Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kurtki !!!
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Humor
Stron: 1, 2
SebNET
Witam !!!

Od jakiegoś czasu planuje sobie kupić kurtkę typu baseballówka. Podobają mi się ich wzory i ładnie leżą. Jak wiecie w Polsce ciężko dostać taką kurtkę, lecz zdarza się. Ostatnio kolega z Allegro kupił taką za 199 zł i do tego naprawdę wypasioną. Również chciałem sobie kupić, lecz w innym kolorze. Niestety nie było na mnie rozmiaru 2XL tongue.gifłacz: Postanowiłem poszukać troszkę na sieci o firmie tej kurtki, czyli KARL KANI i nie mogę za nic znaleść w Polsce jakiegoś sklepu co to sprzedają. Widziałem podobne kurtki, lecz z mniejszą ilością dodatków i w takiej samej cenie, więc nie wiem czy jest sens. Ma ktoś może informacje na temat takich kurtek - tylko nie podawajcie mi linków do jakiś polskich badziewiów typu MASS, B3 i inny shit. Proszę o odpowiedź.

To jest kumpla kurtka:
http://members.lycos.co.uk/sebnet/baseball/grey_kani.jpg

A ja chciałbym taką:
http://members.lycos.co.uk/sebnet/baseball/blue_kani.jpg

No i jak wspomniałem wyżej mam dostęp do podobnych kurtek, lecz nie są zbytio takie super, oto one:

Pozdrawiam !!!
Fideista
Faktycznie "wypasione" te kurtki...

Pozostaję w szoku tak wielkim, iż pozwolę sobie nie skomentować tego wszystkiego jakąś dłuższą refleksją. Być może to akurat, biorąc pod uwagę moje doświadczenia, będzie bardziej wymowne...
Christ006
czesc

masz racje fide - powiedziales wiecej jak w swoich 3akapitowcach - jestem tak jak i ty w szoku. No tak - Sebnet ciach.gif
aki
Szukałem poprzez sieć Kademlia, ED2K i nic sad.gif
Wrzuciłem na google i znalazłem to http://www.geocities.com/Eureka/6564/.
Jeżeli są jedyni, to zapewne będą wiedzieli, gdzie można znaleść ten artukuł? wink.gif

EDIT: Nio co?, pewnie jest chłodno, a kurtka jest faktycznie cool smile.gif biggrin.gif
Al_Hadzi
Moje zdumienie osiagnelo apogeum

blink.gif
leonard
CYTAT(Wariot @ 12.06.2004 - 18:07)
Moje zdumienie osiagnelo apogeum

czyz filozofa zdziwic cos jeszcze moze...
oj chyba tak skoro sie dwu wypowiedzialo smiley15.gif

cos mi sie zdaje ze zapominacie: czlowiekiem jestem wiec nic co ludzkie nie jest mi obce...a do tego naleza tez coooooooooooool kurtki smiley15.gif
Jurek Kiler
Super kurteczki i full wypas,klima,full elektryka no i pewno zimówki gratis wink.gif biggrin.gif :slon:
Al_Hadzi
nie bez ironii : a alufelgi tez sa w zestawie ? ? ?

@leonard

przyganial kocioł garnkowi.......
SebNET
@Aruś pisałem do tej firmy majla, lecz obydwa konta zwracją mi majle, więc już nie istnieja. Znam tą stronkę, bo przeszukałem całe gogle.

A co do kurtki to ma jeszcze wspomaganie suwaka przy zasuwaniu jej biggrin.gif
Al_Hadzi
worthy.gif
aki
CYTAT(Wariot @ 12.06.2004 - 17:31)
worthy.gif

@Wariot, dziękuj @Nefar'owi za linki laugh.gif , zawsze to jaja mają wspomaganie a_rotfl.gif

EDIT: Za chwilę przeniosę temat do "mojego" działu laugh.gif
vince44
zdecydowanie temat dnia laugh.gif

gratuluje a_rotfl.gif
Ljarro
CYTAT
Widziałem podobne kurtki, lecz z mniejszą ilością dodatków

Co to znaczy ?? Mniej znaczków ?? Mniej guzików ?? laugh.gif
Nefar
Uprzejmie informuje iz dajac ma odpowiedz bylem pierwszy. Tzn zadnego posta nie bylo....

