Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: LIGA FIFA - Archiwum
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Gry - Kafejka > Gry Online > Liga FIFA
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106
POSTMAN
Warunki przystąpienia do gry się nie zmieniają:
- Grać mogą osoby tylko z zewnętrznym ip (tak aby można hostować gre - jeśli nie masz zewnętrznego ip a możesz grać mecze u kogoś kto ma to moze być);
- Gramy składami z orginalnej FIFY (beż żadnych dream team'ów);
- Wszyscy grają na jednakowych ustawieniach (są podane na stronie);
- Na mecze umawiamy sie w jednym dniu wszyscy (przez GG) to znaczy że wszystkie mecze danej kolejki odbywają sie w ten sam dzień;
- kto sie zgłosi musi przejść test łącza (czyli zagrać ze mną i hostować gre) nie dotyczy starych zawodników
- mozna grac dowolnym zespołem z gry Fifa 2003 (oprócz reprezentacji).
- modyfikacja składów jedynie w obrębie zespoło którymi gramy (transfery)

Na PFO mam na razie zakaz pisania a rozpoczęcie zbliża sie wielkimi krokami. Ja tam nie zamierzam sie zmieniać wiec w przyszłości dostane bana jak mi to napisano. Więc od dziś temat kontynujemy tylko tutaj.

Na razie zgłosili sie następujący gracze:
1. dosiek - Lyon
2. Ljarro - Inter
3. michal3333 - RC Lens
4. kyny - Juventus
5. Gazdzior10 - Lazio
6. Izaak - RC Deportivo La Coruna
7. Gacek78 - Real Madrid
8. Spyra - Arsenal
9. Wyszko - Leeds United
10. Sagittarius - AC Milan
11. POSTMAN - Manchester United
12. Kosiar - AS Roma
13. ryjek - FC Barcelona
14. pyzio2 - Bayern Munich
15. Fideista - Liverpool
16. Rekin - Chelsea
17. ReWolF - Valencia
18. Methodini - PSG - niesprawdzony
19. Operatortokarki - Borussia Dortmund
20. Romano - Schalke 04
Rosenkranc odezwał sie tylko raz i słuch po nim zaginąl wiec nie wiem czy bedzie grał.

Jak se cos jeszcze przypomne to napisze.
Sagittarius
Dobrze, że temat LIGAFIFA trafia na osiol.net. biggrin.gif
Zgadzam sie z @Postmanem....zostańmy tu i tu piszmy wszystkie sprawy dotyczace tego tematu (tzn. tylko tu - chodzi o to zeby nie pisac w paru miejscach, bo sie można pogubić)

Przygotowania w Milan'ie pełną parą.... czas niedługo zaczynać nową edycję ligi (2 ligowej wink.gif )
kyny
Oki piszemy wszystko tutaj biggrin.gif
Kosiar
Tylko trzeba każdego poinformować o tym że piszemy tutaj no i jakiegoś moda o to żeby nam temat przekleił na góre smile.gif
spiz@k
Podpialem temat - popieram pelnym sercem, mimo iz sam nie gram.
(mam nadzieje, ze zbierze sie ekipa osiol.net tez do AA:O smile.gif )
Izaak
No to Witam wszystkich na nowym forum !! smile.gif I czekam na rozpoczęcie ligi (depor ostro zaczyna trenować).

pzdr. Izaak
OperatorTokarki
No wreszcie was odnalazlem ufff biggrin.gif witam wszytskich ponownie na nowych smieciach tongue.gif @Postman czy moglbys wytlumaczyc dlaczego na starym forum usunieto ci nicka??Bo kurcze jeden dzien nie bylem w necie a takie zmiany tongue.gif i nowosci.
CYTAT
Na PFO mam na razie zakaz pisania a rozpoczęcie zbliża sie wielkimi krokami. Ja tam nie zamierzam sie zmieniać wiec w przyszłości dostane bana jak mi to napisano. Więc od dziś temat kontynujemy tylko tutaj.
ah juz wszystko jasne nie musisz sie tlumaczyc wink.gif

