Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Playery uzywane do odtwarzania filmow
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
leonard
osobiscie uzywam jako najbardziej uniwesalny zplayer ma on wbudowane juz w wersji podstawowej wiekszosc codecow
do sciagniecia TUTAJ

Zoom Player is a robust media and DVD front-end player. It was designed to be simple at first glance while being remarkably dynamic and flexible when used to its full potential. It works in two modes: a Media mode which can play any file supported by DirectShow (any file which plays in MediaPlayer) and a DVD mode which uses pre-installed DirectShow DVD filters to play DVD content. It supersedes media player in all it's functions and provides several important functions that media player lacks. It provides special zooming functions to improve TV-output quality by eliminating overscan.

w duecie z DivXplayerem rozwiazywalo to u mnie wszystkie problemy
do sciagniecia TUTAJ

Basically, Global DiVX Player is a Multimedia Player used as a player primarily for DiVX Movies, but technically for almost any video format including as an Avi Player.

no i nie mozna zapomniec o produkcie rodzimym Allplayer
do sciagniecia TUTAJ

ALLPlayer" to jeden z najlepszych programów do oglądania filmów z napisami we wszelkich formatach zarejestrowanych przez system (np. DIVX/AVI/MPG/MP3).
W przeciwieństwie do większości odtwarzaczy, ALLPlayer nie jest nakładką na MediaPlayera, a korzysta bezpośrednio z DirectX, dzięki czemu przy pomocy ALLPlayera można teoretycznie odtworzyć KAŻDY film bez konieczności posiadania dwóch lub trzech playerów na wypadek, gdyby któryś z nich nie zadziałał z danym filmem.

Inną, być może największą zaletą ALLPlayera jest wmontowana w program unikatowa funkcja "IQ Text" (inteligentne napisy). Dzięki tej funkcji nie przeoczymy żadnego napisu podczas oglądania filmu (zawsze zdążymy przeczytać wszystkie!). Często zdarza się tak, iż napisy są zbyt "gęsto" jeden po drugim i nie jesteśmy w stanie ich przeczytać, ale dzięki tej funkcji tego problemu już mieć nie będziemy. Program sam analizuje długości napisu, by później regulować czas jego wyświetlenia.
wiecej informacji TU

no i drugi rodzimy produkt bestplayer
do pobrania TUTAJ

Polski odtwarzacz filmów z napisami w formacie DivX. Program potrafi tworzyć playlistę, posiada edytor napisów, obsługuje technikę przeciągnij i upuść (drag&drop) - wystarczy przeciągnąć plik filmu nad aktywne okno BESTplayera by automatycznie rozpoczął odtwarzanie. Program umożliwia wcześniej zdefiniować rozdzielczość, do której przełączy monitor w trybie odtwarzania pełnoekranowego, potrafi także odtwarzać pliki *.mp3. Program po polsku
spiz@k
Ja jakos przywiazany jestem co CinemaPlayera... a kodeki lubie sam wladowac wink.gif

Odtwarza napisy, jako jedyny bez problemu zmienia u mnie rozdzialke (inne cos maja z tym problem np. SubEdit), wygodny, przejrzysty itp. wink.gif

Do pobrania TUTAJ
gulon
Ja od dłuższego czasu używam SubEdit Player. Oprócz odtwarzacza posiada on bardzo dobry edytor napisów.

http://www.subedit.prv.pl/

Aha. Całkiem dobry jest też BSPlayer. Można w nim łatwo przełączać ścieżki dźwiękowe, jeśli film ma kilka.

http://www.bsplayer-pl.prv.pl/
Berserker
Gdyby zmienić edytor napisów Cinemaplayer'a na edytor napisów SubEdit'a to Cinemaplayer by był nie do pokonania

Dodane:Oczywiście stawiam na SubEdit player- bardzo wygodny edytor napisów
SebNET
Ja również to samo co kolega @Spizak, czyli CinemaPlayer. Programik łatwy w obsłudze, malutki i do tego ma bardzo fajną funkcję wygładzania napisów, które wyglądają jak w kinie cool.gif
Xahil
A ja uzywam najlepszego playera biggrin.gif jego jedyna wada jest nieobslugiwanie kursywy w napisach sad.gif , pozatym ma same zalety: Odtwarza wszystko (DVD, VCD, mpg, avi (wszyskie divx'y, xvid'y)), ogm, realplayera, asf, quicktime'a, wmv, mp3 , ogg), obsluguje AC3, kilka sciezek dziwiekowych, mozliwosc przesuniecia scieszki audio wzgledem obrazu (przydaje sie jak ktos zle zripuje i audio jest opuznione np o 200ms) a nawet wyswietlanie w postaci AsciiArt (filmy w formie tekstowej biggrin.gif). Pozatym jest szybki (malo obciaza procesor).

