Zaaaraa...ja tego tez nie probowalem

Zaraz zobacze

[edit]
Wlasnie wyprobowalem bezposrednio zaimportowac zakladki Opery Firefoxem i wprawdzie jest taki punkt w "bookmarks managerze" ale to co z tego wychodzi nie bardzo sie do czegos nadaje. Wyprobowalem wiec FavMan - dziala:
- Odpalic Opere, wyeksportowac zakladki albo przynajmniej wiedziec gdzie ich szukac

- Odpalamy FavMan ( czekamy chwilke bo to shareware i mu sie nie spieszy), nastepnie klikamy..
- Datei -> importieren -> Aus Datei (html, adr)
- pokazujemy mu plik z bookamarkami Opery, po chwili on je wyswietla
- klikamy na Datei -> Exportieren -> In Datei ( html, adr), wybieramy typ pliku Netscape/ Mozilla Lesezeichendatei, zapisujemy jako html, powstaly html importujemy pozniej Firefoxem i juz
Zaraz zainstaluje ten drugi program, zobaczymy..
[edit 2]
Bookmarkbridge wyprobowane, operacja udana, pacjent zyje i czuje sie niezle - chociaz podczas operacji wystapily pewne przejsciowe - chwilowe.
Ten program ma swoja troche dziwna logike, ale dziala:
-odpalamy program, czekamy az wykryje zainstalowane przegladarki
- u mnie nie wykryl Opery i uparcie twierdzil ze wykryl wszystkie browsery, wiec trzeba mu pomoc: settings ->Opera, pozniej za pomoca "browse" pokazac mu plik z zakladkami Opery. Lepiej zeby to byl wczesniej wyeksportowyny plik, poniewaz on chyba tez dopisuje zakladki Firefoxa do Opery - chyba ze komus na tym zalezy -> klik na "OK"
- W gornym okienku "source browsers" delete wszystko procz opery, w dolnym " destination browsers" usuwamy wszystko procz Mozilli. Moze to nie jest konieczne ale ja nie chcialem importowac zakladek do IE wiec tak zroblem
- Nastepnie klik na "View", zakladki sa importowane do programu i mozemy je sobie obejrzec
- klikamy na "merge"
- odpalamy Firefoxa, poniewaz ten manager zakladek naprawde jest jakis dziwny importujemy Firefoxowi jego wlasne zakladki z folderu "document and settings ->User -> dane aplikacji -> blabla itd"
- no prosze, wreszcie dziala...no, przynajmniej u mnie tak zadzialalo

Ciao