Ja juz niektore osoby poinformowalem i mysle ze nie bedzie zle wink.gif
CYTAT
Rosenkranc odezwał sie tylko raz i słuch po nim zaginąl wiec nie wiem czy bedzie grał.
hm wydaje mi sie ze bedzie gral poniewaz umawial sie ze mna na sparing...ktory sie nie odbyl z powodu mojego ciaglego braku czasu biggrin.gif ale juz mu napisalem na GG ze ma sie odezwac to wszystko wyjasni wink.gif
CYTAT
20. Romano - ????????(nie wybrał jeszcze zespołu)
@Romano zastanawia sie pomiedzy Ajaxem a Shalke 04...gralem z nim ostatnio spara to wiem tongue.gif OK to by bylo na tyle...3maj cie sie biggrin.gif
EDIT:

Aha a tak wogole to co to AA:O ???
Ljarro
@Operator namów go na Ajax, to bede mogł sobie van der Meyde sciagnac tongue.gif

Jak dobrze ze tutaj jest "główny" temat ligi bo na "ksenoks-fo" nie moglem nic pisac smile.gif
Kosiar
A nie zauwazyliście przypadkiem że zawsze jak dochodzimy do 1000 postów w temacie ligi to coś się zawsze zaczyna dziać na forum czyli zmiana serwera, admina itp. ? wink.gif
Ljarro
CYTAT(Kosiar @ 16.06.2004 - 16:16)
A nie zauwazyliście przypadkiem że zawsze jak dochodzimy do 1000 postów w temacie ligi to coś się zawsze zaczyna dziać na forum czyli zmiana serwera, admina itp. ?  wink.gif

No nie wiem. Na abc moze bylo z 30 postów dopiero.

No i @Methodini zrezygnował z gry, bo nie ma zamiaru uczestniczyć w innych forach. I tak by to pewnie zrobił pod koniec, bo by mu sie znudziło tak jak w pierwszej edycji wink.gif
ryjek
Ciesze się, iż tutaj zawitaliśmy. Myśle, że będzie nam tu lepiej.
Barcelona jush trenuje, jednak po wczorajszych występach Cocu i Overmarsa , GM zaczyna się zastanawiać nad ich obecnościa w klubie smile.gif Ale póki nie dostanie Ronaldinho i Davidsa to nic nie zrobi tongue.gif

@Ljarro gotuj się na pojedynki :>
Kosiar
CYTAT
No i @Methodini zrezygnował z gry, bo nie ma zamiaru uczestniczyć w innych forach. I tak by to pewnie zrobił pod koniec, bo by mu sie znudziło tak jak w pierwszej edycji

No i ta wiadomość mnie cieszy tongue.gif Bo tak jak napisałes to pewnie by zrezygnował już w pierszej części sezonu
POSTMAN
No i mamy mały problemik. Jeśli methodini nie gra to wszystkie transfery z jego zespołu powinny byc unieważnione. I co teraz??

Czy tylko ja nie mam szybkiej odpowiedzi w tym temacie??
Sagittarius
CYTAT(POSTMAN @ 16.06.2004 - 19:22)
No i mamy mały problemik. Jeśli methodini nie gra to wszystkie transfery z jego zespołu powinny byc unieważnione. I co teraz??

tak jak napisałeś @Post
1) transfery od metohdiniego unieważnione
2) gramy 2 ligi po 9 zespołów (propozycja wink.gif )

.......... tak na przyszłość, to moim zdaniem transfery powinny być ważne, wtedy gdy zespół, z którego przeszedł zagra chociaz 1 sezon. Nie może być czegoś takiego, że ktoś np. obejmuje Ajax, sprzedaje wszystkich dobrych graczy i bez zagrania jednego meczu odchodzi

P.S. ciekawe ile jeszcze nieścisłości takich jak ta wyjdzie (co by było, gdybym np. sprzedał połowe Milanu i przestał grać ???) biggrin.gif oczywiście żartuje...... ale problem jest mad.gif

pozdrawiam,
Sagittarius
Ljarro
CYTAT

Ja tez nie mam.

No wlasnie problem z tymi transferami :/. Dobrze ze nie kupilem "Królika" tongue.gif
Izaak
Myśle, że niektórzy uczestnicy ligi będą zawiedzeni..

Z tego co pamiętam nie kupiłem nikogo od Methodiniego ..