Dzizus tylko ja odpowiedzialem powaznie bez "zwaly" czy to znaczy ze jestem niepowazny...? tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Obiecuje poprawe.

Tia, napewno byłeś pierwszy wink.gif tongue.gif Policz posty laugh.gif

BYLEM PIERWSZY !!!! powaga. Tylko jak robilem answer poszedlem do kuchni po browar i zahaczylem o TV....

Wycielem chama bo glupio wygladal....
gulon
Haha. Nie, no niezłe jaja. A ja zamierzam kupić sobie nowe sandały, takie do 70 zł. Muszą być z granatowego zamszu i wytrzymać 2 lata.
Co mi poradzicie?
Nefar
@gulon kup koniecznie z opon od traktora barwionych atramentem z kalamarnicy. 2 lata to nic w takich przechodzisz nawet 2 stulecia. tongue.gif
gulon
CYTAT(Nefar @ 12.06.2004 - 18:19)
@gulon kup koniecznie z opon od traktora barwionych atramentem z kalamarnicy. 2 lata to nic w takich przechodzisz nawet 2 stulecia. tongue.gif

No dzięki, ale wolałbym coś bardziej przewiewnego smile.gif

Nie muszą być oryginalne/markowe, bo i tak się na tym nie znam. Czekam na inne propozycje...
Jurek Kiler
Nefar ja mam adidasy już 4, słownie (cztery lata ) blink.gif i kupiłem je w firmowym sklepie w Polsze,żdzierane są praktycznie co dzień (oprócz zimy biggrin.gif )i jeszcze śą całe,jak bywam na giełdzie to widze dużo podróbek ranting.gif censored.gif ale rozróżniam je choćby po znaczku, na oryginalnym adidasie widać jakość haftu firmowego znaczka,
po za tym w Niemczech kupiłem pare rzeczy adidola i też były made in Turkey ,Indonesia czy to nie są oryginały blink.gif laugh.gif smiley15.gif
Ghostt
tak a ja niemoge sie zdecydowac pomiedzy tosterem do zapalek a lodowką do mycia szyb tongue.gif niewiem co wybrac

jezu ......
no faktycznie "O Wszystkim"
Fideista
Może zrobimy jakiś kącik, w którym moderatorem byłaby tak zasłużona dla Polskiej Sceny Osła postać jak SebNet. Facet dbał o rozwój PFO, starał się, biegał jak szalony, pisał o baseballówkach, adidasach, kartach graficznych, czasami nawet posty wycinał, jak mu weny zbywało...

Nazwać można by to było np.: "Humor angielski dla kazdego, czyli zakupy SebNeta".

Odnośnie sandałów gulon, to ja ze swojej strony proponuję zupełnie z nich zrezygnować... Wiesz jak ciężko jest znaleźć dobre sandały na rynku? Wszystko jest zalane jakąś tandetną włoską produkcją... Lepiej chodź boso, będziesz wyglądał oryginalnie. Jak chcesz zaszaleć, to możesz sobie przykleić do stopy jakieś "markowe" metki, na pewno każdy będzie Ci zazdrościł "firmowej" stopy.

EDIT:
Ghostt - chciałem już od razu, po pierwszym poście, ale tak daleko tego postu zanieść nie mogłem... smile.gif
Ghostt
mysle ze teraz ten temat znajduje sie we wlasciwym miejscu tongue.gif
Ljarro
@Gulon a to mają być sandały na zime ??
Ghostt
heh jesli chodzi o sandalki to najlepsze sa z oslej p... tongue.gif
leonard
CYTAT(Fideista @ 12.06.2004 - 20:20)
Może zrobimy jakiś kącik, w którym moderatorem byłaby tak zasłużona dla Polskiej Sceny Osła postać jak SebNet. Facet dbał o rozwój PFO, starał się, biegał jak szalony, pisał o baseballówkach, adidasach, kartach graficznych, czasami nawet posty wycinał, jak mu weny zbywało...

