ja instaluje zawsze najnowszego XviD'a, DivX'a i DivX 3.11 oraz OGG do dźwięku i wszystko śmiga jak nalezy.

Zrób tak @POSTMAN. Ściągni program VideoToolbox i sprawdz jakiego kodeka ci brakuje. Program znajdziesz Tu!. Jeśli nie brakuje ci żadnego kodeka odinstaluj całowicie XviD'a oraz usuń kodeki XviD'a z:

Panel sterowania/system/sprzęt/menedżer urządzeń/kontrolery dźwięku, wideo i gier/kodery-dekodery wideo/właściwości
tam masz wyświetlone wszystkie kodeki wideo, jest możliwość ich usunięcia.

Po tej operacji zainstaluj najnowszy XviD 1.0.1 kompilacji Koepiego, ponieważ jego kompilacje znane są z bezawaryjnej pracy i dobrych efektów kompresij. Jego kompilke znajdziesz tutaj!

Życzę powodzenia !

Pozdrawiam respekt.gif
Krko
To juz poprostu nie lepiej przeleciec film divFIX'em i upewnic sie czy ta wersja ok ??
k-d
CYTAT(Krko @ 02.09.04 - 07:39)
To juz poprostu nie lepiej przeleciec film divFIX'em i upewnic sie czy ta wersja ok ??
*

Spojrzyj wyżej a zobaczysz, że @DiTOX i ja ściąneliśmy sampla i nam działa, więc jednak wyszło, że to coś z kodekami.
smiley13.gif
OkweL
ja rownie jade na samym k-lite i moi znajomi rowniez wiec to kwestia gustu kazdy chwali swoje @sebnecie smile.gif kiedys tez instalowalem ffd poki system mi nie zaczal sie *** teraz nie mam zadnych problemow biggrin.gif
@k-d dzieki za nowsza wersje smile.gif
kraku
Stwierdzenie (tutaj) i pytanie (ciutke nizej):

Stwierdzenie:
Odwrocilem sie od wszelkich packow po tym jak zapuszczajac video:

Jeff Mills - Axis Mix.avi

prawie zjaraly mi sie glosniki bo okazalo sie ze to jest jakas inna wersja vorbisa i wszystko sie sypie. kliki, szumy, pralki i inne rzeczy prawie zabily mi glosniki.

Od tej pory uzywam GSpot. jesli nie ma kodeka to szukam, znajduje i slucham/ogladam. Wszystko gra :)

Pytanie:
Zawsze uzywam 4 podstawowych kodekow audio: ac3filter, divx_audio, mp3codec i OggDS0995 plus jakies dziwaczne czasem, ale zawsze juz wszystko gra jak trzeba. Mam pytanie co do VIDEO. Jaka lista dekoderow (kodekow)?

Na pewno ffdshow. Zauwazylem ze ludzie uzywaja tez osobno XviD, chociaz ffdshow potrafi to odtworzyc. wiec XviD jeszcze. A co dalej? Czy DivX najnowszy odtwarza gorzej niz najnowszy ffdshow? Lub moze ffdshow lepiej dekoduje niz XviD?

jak uwazacie?

O kodowaniu tez napisalbym - co lepsze? DivX czy Xvid? a moze jakas kolejna alternatywa?
Ruski_Wrocek
A ja takie coś mam gdy mam zainstalowanego starego xvida po zainstalowaniu nowszej wersji jest spoko ale raczej na pewno jest to wina kodeka
znajdź najowszego xvida i powinno byc spoko
a ffdshow nie zawsze pomaga
@sebnet ma w sumie racje ja lece na tym co on pleca i wszystko mi chodzi a na K-LITE PACKU miałem problemy szczególnie z dźwiękiem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.