I moim zdaniem zróbmy 1 lige w której zagra 18 zespołów smile.gif

smiley13.gif
POSTMAN
CYTAT(Izaak @ 16.06.2004 - 22:37)
Myśle, że niektórzy uczestnicy ligi będą zawiedzeni..

Z tego co pamiętam nie kupiłem nikogo od Methodiniego ..

I moim zdaniem zróbmy 1 lige w której zagra 18 zespołów smile.gif

smiley13.gif

Chyba spyra będzie najbardziej bo kupił Ronaldinho.
Ljarro
A juz zapisy skonczone ?? Bo ja ewentualnie moge kogos sprobowac znalezc, tylko ze ten ktos bedzie chcial grac Interem biggrin.gif. Ale mu nie oddam.
Dlatego me pytanie brzmi: zapisy skonczone czy nie ??
Kosiar
CYTAT
I moim zdaniem zróbmy 1 lige w której zagra 18 zespołów

Chyba lepiej żeby zostały 2 ligi no i puchar w nich.

A co do transferów to wogóle coś czuje że będzie nizły młyn przed rozpoczęciem ligi bo nikt ich od poczatku nie spisywał. Więc ja jestem za tym żeby zostałyy orginalne składy mniej zamieszania będzie
POSTMAN
CYTAT(Ljarro @ 16.06.2004 - 23:03)
A juz zapisy skonczone ?? Bo ja ewentualnie moge kogos sprobowac znalezc, tylko ze ten ktos bedzie chcial grac Interem biggrin.gif. Ale mu nie oddam.
Dlatego me pytanie brzmi: zapisy skonczone czy nie ??

Jak znajdziesz kogoś to czemu nie im wiecej tym lepiej. Jesli Rosenkranc bedize grał i ty znajdziesz kogoś jeszcze to bedzie 12 osób w 2 lidze.

Jak już znajdziesz to niech sie szybko decydują. Bo może w przyszłym tygodniu zaczniemy grać.
Ljarro
CYTAT
Jak już znajdziesz to niech sie szybko decydują. Bo może w przyszłym tygodniu zaczniemy grać

Tak tez napisałem na innym forum, moze sie ktos zgłosi. Oczywiscie bede sie staral wybrac takich ktorych znam i ktorzy nie beda sprawiali kłopotów smile.gif
Spyra
Witam wszystkich na nowym forum i mam nadzieje ze to juz ostatnia przeprowadzka.

Co do transferow to nieladnie sie zachowuje Izaak,
polecam http://www.osiol.com/index.php?showtopic=5764&st=1060
kupiles Silve od Methoda a on ode mnie, pozniej sprzedales Silve komu innemu itd.

Wydaje mi sie ze w zwiazku z ogromnym zamieszaniem jakie powstalo powinno pozostawic sie transfery tak jak do tej pory lub anulowac wszystkie.

Jezeli bedzie 20 zawodnikow to mysle ze dla atrakcyjnosci byloby lepiej zrobic 2 ligi.
Sagittarius
CYTAT(Spyra @ 16.06.2004 - 23:33)
Wydaje mi sie ze w zwiazku z ogromnym zamieszaniem jakie powstalo powinno pozostawic sie transfery tak jak do tej pory lub anulowac wszystkie.

Anulowane - tak...... mogą być
Pozostawić - w żadnym wypadku

Dam przykład... moge namówić kumpla z pracy, żeby zaklepał sobie jakiś dobry klub (np. Ajax) sprzedał mi połową najlepszych zawodników i sie zmył...... ciekawe @Spyra czy byłbyś wtedy za pozostawianiem transferów drunk.gif ) jeszcze raz czy "zapanujemy" nad tym wszystkim
POSTMAN
To anulujemy wszystkie transfery. Jak ktoś chce to niech kupuje graczy od nowa. Okres transferowy kończy sie w niedziele o północy, po tym terminie nie bedzie mozna robić transferów.
Nowi zawodnicy moga sie zgłaszać też do niedzieli.
Gacek78
Heja, kurcze niezłe zamieszanie z tymi forami, to już trzecie gdzie jest temat o naszej lidze!!