fide nieprzejmj sie PFO tez zasmiecil poszkujac kurtki smiley15.gif
tyle ze potraktowali go powaznie :slon: :slon:
Jurek Kiler
Jak na zime to powinny być koniecznie ze specjalnej gumy która nie twardnieje podczas niskich temperatur i nie traci przez to przyczepności z podłożem,w innym przypadku możemy być narażeni na bolesne spotkanie trzeciego stopnia z twardym,zmrożonym podłożem a następnie z chirurgiem biggrin.gif ,nie należy zapominać o odpowiednim bieżniku typu super hiper antysnow 4000 pro high end wyposażonych dodatkowo (opcja) w specjalne podgrzewane,elekktrycznie regulowane kolce :slon:
gulon
CYTAT(Ghostt @ 12.06.2004 - 19:32)
heh jesli chodzi o sandalki to najlepsze sa z oslej p... tongue.gif

Hehe. Nie no po takie to musiałbym do Mediolanu lecieć. Mi chodzi o coś taniego. Zresztą by mnie obciskały pewnie. W sumie to widziałem takie w tym sklepie koło baru, no wiecie "Pos szalonym furmanem"... Cykne kilka zdjęć i tu wkleję to mi poradzicie smile.gif
Ljarro
Poszukaj na allegro - nie żartuje.
Tam widziałem oryginalne od Gucciego (aslbo jakiegos innego) za jedyne 220 zł smile.gif
Mike-L-DJ
bosze jedyny...
na jakie tematy jeszcze mozna pisac, czy nei lepiej pomyslec przez chwile?
niedlugo zaczna sie pojawiac posty w stylu:
''puscilem bonka, ludki kochane pomozcie mi, co mam z tym zrobic, siedze juz cala minute i nadal tu zajezdza?!''

kiedys wsrod mlodziezy bylo popularne powiedzenie:
napisz do bravo (albo przyjaciolki)
moze lepiej byloby poszukac takiego forum?

ps. wlasciwie to znam takie miejsce: forum na onecie, zawsze czytajac wiadomosci spojrze na dol w komentarze... no tam to jest wolna amerykanka, polecam
michal3333
Eeeeeee no co ty? Takie kurtki wyszly juz z mody, teraz chodzi sie w cieplych wypasionych swetrach :

Jurek Kiler
No właśnie co do bąków ja to robić by inni nie poczuli ??? blink.gif biggrin.gif :slon:
Jesu Michał skąd ty wytrzasnąłeś te sweterki ? z daru dla powodzian ?
czy pies ci je wszamał a potem zwrócił ? biggrin.gif :slon:
Fideista
Gulon, chyba znalazłem coś odpowiedniego dla Ciebie...

Idę w dobrym kierunku?
OperatorTokarki
@SebNET a takie kurtki wracaja teraz do mody blink.gif bo ja mialem taka, to w zime ja na sanki ubieralem blink.gif i jest juz cala porwana...nie wiedzialem ze do mody wrocila wallbash.gif
michal3333
CYTAT
Jesu Michał skąd ty wytrzasnąłeś te sweterki ? z daru dla powodzian ?
czy pies ci je wszamał a potem zwrócił ? 

To nie sa moje sweterki to raz, a dwa to zajmij sie lepiej rozpracowaniem metody puszczania bezwonnych bakow crazy.gif
gulon
CYTAT(Fideista @ 12.06.2004 - 22:46)
Idę w dobrym kierunku?

Nono. Te wyglądają na całkiem przewiewne smile.gif tylko ten pasek chyba będzie mnie pił. Ale całkiem sexi. Pomyślę smile.gif
SebNET
Ludzie wy nie umiecie poważnie odpowiedzieć tylko robić sobie jaja mad.gif
Bigos
@SebNET poszukaj sobie tutaj, http://shop.mlb.com/home/index.jsp są wypasy ale chyba nie ma szans abyś takie u nas dostał.Najlepiej gdybyś miał rodzine lub znajomych W USA którzy mogli by ci takie coś sprawić, zakupic.
Kosiar
CYTAT(gulon @ 12.06.2004 - 23:07)
CYTAT(Fideista @ 12.06.2004 - 22:46)
Idę w dobrym kierunku?

