Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie o Serwer Domene itp.
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
lokocool
Po nieudanych pertraktacjach z firma ktora utrzymaywala moja strone www, szukam teraz darmowego serwera na ktory moglbym wrzucic strone firmowa. Mam rownierz wykupiona domene www.5mega.com, z tym ze nie wiem jak ja przekierowac/ustawic zeby wskazywala ewentualny nowy adres. I wlasnie z tym pytaniem zwracam sie do was osiolki smile.gif

Mam tylko nadzieje ze napisalem skaldnie i wiecie o co chodzi smile.gif

Pozdr. smiley13.gif
Xahil
Co do serwera to nie mam pojecia.
Natomiast co do adresu to ten u kogo wykupiles domene powinien oferowac wpis w swoim serwerze DNS z adresem na ktory ma wskazywac domena. Wiec wystarczy zmienic tam i juz powinno byc ok.
lokocool
Ok, gdybym chcial np wrzucic strone na serwer neostrady ( ten niby darmowy co to go wszyscy dostaja ) to co musze zrobic zeby domena przekierowywala go na ten adres??
Xahil
Tu juz mam za male doswiadczenie, ale wyjscia sa 2:
albo:
wystarczy na serwerze obslugujacym domene ustawic ze twoja_nazwa to twoja_nazwa.neostrada.pl i to zadziala. (osobiscie watpie, ale moze akurat sie tak da)

albo:
Tak sie nie da. (chyba ze bys z tepsa to zalatwil, ale to juz inna bajka).
strony na serwerze neostrady maja to samo ip (serwera www.tpinternet.pl) i tylko
po nazwie strony w rzadaniu serwer wie jaka strone chcesz obejrzec. natomiast jesli ktos wejdzie z twojej domeny to serwer nie bedzie wiedzial jaka strone wyswietlic.

Moim zdaniem bardzie prawdopodbne, ale jak juz pisalem, na tyle zebym powiedzial ze pewne brakuje mi doswiadczenia sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.