Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak ominac panel logowania w XP
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
ToPeRz
Mam maly problem. Chlopak sasiada zalozly sobie profil na haslo i zapomnial jakie bylo ciach.gif Mam pytanko czy istnieje mozliwosc ominiecia powitalnego panelu logowania w XP (ersja home). A to jest nowy komp ze sklepu i z tego co wiem nie ma niestety hasla adminstracyjnego. Z gory dzeki a rade bier.gif
lokocool
Jak juz ci sie pokaze panel logowania, naciskasz 2 razy alt+Ctrl+Del, wtedy pojawia ci sie okienko--> wpisujesz Login: Administrator i jesli konto nie ma hasla logujesz sie jako admin... a tam mozesz usunac haslo z profilu qmpla bez zadnych dodatkowych kombunacji tongue.gif

Pozdr. smiley13.gif
ToPeRz
cry.gif wychodzi na to ze jednak jest haslo na admina. Pojawia sie info ze nie mozna sie zalogowac z powodu ograniczej konta sad.gif Czyzby zostal juz tylko format c: ?
lokocool
@ToPeRz, zerknij tu: http://www.osiol.net/index.php?showtopic=4726
Podobny temat, i jest kilka linkow... mozesz poprobowac tongue.gif

Pozdr. smiley13.gif
POSTMAN
Spróbuj haseł w stylu QWERTY lub ZAQ12WSX takie dają przeważnie w sklepach jak instaluja system.
ToPeRz
A wiecie moze jaki plik sluzy do zapisywania hasla w XP ? Bo z tego co gdzies tam kiedys czytalem ze istniala taka opcja aby zgrac ten plik jakims programem wydobyc haslo. Dajcie znac.
Eyeore
kopia
c:\wingrows\repair\sam
oryginał
c:\wingrows\system32\config\sam

plik jest bez rozszerzenia "sam"
ToPeRz
Teraz tylko pozostaje znalesc program ktory mi ulatwi wyciagniecie hasla. Jesli ktos z was ma namiary to dajcie znac na PW. Dzieki przy okazji za szybka odpowiedz na popszednie posty.
Eyeore
W hirens boot cd 6 jest narzędzie. Linka podawałem już tyle razy, że jak ktos jeszcze nie ma tej płyty to ciach.gif
pwdtool - lub jakoś tak się zwał, ale czy się uda szczerze wątpiej, bo znaczniej szybciej nainstalujesz windowsa. Wybór nalezy do Ciebie.
Auxiliaris
Skieruj sie na ten Temat moze ci sie przyda.

smiley13.gif
ToPeRz
Tak to przemyslalem i chyba jednak zaczne zaraz formatowac smile.gif Mysle ze to przyniesie lepszy efekt ale dzieki za wszystko i za podpowiedzi pewnie na przyszlosc sie przydadza smile.gif
I_O
Zamiast wyciagac haslo co moze dosc dlugo potrwac po prostu go zmien na inne, to kwestia paru minut - na Hirensie powinien byc taki program.
Ewentualnie EDRcommander albo CIA Commander powinien to tez zalatwic

Ciao
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.