Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opera i javaScript
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
MotH
Witam
Pisalem już o tym na ABC, sorki że powtarzam ale nie uzyskałem odpowiedzi.
Chodzi mi o wyświetlanie w Operze menu napisanego w javascript, wszystko mam ustawione jak w poradach na stronie Opery, tzn., wszystkie te opcje zwiazane z Javą. Może tylko mi się nie wyświetla menu na stronach np. esel.de ??

Mam jeszcze problem z instalacją wtyczki cult3d ze strony cult3d.com nic nie chce sie zainstalowac w operze. Może komuś się udało?

Pozdrawiam
Xahil
Moze to troche nie na temat, ale zainstaluj inna przegladarke i bedzie ok biggrin.gif

bylem na esel.de i menu mi dziala (no fakt nie mam opery biggrin.gif)
Bylem na stronie cult3d i ja tam wersji dla opery wogle nie widze.
MotH
wiem ze na innych przegladarkach dziala, ale wolalbym żeby w jednej wszystko chodzila wink.gif Bo po co mi Fiat jak mam Mercedesa tongue.gif

Co do Cult3d to czytalem że można zainstalować wtyczkę do Netscap'a. Problem w tym że na stronie są do pobrania instalatory, z których nie da się zainstalować wtyczki jak nie masz odpowiedniej przeglądarki. Może ktoś wie jak ręcznie to dodać i skad wziąść pliki?

Pozdrawiam
Xahil
No moze dlatego ze ten twoj mercedes jest juz troche stary rdza go zzera, a fiat jest nowka sztuka ze wszystkimi bajerami biggrin.gif.

No to jedyne wyjscie jakie mi przyszlo do glowy to, zainstajuj netscape'a, zainstaluj wtyczke, a potem recznie odpowiednie pliki (co kolwiek by to znaczylo) przegraj do opery.
WoocashACN
CYTAT(Xahil @ 16.06.2004 - 17:44)
No to jedyne wyjscie jakie mi przyszlo do glowy to, zainstajuj netscape'a, zainstaluj wtyczke, a potem recznie odpowiednie pliki (co kolwiek by to znaczylo) przegraj do opery.

nie zadziała... jeszcze między mozillą a netscape'm by może zadziałało...
Xahil
CYTAT(Woocash[ACN)
,16.06.2004 - 16:50] nie zadziała... jeszcze między mozillą a netscape'm by może zadziałało...

nie wiem, ja sie tylko operalem na stwierdzeniu

CYTAT
Co do Cult3d to czytalem że można zainstalować wtyczkę do Netscap'a
spiz@k
@Woocash[ACN] na forum opery pisze, ze wlasnie pluginy (*.dll) Netscape`a lapie i w ten sposob mozna narazie jedynie uruchomic plugin, korychy oficilanie nie ma na Operze.

Sam tego nie ruszalem ale, @MotH poszukaj na oficialnym forum - tam temat Cult3D byl poruszany.
k-d
Moja Opera 7.50 bezproblemowo działa na esel.de, żadnych pluginów nie instalowałem. Ustawienia Opery mam standardowe.
Pozdrawiam
I_O
CYTAT
zainstaluj inna przegladarke i bedzie ok

Ba, ale co zrobic jesli innej nie ma? No OK, sa dwie, ale do Mozilli i potomstwa jakos nie moge sie przekonac a Safari pod Windowsem nie dziala smile.gif
CYTAT
nie zadziała... jeszcze między mozillą a netscape'm by może zadziałało...

Naturalnie ze zadziala...przynajmniej teoretycznie. Opera uzywa tego samego API wtyczek co Netscape i Mozilla, wiec dziala wiekszosc dostepnych dla Netscape pluginow. Akurat jednak w przypadku Cult3D to sie nie sprawdza, probowalem nawet "recznie" przekonac ten plugin do wspolpracy ale nic to nie dalo - nie da sie i juz. Coz, jesli jakis producent nie ma ochoty wyprodukowac odpowiedniej wtyczki to nie uzywam jego produktow - calkiem po prostu smile.gif
A co do strony tego niemieckiego (?) osla: u mnie tez to menu strajkuje. Tez zaden powod do rozpaczy, po co mam zagladac na strone faceta ktory nawet nie potrafi zrobic porzadnego menu?? tongue.gif
Acha: uzywam v 7.51/3798

Ciao
MotH
jeżeli chodzi o cult3d to chyba nic z tego. Dla zainteresowanych, treść mail'a którego otrzymałem dzisiaj
CYTAT
Od:    Support  

Hi,

Opera only support plugins in the old Netscape plugin format. Unfortunally
they are not 100% compatible with it either. We have a plugin for old
Netscape (v4) but it won't work good enough with Opera due to their
incompabilities. I do not know if Opera will adopt the new Netscape/Mozilla
plugin format, or if they will fix their incompabilities. We have a plugin
for new Netscape/Mozilla already.

/Mattias

U mnie ani nowe ani stare pluginy nie dzialaja. Chyba nie można się całkowicie uwolnic od IE mad.gif
Pozdrawiam
Xahil
CYTAT(MotH @ 21.06.2004 - 15:06)
Chyba nie można się całkowicie uwolnic od IE mad.gif
Pozdrawiam

Mozna, bez zadnego problemu biggrin.gif (od ponad roku nie uzywam)
Jak pisalem o innej przegladarce nie mialem na mysli IE tylko Mozille/Firefoxa.
Al_Hadzi
Mam nadzieje ze mi sie za to nie oberwie ale mysle ze rozsadną bylaby wizyta na

Polskim Forum Opery sporociekawej tresci dotyczacej opery i po polsku

pozdrowki

Al_Hadzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.