Na ABC chyba umarło, a teraz na PFO chyba też zejdzie śmiercią blink.gif

Ale skoro przenieśliśmy się tutaj, to ja idę za wami drodzy przyjaciele - osiołki biggrin.gif
ryjek
No i bardzo dobrze , że anulowaliśmy transfery. Zero kłopotu, wsio od nowa. Choć jestem zdania po namyśle, iż powinniśmy jednak kontynuować oryginalnymi składami Fify 2003, chyba że ktoś by vyczaił na necie zaktualizowane na dzień dzisiejszy (wtedy miałbym Davidsa i Ronaldinho ... tongue.gif )
Kosiar
CYTAT(ryjek @ 17.06.2004 - 09:43)
No i bardzo dobrze , że anulowaliśmy transfery. Zero kłopotu, wsio od nowa. Choć jestem zdania po namyśle, iż powinniśmy jednak kontynuować oryginalnymi składami Fify 2003, chyba że ktoś by vyczaił na necie zaktualizowane na dzień dzisiejszy (wtedy miałbym Davidsa i Ronaldinho ... tongue.gif )

Ja szukałem ale nie ma czegoś takiego lub nie znalazłem sad.gif Ale są inne ciekawe żeczy np. bardzo ciekawa i rozbudowana polska liga smile.gif Można by było kiedyś spróbować tak pograć smile.gif.
I tak jak @ryjek też jestem zatym żeby je całkowicie anulować i grać podstawowymi składami cool.gif
Gacek78
Szczerze,
też jestem za tym aby grać oryginalnymi składami, bo ostatnio było tyle transferów, że nie wiem czy ktoś by to ogarnął
Spyra
Sagittarius rozumiem ze Twoje pytanie bylo retoryczne smile.gif
Ja rowniez jestem za orginalnymi skladami ( choc caly tok przygotowan poszedl na marne smile.gif)
michal3333
Znalazlem plik aktualizujacy sklady smile.gif

ftp://ftp.volftp.mondadori.com/mirror/fif...pdate_V.1.0.zip

ps: nie wiem na ile jest to aktualne, ale troche zmienia smile.gif
ryjek
Działać, działa, troszkę zmian jest (np ilosc druzyn w hiszpanskeij lidze). W sumie można by było na nich grać tongue.gif
Szkoda tylko ze po przywróceniu dawnych ustawień wszystkie savy mi wcięło wallbash.gif
POSTMAN
Ja tam problemu nie bede stwarzał jak ktoś chce kupić kogoś od kogos to nie ma sprawy. Najbardziej zainteresowany powinien byc Izaak on najwiecej nawymieniał zawodników. No i morientesa teraz stracił. Ja chętnie też bym powtórzył transfer Verona za Ventole smile.gif.
Ljarro
CYTAT
Ja chętnie też bym powtórzył transfer Verona za Ventole

Hihihihi.

Jeden gracz sie juz zgłosił. Dam mu namiar na @Postmana i sprawdzicie łącze.

CYTAT
Znalazlem plik aktualizujacy sklady

W readme jest napisane, ze aktualizuje na sezon 2003/2004. Czyli może być nieźle. Ja oczywiscie nie bede mial pewnie ani Stankovicia, ani Adriano :/
ryjek
To ja kciałem sie spytac kiedy ORIENTACYJNIE startujemy. Ja tam proponuje od 1ego, niech sie wszyscy sprawdza etc. etc. Akurat byłyby 2 tygodnie na ostateczne przygotowania smile.gif
Gacek78
Myślę, że to dobry termin
POSTMAN
Są głosy żeby zacząć wcześniej bo to wakacje, urlopy i takie tam. Ja tak myślałem żeby zacząć już w przyszłą środę. Ale wszystko mozna przedyskutować.

Właśnie zobaczyłem jakie zmiany w MU wprowadza ten pliczek i jestem w szoku.
Tim Howard 56
Cristiano Ronaldo 77
Nie mam Beckhama wogóle porażka.
ryjek
Przyszła środa? A może jeszcze przyszła ? smile.gif Skończyliby wszyscy sesje smile.gif
POSTMAN
CYTAT(ryjek @ 17.06.2004 - 14:37)
Przyszła środa? A może jeszcze przyszła ? smile.gif Skończyliby wszyscy sesje smile.gif

Mi jest wszystko jedno, ja sie dostosuje. Ale inni moga gdzies wyjechać. Sagittarius chciał zacząć jak najwcześniej może on gdzieś wyjeżdża.
No i trzeba podjąc decyzje jakimi składami gramy? Orginalnymi z Fify, Z updatem z tego pliku czy orginalne + transfery?
Ljarro
Sprawdzilem sobie te składy. Duzo na pewno straci @Postman, bo nie ma Beckhama i Verona. @Rekin bedzie mial niezlą pake biggrin.gif. U mnie też troche lipa. Mam nową gwiazde hiszpanskiej piłki: Obafemiego MARTINEZA.