Co to za player ? MPlayer http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/news.html
Najelpiej dziala pod linuksem, niemniej jest jakas wersja pod windowsa i nawet jakos dziala , ale linuksowa jest lepsza smiley15.gif

Pod windowsem czasami korzystam z subedit playera, ma kilka ciekawych funkcji.
ZiElOnY
Mowcie co chcecie , najlepszy player to vlan.
Zre wszystko i to dobrze a_rotfl.gif
Al_Hadzi
u mnie vplayer dominuje smile.gif

<a href="ed2k://|file|vplayer_06e_plus.exe|6957549|18CCCFA2C75D23AD8A8E2EB9D3F95864|/">vplayer_06e_plus</a>

lub http://www.vplayer.albion.top.pl/download.php

Pozdrawiam

Wariot

P.S. przepraszam Moderatora za braki linkow - ktore teraz uzupelnilem
leonard
vlan player do pobrania TUTAJ
vplayer..produkcja rodzima do pobrania TUTAJ

aby zachowac jednolitosc postu prosze postujacych w wypadku podawania i polecania innych playerow o podanie linka do pobrania i ewntualnie krotkiego opisu
dziekuje
WoocashACN
polecam przejrzenie zasobów divx.pl

playery Polskie Zagraniczne
kraku
Cy moglby ktos to przypiac? i moze dac ankiete...
KeRaM
bo ja uzywam Sub-Edit ale to inna historia wink.gif
Luca
CYTAT(Woocash[ACN] @ 12.06.04 - 19:25)
polecam przejrzenie zasobów divx.pl

playery Polskie Zagraniczne
*

Z tej stronki Polskie man Xvida i jestem zadowolony
SebNET
Ja osobiście używam CinemaPlayer 1.4a. Programik bardzo przyjemny, łatwy w obsłudze i do tego ma fajny bajer, który według mnie jest przydatny. Chodzi tutaj o AntyAliasing napisów czy jak to sie tam pisze, chodzi tutaj o to, że napisy sa tak super rozmyte jak w kinie i nie mają ostrych krawędzi.

Wygląda to tak mniej więcej:

Pozdrawiam respekt.gif
PcUSer
BSPlayer rulez smile.gif
Tomaszek Lublin
Ja kożystam z dostarczanych w ramach k-lite codec pack BSPlayer i Media Player Clasic
tetrus
@Seba moze to i fajnie wyglada, ale dla mnie jest to niepraktyczne. Ogladajac film, przy takich efektach oczy sie mecza i nie wiem czy jest to dobry pomysl. Czcionka powinna byc wyrazna.
SebNET
Jak kto woli, ale właśnie przy takich napisach czuje się bardziej jak w kinie smile.gif
spiz@k
Ja od ostatniego miesiaca jestem zachwycony Media Player Classic,
bardzo wygodny, posiada wszystkie funkcje jakich potrzebuje.
(uzywam go m. in. do podgladu plikow w mulku)
Ma jeszcze jeden bardzo wazny plus - swietne tzn. "renderowane" napisy,
czyli takie napisy jak np. w hardsubach anime, z obrysem oraz cieniem.
Naprawde polecam !

