Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy NEO+ ma sens ?
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
SebNET
Witam !!!

Od paru dni zastanawiam się nad założeniem NEOSTARADY. Moja decyzja jest spowodowana tym, że mój obecny internet *** się tragicznie od jakiegoś czasu. Od 4 dni ciągle mam braki w dostawie sygnału i co 2,3 minuty zrywa mi NET. Poprostu tragedia jest. Napisałem majla do mojego *********** admina i dostałem odpowiedź, że u nich jest wszystko wporządku tylko moje programy są do kitu huh.gif Ciekawe czemu w tym samym momencie rozlacza sie TLEN,GG, Call of Duty, Skype lub Team Speak, WWW nie chodza i to są moje programy a_rotfl.gif
U 3 kumpli co mają NET w kablówce jest tak samo. Jutro ide do kablówki robić wojnę, ale jak znam zycie to jej nie wygram i chce z góry nalać na nich.
Dokładnie w podglądzie zdarzeń u mnie pisze coś takiego:

KOD
Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie XXXXXXXXX. Wystąpił następujący błąd:
Przekroczono limit czasu semafora. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP).

Postanowiłem, że założe sobie NEO. Nie musi byc najszybsze. To 128 lub 320 styka, ale przeraża mnie 5 GB w miesiącu. Może ktos korzysta z takiego NETu i może powiedzieć czy to wystarcza, jak korzystają i czy wogóle jest sens ?

Proszę o odpowiedź.

Prosze zwroc uwage na to, ze to nie jest PFO czy inne zielone. Tutaj nie uzywamy takiego jezyka. Dziekuje za uwage. smile.gif

Pozdrawiam respekt.gif
kraku
5 GB w zaden sposob nie wystrcza.

jak mam dobry dzien to na SDI/CX potrafi mi przez popoludnie i noc zassac/wyslac okolo 600MB lub wiecej. Zaluje ze porzucono technologie CX (m.in. synchronicze lacze, DUPLEX 14KB/14KB).

A kablowka... jesli tak, to sprobuj wyczaic czy czasem nie jest walniety modem kablowy albo pulka u nich, czasem tak sie zdarza.

i walcz o swoje, bo w koncu oni dostaja za to kase. a przy okazji mozesz zlozyc pisemna skarge na administratora, a co :) jesli kablowka jest porzadna to przynajmniej on dostanie z[beeep]ke...

pozdrawiam
marcin
lysywujta
Na Twoim miejscu zastanowil sie nad NETIA 24. respekt.gif Opcje 128 i 640.Bez zadnych limitow.Obecnie promocja 128.Zalozenie i modem 1 pln i 30 dni lacze 640. clap.gif
SebNET
CYTAT(kraku @ 12.09.04 - 15:22)
A kablowka... jesli tak, to sprobuj wyczaic czy czasem nie jest walniety modem kablowy

Na pewno z moim sprzętem oraz z modemem jest wszystko w porządku. Jeszcze jeden kumpel ma NET w tej samej kablówce oraz jeszcze paru innych i u nich jest identycznie. Już poprostu mam dość. Płace 80 zł za syfiaste 128 kb/s i na dodatek się wali furious.gif

CYTAT(kraku @ 12.09.04 - 15:22)
i walcz o swoje, bo w koncu oni dostaja za to kase. a przy okazji mozesz zlozyc pisemna skarge na administratora, a co smile.gif jesli kablowka jest porzadna to przynajmniej on dostanie z[beeep]ke...

Na pewno będę walczył o swoje, bo 80 dych to nie jest 10 zł, że można olać. A jak znam życie to wina tego *********** admina, który na niczym sie nie zna. Kiedyś pracował u kumpla w kafejce to brał 600 zeta na miech i nic nie robił. Dostał kopa na rozpęd i przyczaił się tutaj do kablówki. Tutaj też go wykopią jak będą takie jaja, chociaż wszyscy w tej całej kablówce to wielcy spece, a żaden nie wie co to jest IP itp. yawn2.gif

CYTAT(lysywujta @ 12.09.04 - 17:29)
Na Twoim miejscu zastanowil sie nad NETIA 24

Jakbym miał taką możliwość to bardzo chętnie bym to zrobił, lecz najprawdopodobniej w moim zadupiałym mieście zwanym Pabianice nie mają zasięgu lub coś w tym stylu, bo DIALOG nie ma. Ale dowiem sie jeszcze.

Jutro idę do kablówki robić wojnę

Pozdrawiam respekt.gif
Jimi
@SebNET Neo+ poki co nie opłaca sie zakładać, bo z tymi limitami nie zajedziesz daleko biggrin.gif
Chyba ze T(E)PSA cos wymysli albo zmadrzeje tongue.gif A jesli chodzi o te limity to ja mam Neo+ dzielone na 10 (wiem ze to glupio brzmi) ale przez no zassysam od 1GB do 2GB wiec ten limit przez okolo 3 nocki (bez dnia) zrobisz a pozniej czekaj okolo 27 dni zeby cos znowu sciagnac tongue.gif dla mnie to jest chore biggrin.gif
hibi
Może się powtórze ale zakładanie w tym momencie NEO+ z limitem 5GB nie ma najmniejszego sensu jezeli masz zamiar robc coś więcej niż odbierac pocztę czy grac przez net, no i ew. jeden cd w mieciącu biggrin.gif Ja mam NEO 512 jeszcze po staremu dzielone na 6 kompow i sam robie 1,5-2GB dl na dzien więc limit robie w dwa dni... w tym momencie chyba lepiej wybrac chello tam jest 15GB limitu laugh.gif
ale, wybór należy co ciebie.
SebNET
Dzisiaj dowiedziałem się kolegi, że u mnie w mieście jest właśnie Chello i jest możliwość założenia. Fajnie jest z tym, że teraz promocja obejmuje 3 miesiące gratis cool.gif Oferta bardzo ciekawa, ale jednak ten limit. Nie jest może on taki duży, ale 15 GB to jeszcze nie tak źle rolleyes.gif Jutro idę do UPC zapytać się jak z tym jest i może wreszcie będzie porządny NET, a nie syf 128 kb/s za 80 zł :ranting:

CYTAT(PioWit @ 12.09.04 - 19:35)
Prosze zwroc uwage na to, ze to nie jest PFO czy inne zielone. Tutaj nie uzywamy takiego jezyka. Dziekuje za uwage. smile.gif

Przepraszam, już nie będę, ale nie mogę znaleść innych słów na tego "konusa" ciach.gif

Pozdrawiam !!!
nim
Co do problemow z internetem to moze rzeczywiscie wina lezy po twojej stronie. Ja mialem podobny problem i okazalo sie ze powodem byla obecnosc wirusa. Radze sprawdzic i ta ewentualnosc. ;]
Pozdrawiam Bartek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.