Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Idea dla Firm
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
Biondi
Witam.
Zamierzam w tym tygodniu zakupic telefon w Idei.
Mam kilka typow, ktore podobaja mi sie wizualnie, lecz
co do jakosci i bogactwa jakie moga posodac nie mam bladego pojecia.
Kilka typow z Nokii : Nokia 7250i, Nokia 6600 , 6230.
Help.

Ps. Niekoniecznie musi byc Nokia, aczkolwiek koniecznie smile.gif
tetrus
Nie wiem jaka jest roznica w cenie tych telefonow. Jesli ona nie ma znaczenia, to zdecydowanie polecam 6230.

Swietnie wyglada, ma wszystko co potrzeba, mozna rozbudowac pamiec przez karty MMC, no i Nokia biggrin.gif
Biondi
@tetrus.
No jak napisalem sa to moje typy, lecz chcialbym sie dowiedziec, dla czego np Ten, a nie Tamten ? Czy w tych typach jest to rzecz gustu i wszystkie posiadaja podobne funkcje, czy roznia sie czyms jeszcze ?

Ps. Dla mnie z wygladu pasuje Nokia 7250i

Edit : Ceny sa podobne - mniej wiecej ok 100, 150 zl roznicy
Eyeore
Dorze, że mi przypomniałeś. Muszę zrobić dokladnie to samo, chwała bo gu już mija 2 gi misiąc jak skończyły mi się 2 lata. No właśnie co wziąc, bo wiecie co ale to idiotyczne, ale nie otwiera mi się strona www.idea.pl i bynajmniej nie jest to problem MTU, sam nie wiem jaki, jakis debilizm. ciach.gif Napiszcie, którego fona wziąć w tym idea dla firm, dobrze, żeby był za 1 zł.
Vandi
Ja proponuję rozwiązać umowę. Kupić jakiegoś prepaida i do tego Siemensa S65 lub sL65 lub Nokie 7610 z Allegro za 1700-1800zł. Sprzęt jest na prawdę świetny i na pewno w rozliczeniu 2 lat wyjdzie podobnie jak z tel za 1zł z abonamentem.
Ja w każdym razie w styczniu mam tak zamiar zrobić. Mam dosyć płacenia rachunków po 150zł miesięcznie za jeden abonament ranting.gif
tetrus
@Biondi wyglad to rzecz gustu wiec to pomine.

7250i i 6600 jest juz starym modelem (2003 rok) w przeciwienstwie do 6230, ma tylko 4tys kolorow gdzie tamte po 65tys, 6600 i 6230 maja pojemniejsze baterie, 6230 i 6600 dodatkowa pamiec, 6600 ma duzy wyswietlacz co czyni go sporym telefonem i multimedialbym.
Musisz sie zastanowic do czego Ci ten telefon i czy bedziesz sie nim bawil. Z tych trzech:
- 7250i jest troche za ubogi, mala ilosc kolorow i rozmieszczenie przyciskow klawiatury jest nie praktyczne jak dla mnie
- 6600 odrobine za duzy (wyswietlacz na duzy plus) i nie potrzebuje tych wszystkich funkcji
- 6230 jest miedzy nimi i dlatego tenbym wybral

@Eyeore Tobie za zlotowke polecal bym Siemens CX65, Nokie 6610i, lub 6310i jesli nie zalezy ci na kolorowym wyswietlaczu. Wszystkie sa dostepne od zlotowki, tylko w roznych abonamentach i byc moze przy przedluzeniu umowy na te telefony sa upusty cenowe. Zawsze sie mozna z nimi potargowac wink.gif

@Vandi nie kazdy ma takie rachunki wink.gif Ja osobiscie staram sie wykorzystac to co mam w abonamencie i na tym poprzestac. Abonamentu place 50% + dodatkowe 20 min i 100 sms-ow co miesiac za przedluzenie umowy mi wystarcza.
Nokia 7610 jest suer, ale nie jestem az takim wariatem, zeby dac tyle za nia wink.gif
Nefar
7250i to to samo co 6610i z ta roznica ze sa inne klawisze.
6610i to to samo co 6610 z ta roznica ze pierwsza ma aparat
6600 to burak. Wielki, nieporeczny i polykajacy baterie.
6230 to niezly wybor.

Ja na dzien dzisiejszy uzywam w zaleznosci od mojego humoru 8310, 6100 albo 6220.

Lada dzien bedzie ekspansja na naszym rynku telefonow 3generacji wiec starocie stanieja. Plus juz sie mocno reklamuje ze ma umts.
Biondi
Tak kukam i kukam na 6230 i coraz bardziej mi sie podoba.
Natomiast orientujecie sie w jakich cenach stoi pamiec dodadkowa do niego ?,
oraz czy warto wylozyc teraz te 240 zetek, czy raczej moge sobie za miesiac lub w gebe pluc, bo bedzie za zetke ?
tetrus
W komputroniku za 64 MB 83 zl, albo zle patrze wink.gif

Kiedys napewno stanieje... czy za miesiac w to watpie a juz napewno nie do 1 zl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.