Projekt darmowy, stronka: http://sourceforge.net/project/showfiles.p...ackage_id=84358
michal3333
CYTAT

Nawet spodobal mi sie ten playerek, bardzo przypomina bestplayera, ktorego dotychczas używalem. Tyle, ze mam z nim maly problem: nie chce zaladowac napisów, wywala taki komunikat:

Z tego co rozumiem, musze zmienić typ renderowania video , a gdzie to sie zmienia ?
lokocool
Ja uzywam specjalnej wersji Micro DVD, Nie jest ona nigdzie dostepna a rozni sie nieco od MicroDVD jaki mozna znalezc w necie tongue.gif Mimo ze moznie nie ma on najnowszych opcji... mi w zupelnosci wystarcza i jestem z niego bardzo zadowolny smile.gif Nie mowiac juz o wygladzie, takim samy jak Power DVD do ktorego sie juz przyzwyczailem i ktory mi osobiscie sie bardzo podoba smile.gif

Pozdr. smiley13.gif

EDIT:
Moj 400 POST !!!! clap.gif bier.gif
Berserker
CYTAT(michal3333 @ 16.09.04 - 15:38)
CYTAT

Nawet spodobal mi sie ten playerek, bardzo przypomina bestplayera, ktorego dotychczas używalem. Tyle, ze mam z nim maly problem: nie chce zaladowac napisów, wywala taki komunikat:

Z tego co rozumiem, musze zmienić typ renderowania video , a gdzie to sie zmienia ?
*

No, muszę to potwierdzić sad.gif - trochę jest pewnie kombinowania , ale mi się nie chce tongue.gif

Co muszę mu przyznać na duży "plus" to świetnie odtwarza DVD

@michal3333

Wejdź w options i formats i zaznacz jaki format dźwięku lub audio.Wtedy zamknij player'ka i włącz ponownie
michal3333
CYTAT
Wejdź w options i formats i zaznacz jaki format dźwięku lub audio.Wtedy zamknij player'ka i włącz ponownie

Zrobilem jak napisales i nadal ten sam komunikat conf20.gif
Berserker
wejdź ponownie do options smile.gif , ale tym razem do options->> playback-->>output i tam już będzie można sobie ustawić redender
michal3333
CYTAT(Berserker @ 16.09.04 - 15:43)
wejdź ponownie do options smile.gif , ale tym razem do options->> playback-->>output i tam już będzie można sobie ustawić redender
*

Ooo dzieki, ze tez tego nie zauważyłem
wallbash.gif
pawcio
A wszyscy sie wypowiadaja czego to oni nie uzywaja do odtwarzania a jak wam powiem ze moi znajomi maja rozne odtwarzacze i Vplayer i Cinema i wiele wiel innych!!

I jak maja problemy z jakims filmem ja im posylam instalke ALLplayera i wszystkie problemy znikaja!!

On sciaga codeki, naprawia i odtwarza DVD jest swietny!!

TERAZ POLSKA!!!!

thumbsup.gif
pawcio
To jeszcze raz ja bo nie dodalem linku do tej stronki a Allplayerem goraco polecam bo MarBit stworzyl dobrego playera:

http://www.marbit.com.pl/download.htm

poza tym mozna tam sciagnac jeszcze inne ciekawe programy !!

thumbsup.gif
vidoqu
bardzo sie ciesze,ze znalazlem ten temat. do wszystkich ludzi a przede wszystkim do tych, ktorzy lubia i korzystaja z CinemaPlaye.

Pytanie: Gdzie w CinemaPlaye znajduje sie opcja do rozjasniania obrazu (mam na mysli taka opcje jak w ALLPLAYERZE,ktora nazywa sie -britness)?

Mam taki problem.Ogladam filmy w ALLPLAYERZE i co pare minut musze podchodzic do kompa,zeby rozjasnic lub przyciemnic obraz. Wyglada to mniej wiecej tak,ze juz gdzies na poczatku filmu sa sceny, ktore sa zbyt ciemne i nie wiem co sie dzieje na ekranie.Wtedy ustawiam suwak w opcji:braitness ciut ponad srednia,ale za chwile musze zmienic poprzednie ustawienie poniewaz pojawia sie np scena ze swiecacym sloncem i jest tak jasno,ze nie widze z kolei aktorow. I tak dziej sie co pare minut. To jest bardzo irytujace.Co musze zrobic,zebym podczas ogladania filmu w playerze ( np.ALLPLYERZE,ale nie tylko w nim) nie musial podchodzic do niego po dziesiec razy i przyciemniac albo rozjasniac obraz ? Czy sa wogle jakies filtry,kodeki albo programy, ktore mozna ustawic w taki sposob,zeby same wychwytwaly te subtelnosci i zmienialy je w trakcie ogladania?