Nono. Te wyglądają na całkiem przewiewne smile.gif tylko ten pasek chyba będzie mnie pił. Ale całkiem sexi. Pomyślę smile.gif

A co ten pasek będzie pił bo jak żubrówke to się pisze na to
PioWit
@gulon, chyba bedziesz musial zdepilowac nogi. laugh.gif

Pozdrawiam
gulon
CYTAT(Kosiar @ 12.06.2004 - 23:12)

Mnie będzie pił a potem palił.

Pio nie będę musiał, założę skarpetę... smile.gif
Kosiar
CYTAT(gulon @ 12.06.2004 - 23:18)
CYTAT(Kosiar @ 12.06.2004 - 23:12)

Mnie będzie pił a potem palił.

No to ja serdecznie dziękuje ciebie nie będę pił a palenie nie dawno rzuciłem
Luca
kup dwie pary po 35 takich samych to tak jak z ramen albo 2sdr albo jedno ddr niby to samo a jak cieszy
Fideista
CYTAT
Ludzie wy nie umiecie poważnie odpowiedzieć tylko robić sobie jaja

Nie jaja, tylko sandały. Ewentualnie sweterki. Jedne i drugie są wyjątkowo sexy, więc przemyśl, czy nie lepszy SebNet w sandałach i sweterku niż w "wypasionej" kurtce...

Kurtkę może sobie kupić każdy, a na wyjątkowo oryginalne połączenie sweterka i sandałów odważą się nieliczni...

Bądź sobą, wybierz sandały smile.gif
SebNET
CYTAT(Fideista @ 12.06.2004 - 23:28)
wybierz sandały smile.gif

Może zaraz majtki ze skóry węża huh.gif
Kosiar
CYTAT(Fideista @ 12.06.2004 - 23:28)
Bądź sobą, wybierz sandały smile.gif

Które piją @gulona. tongue.gif
CYTAT
Może zaraz majtki ze skóry węża

jak wolisz ??
Biondi
Buhaaahahaha.
Ludzie ten topic zasluguje na Godlo dzialu.
Jak zobaczylem te sweterki, to nie moglem sie powstrzymac ze smiechu, az dziecko obudzilem.
Moje gratulacje.
hehehe, buhahahaha
PioWit
CYTAT(SebNET)
Może zaraz majtki ze skóry węża

Najlepsze sa ze strazackiego. laugh.gif Pogadaj z @Aki to zalatwi. smile.gif

Pozdrawiam
Fideista
Pio...

To chyba już ostateczność, jak sandały nie będą pasować...

Nie wiem czy żona Akiego się zgodzi, żeby oddał węża...
PioWit
@Fide przyjacielu ja nie pisalem, o wezu strazaka laugh.gif tylko, o strazackim. Podobno majtki z takiego weza sa nie do zdarcia. a_rotfl.gif

Pozdrawiam
Fideista
Pio... Ja nie wiem...

Tak sobie pomyślałem tylko, że wąż strażaka byłby bardziej "wypasiony"...

Nie znam się jednak na "wypasionych" rzeczach... A na wężach to już się w ogóle nie znam...

Chyba trzeba jakiejś białogłowy zapytać, który wąż jest bardzej 'wypasiony'... Może nam rzuci trochę światła na nasze dywagacje na temat węży... I majtek.

Tak w ogóle, to trzeba uważać przy zakupie takiego czegoś... Widziałem kiedyś historię faceta, który kupił "martwą papugę"... Z wężem jest o tyle trudniej, że ciężko to bydlę z powrotem to sklepu przytargać... Zwłaszcza taszcząc po ulicy...

Z drugiej strony... Widok SebNeta idącego z wężem Akiego po ulicy byłby dość zabawny...
PioWit
Podejrzewam, ze @aki mial by odmienne zdanie, na ten temat. Myslisz, ze powierzyl by klejnot rodowy w receczlowieka, ktory nie potrafi znalezc kurtki i potrzebuje zasmiecic dwa fora, zeby o tym oznajmic?

Nie sadze laugh.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.