Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pamięć wirtualna !
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Loon
heyah !

mam pytanie. korzystam z XP windows. od czasu gdy zagralem w DOOM3 to teraz praktycznie kazda gre gdy odpale to cos takiego mi wyskakuje, a wczesniej nigdy mi sie tak nie robilo. moze mi ktos powiedziec co z tym zrobic i nie piszcie mi, zebym dokupil RAM.

Blagam o pomoc worthy.gif
leonard
panel sterowania > system> zawansowane> wydajnosc> ustawienia> zawansowane> pamiec virtualna>zmien ....moze sie okazac ze masz na c: zbyt malo wolnego miejsca
mozesz to zmienic jak powyzej i lokalizowac pamiec virtualna na innym dysku
lokocool
Pamiec wirtalna( czyli tak zwany plik wymiany) optymalnie powinna byc ustawiona, o ile dobrze pamietam jako 2,5 - 3razy wiecej niz posiadana pamiec ram, czyli masz 256MB RAM - Pamiec wirtualna ustawiona na 768 smile.gif

CYTAT

I to bybylo najlepsze rozwiazanie, najlepiej gdybys wydzielil partycje z systemem plikow FAT16 i na niej umiescil plik wymiany, ustawiony na kontrolowany przez system.

Pozdr. smiley13.gif
gulon
Ten komunikat występuje kiedy rozmiar początkowy pliku wymiany okazuje się za mały i system sobie go powiększa. Jeśli nie chcesz go widywać, to powiększ rozmiarz początkowy pamięci wirtualnej tam gdzie podał leonard...
k-d
CYTAT(lokocool @ 28.08.04 - 09:52)
Pamiec wirtalna( czyli tak zwany plik wymiany) optymalnie powinna byc ustawiona, o ile dobrze pamietam jako 2,5 - 3razy wiecej niz posiadana pamiec ram, czyli masz 256MB RAM - Pamiec wirtualna ustawiona na 768 smile.gif

CYTAT

I to bybylo najlepsze rozwiazanie, najlepiej gdybys wydzielil partycje z systemem plikow FAT16 i na niej umiescil plik wymiany, ustawiony na kontrolowany przez system.

Pozdr. smiley13.gif
*

Za dużo też nie dobrze, 512 powinno w zupełności wystarczyć, polecane jest 1,5 krotność ramu, ale przy D3 i przy 1,5 krotności woła o więcej.
Na temat osobnej partycji na plik wymiany można poczytać tutaj
Instalacja Windowsa

smiley13.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.