ps. po prostu chcialbym obejrzec film tak jak w kinie albo tak jak podczas ogladania TV,gdzie rowniez sa opcja:rozjasnianie ale nie musze jej korzystac bo obraz jest przejrzysty.

dziekuje z gory za odpwiedzi
mimuszek
A ja najwole Vplayera, ale to wszystko tylko kwestia przyzwyczajenia laugh.gif
Flake
Cinema Player. BSPlayer, Vplayer
Zarjan
BSPlayer jest najlepszy. Odkąd go zainstalowałem, na inne nawet nie patrzę.
Demon
Od samego poczatku odkad mam kompa V-player. Jakos nie potrafie sie przyzwyczaic do innych tongue.gif

Pozdrawiam
Nietoperek
Subedit + MPlayer dla windows na egzotyczne formaty wink.gif -- Pozdrawiam
Scorpio
VPlayer, ale do czasu... Kiedyś zainstalowałem ALLPlayera i już tak zostało. Jest rewelacynjy! Każdy film działa bez problemów thumbsup.gif
easio
ALLPlayer V2.1.1

Po bardzo długim czasie znów ruszyła pełną parą praca nad nowym ALLPlayerem. Jest to pierwsza wersja z wielu które będą teraz powstawać jak grzyby po deszczu. Niestety z powodu przebudowy całego programu (choć tej przebudowy na pierwszy rzut oka nie widać) mogły się wkraść nowe dziwne błędy, dlatego traktujcie tą wersje jako rozwojową i jeżeli jesteście odważni to pobierajcie! PS. Program testowałem na razie tylko pod Windows XP i w tym systemie powinien w miare działać!

Co Nowego w ALLPlayer V2.1.1 (teraz tak będę numerował wersje):
- obsługa nowych formatów napisów (np. {y:i} itd)
- ładniejsze renderowane (wygładzone) napisy (tzw. Antialiasing napisów)
- obsługa nowych rozszerzeń plików (np. *.rmvb)
- możliwość podglądania obrazu z kamery lub dowolnego innego źródła obrazu (np tunera TV)
- poprawiony błąd uniwmożliwiający oglądanie filmów DVD (w bardzo wielu konfiguracjach komputerowych zazwyczaj próba odtworzenia filmu DVD kończyła się błędem ALLPlayera)
- możliwość wyświetlania napisów podczas oglądania filmów DVD
- czytanie napisów przez Lektora podczas oglądania filmów DVD
- Color Control (ustawianie kolorów, jasności itp) działa na każdym filmie
- nowy, lepszy pasek postępu i menu w trybie FullScreen
- nowy sposób pozycjonowania ekranu w trybie FullScreen (opcja SIZING)
- możliwość wyświetlenia na stałe w górnym rogu ekranu: aktualnego czasu, czasu filmu, czasu do końca filmu
- poprawione powiązanie i "odwiązanie" plików z ALLPlayerem
- zdażało się że po powrocie z trybu FullScreen uciekało okno ALLPlayera - już tak nie jest
- znów działa przycisk "Przyłącz/Rozłącz"
- kliknięcie lub upuszczenie pliku playlisty automatycznie wczytuje ją do programu
- - inne drobne poprawki o których już nie pamiętam, ale i niestety nowe błędy które szybko poprawię!!!

Link eD2k do najnowszej wersji:
Allplayer 2.1.1.rar
Link http do wersji V2.1TEST16
http://www.marbit.com.pl/modules.php?op=mo...9d4439a37cdbdf5
easio
ALLPlayer v2.2.1 PL

Opis:

Super Program do oglądania filmów z napisami (np.DIVX).
Wersja znacznie bardziej rozbudowana i poprawiona w stasunku do ALLPlayer V2.0.
Tylko ta wersja ma możliwość czytania napisów przez LEKTORA, możliwość regulacji barwy, ostrości itp., opcję LIVEUPDATE, możliwość naprawy i podglądu plików AVI np. nie do końca pobranych przez programy P2P (kazaa, MarBitTorrent itp.), itd. itd.

