Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wypalanie DVD
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
cast
Mam taki problem, ściągnałem sobie koncert dvd, spakowany był rarem.

O to pliki:
VIDEO_TS.BUP
VIDEO_TS.IFO
VIDEO_TS.VOB
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO
VTS_01_0.VOB
VTS_01_1.VOB
VTS_01_2.VOB
VTS_01_3.VOB
VTS_01_4.VOB
VTS_01_5.VOB

czy mam je centralnie wypalić w nero czy jakieś dodatkowe ocje. Chcę aby automatycznie się film uruchamiła po wsadzeniu płyty czy to wymaga jakiś dodatkowych ustawień /
Biondi
wypalasz Nero.
Kompilacja : DVD Video przeciagasz calosc i jazda

Pozdrawiam
<:: Se@L ::>
Ja mam większy problem. Mój koncert nie mieści się na 4,7 GB.
Mogę obciąć wypowiedzi reżysera i takie pierdoły ale w zasadzie to nie wiem jak i czym (help, linki czy coś).
Inny pomysł to wypalenie na 2 dvd-r, ale nie wiem jak przerobić na dwu płytówkę, może wystarczy wypalić tak:

na oby dvd:
VIDEO_TS.BUP
VIDEO_TS.IFO
VIDEO_TS.VOB
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO

oraz dla 1 dvd:
VTS_01_0.VOB
VTS_01_1.VOB
VTS_01_2.VOB

a dla drugiego :
VTS_01_3.VOB
VTS_01_4.VOB
VTS_01_5.VOB

Zadziała ??
Christ006
@Se@L - wez Shreka - on za ciebie zrobi wszystko - skompresuje do wielkosci 4,7 gb , chyba tez umozliwia wypalenie dwu dvd - ale na twoim miejscu wywalil bym wszystkie smieci ( czesto wpychaja pare jezykow - po wywaleniu jednego czy dwu film-koncert miesci sie na dvd )
Auxiliaris
@Se@L
Jesli masz orginalna DVD to niema problemu ed2k://|file|DVDXCopy.Express+serial.rar|1830261|A6A43FBEFA93C5B43011E5E1D3793E4C|/ zrobi to bez problemu w okolo 40min chocby orginalna miala nawet 9GB mozesz ustawic w opcjach czy tylko film czy komplet z menu i bonusem.

Pozdro. PIT
tomekkkz
CYTAT(<:: Se@L ::> @ 27.07.04 - 00:20)
Ja mam większy problem. Mój koncert nie mieści się na 4,7 GB.
Mogę obciąć wypowiedzi reżysera i takie pierdoły ale w zasadzie to nie wiem jak i czym (help, linki czy coś).
Inny pomysł to wypalenie na 2 dvd-r, ale nie wiem jak przerobić na dwu płytówkę, może wystarczy wypalić tak:

na oby dvd:
VIDEO_TS.BUP
VIDEO_TS.IFO
VIDEO_TS.VOB
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO

oraz dla 1 dvd:
VTS_01_0.VOB
VTS_01_1.VOB
VTS_01_2.VOB

a dla drugiego :
VTS_01_3.VOB
VTS_01_4.VOB
VTS_01_5.VOB

Zadziała ??
*
[/quote]

mozesz takze uzyc cloneDVD i usunac niepotrzebne komentarze lub inne, albo poprostu skompresowac obraz by zmiescil sie na jedna plytke dvd thumbsup.gif
kraku
no mozna mozna... ale znalazlem kilka info ze kompresor kompresorowi nierowny. Dekodowanie tez ma znaczenie. np ten z DVD Shrink nie jest jakies dobrej jakosci, tzn, sa lepsze. poszukuje teraz... i moze wkrotce cos wymysle.
spiz@k
@kraku - dlatego najlepsza jakosc uzyskach rozbijajac voby i rekompresujac film.
Najlpesze krazace po sieci "kopie" sa robione nawet 7-8 przejsciowo.
(podobnie jak ripowanie dvd na xvid)
Zabus
Ściągnąłem sobie film na DVD.
Mam następujące pliki":
Efekt_motyla.vts_01_0.vob
Efekt_motyla.vts_01_1.vob
Efekt_motyla.vts_01_2.vob
Efekt_motyla.vts_01_3.vob
Efekt_motyla.vts_01_4.vob
Video_ts.bup
Video_ts.ifo
Video_ts.vob
vts_01_0.bup
vts_01_0.ifo

Chciałem go wypalić, ale nagrywarkę mam tylko w firmie i tam posiadam tylko Nero Express. Wybieram "Pliki DVD-Video". I od razu mam dwa katalogi:
Audio_ts
Video_ts
Czy te moje pliki to mam wrzucić do katalogu głównego płytki czy jakoś musza być powrzucane do odpowiednich katalogów???? conf20.gif
Biondi
Wszystkie do katalogu Video_ts
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.