Zmiany:

Nowa skórka (lekko odmłodzona)
Łatwiejsze pozycjonowanie napisów na ekranie (kliknijcie myszką na napisy, sami zobaczycie)
Poprawa znikającego obrazu po przejściu w tryb FULLScreen
Inne drobne poprawki lub o których autor zapomniał

Pobierz:
ALLPlayer v.2.2.1 [1,10 MB]
kiewas
Szybko te nowe wersje ALL Playera wychodzą smile.gif
Ale ja jednak pozostane wierny Sub-Edit playerowi:

SubEdit Player b. 4040

CYTAT
Ostatnie zmiany w programie:
build 4040 (2005-01-02)
Dodana opcja "Plik" -> "Pobierz napisy z internetu" (Ctrl+cool.gif.

build 4036 (2004-12-25)
Dodana opcja "Wstrzymaj film, gdy wyświetlane okno dialogowe". Domyślnie opcja jest włączona.
Poprawiony błąd. Czasami, po przerzuceniu filmu na telewizor po prawej stronie były wyświetlane poziome pasy.
Dodano menu kontekstowe do wyboru strumienia audio dla ikonki głośności w trybie pełnoekranowym.
Do panela suwaków zostały dodane dwa przyciski: "usuń transformacje" oraz "zapisz ustawienia filmu jako domyślne".
Dodana możliwość zmiany kolejności utworów na playliście metodą "drag and drop".
Dodana opcja pozwalająca określić ścieżkę do programu GSpot. Jeżeli ścieżka jest podana to po nieudanej próbie otwarcia pliku wideo program zapyta, czy wyświetlić informacje z programu GSpot.

build 4030 (2004-11-19)
Zmiana. Dla filmów, w których program nie potrafi odczytać współczynnika FPS (ilość klatek na sekunde), jego wartość ustawiana jest na 25.0. Wcześniej była to wartość ok. 1.0, sprawiało to, że napisy bardzo szybko znikały.
Poprawiony błąd. Czasami nie działał skrót klawiszowy Ctrl+L.
Dodany skrót klawiszowy do minimalizacji programu (Ctrl+\).
Dodana opcja "Wstrzymaj film, gdy okno aplikacji jest zmininmalizowane".
Dodana opcja "Ustaw proporcje obrazu na 4:3 dla filmów SVCD".
Dodana funkcja "zapisz klatkę filmu jako BMP" (menu "Plik").
Poprawione tło napisów. Wcześniej, gdy napis wystawał poza obszar filmu, tło napisów nie było całkowicie czarne.
Poprawione tło paska postępu. Sytuacja jak wyżej.
Dodana opcja do konwersji standardu polskich znaków. Menu "Napisy" -> "Zmień standard polskich znaków...".
Dodany zapis klatki filmu do formatu JPEG.

build 4020 (2004-11-02)
Dodana możliwość określenia czasu wyświetlania OSD.
Poprawiony błąd, powodujący wyświetlanie przezroczystego menu.
Dodany lektor napisów. Współpracuje z programem UniSpiker firmy IVO (UniSpiker obsługuje syntezator RealSpeak). (Skrót klawiszowy F4).
Dodana opcja ustawień "Nie włączaj wyświetlania napisów, gdy włączony jest lektor napisów".
Poprawiony błąd w funkcji "Plik"->"Dołącz plik napisów".

Pobierz:
SubEdit + Codec Pack
SubEdit Player
SubEdit - ZIP

Strona domowa programu: http://subedit.prv.pl/polish/information.html

Pozdrawiam smiley13.gif
Rzeznik_2236
CYTAT(SebNET @ 16.09.04 - 00:05) *
(...) Chodzi tutaj o AntyAliasing napisów czy jak to sie tam pisze, chodzi tutaj o to, że napisy sa tak super rozmyte jak w kinie i nie mają ostrych krawędzi.

Wygląda to tak mniej więcej:

Pozdrawiam respekt.gif

Nie wstyd Ci cytować napisy z taką ortografią?

Osobiście polecam duet: VLC + Media Player Classic; pierwszy do wyciągania screenów (nie korzysta z systemowych kodeków, przetwarzania cyfrowego, wspaniale zatem odzwierciedla faktyczną jakość) oraz odtwarzania DVD, drugi zaś do oglądania filmów z napisami, wydaje się być w tej kwestii nie do pobicia.
tomekkkz
Media Player Classic nie do pobicia? hmmm chociażby SubEdit go bije! ale każdy przyzwyczaja się do różnych programów. Ja tam używam SubEdita i jestem zadowolony, moje potrzeby spełnia smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.