Mimo wszystko fajnie by bylo grac troche nowszymi składami, dlatego ja jestm za graniem z tym updatem
Co do rozpoczecia, to ja sie nigdzie do sierpnia nie wybieram bo mam slub i musze jeszcze kilka rzeczy w czerwcu i lipcu załatwić tongue.gif
Izaak
Moim zdaniem lepiej zacząc w środe bo dużo ludzi wyjeżdża(albo poniedziałek).
Acha jeszcze jedno ten pliczek trzeba wgrać, czy to tylko dla
zainteresowanych ?? smile.gif
Ach i jestem za oryginalnymi składami + transfery ... nie potrzebnie tyle trenowalismy nowym składem...
pzdr. smiley13.gif
OperatorTokarki
Cze all...ja jeszcze nie sprawdzalem tego pliczku, ale tak jak wszyscy mowia ze jest dobry to zostanmy przy nim, bynajmniej benda jakies aktualizacje i nie bedzie zamieszania z transferami, a jezeli ktos dobrze gra w fife to i tak sobie poradzi tongue.gif ...hm ciekawe jak Borussia wyglada po tym update rolleyes.gif , najlepiej by bylo, by @Postman to rozstrzygnal...w koncu to on jest szefem tej ligi ph34r.gif, a moze zrobmy transfery po updacie??.
Prosze takze o w miare szybkie rozsztrzygniecie terminu, bym juz mogl go sobie wpisac w plan, poniewaz nie wim jak bende z praca sie wyrabial (od przyszlego tygodnia mam popoludniowki) crazy.gif
Ok wgrywam update i oblookam sobie...pozdrawiam cale zgromadzenie smiley13.gif

Edit:
Po zaladowaniu niniejszego update zauwzylem ze gra nie czyta np. niemieckich znakow typu u z dwoma kropkami...Borussia troszecze mi oslabla,ale jest to niezauwazalne biggrin.gif Jestem za update biggrin.gif
Ljarro
No francuskich literek też nie czyta.

No i mamy dwóch dodatkowych graczy. Jeden z nich musi sobie tylko załatwić Fifke. Jeszcze tylko musza przejsc test lacza.
Spyra
Ja sie podpisuje pod wypowiedzia Izaak'a ten pliczek to kompletne nieporozumienie.
OperatorTokarki
Eh nie moge juz edytowac sad.gif dlatego pisze na nowo...mam problem, jak wyrzucic tego update??Bo stwierdzilem jednak ze jest daremny...denerwuja mnie te znaki zapytania na koszulkach...dlatego cofam to co przedtem napisalem
CYTAT
Jestem za update
jestem kategorycznie przeciw temu!!Kurcze gdybym mial wiecej czasu to poustawialbym druzyny w Creation Center...niestety owego mi brakuje...nio ale moze ktos sie pobawi i poustawia te kilka druzyn do aktualnych stanow klubowych...robota ta to jak wyczyszczenie stajni augiasza...ale efekty bylyby by ciekawe biggrin.gif wtedy mozna by zagrac w aktualna pilke wink.gif
Sagittarius
Ja jestem za oryginalnymi składami (bez update'ów) +ew. nowe transfery

@Postman, jeżeli chodzi o mnie to wyjeżdżam w ostatni tydzień lipca wink.gif - tak wiec czas jest, jeżeli inni są dyspozycyjni to ok, mamy czas.... wink.gif
michal3333
Znalazlem nowszą wersje :

http://guest14.download.filefront.com/dwve...terUptadev2.zip

jest to wersja v2 tego samego autora, z tego co zdazylem zauwazyc, niestety nadal nie ma niektorych znakow w nazwiskach pilkarzy, ale mimo wszystko jestem za graniem z tym updatem, sklady sa prawie takie jak obecnie w rzeczywistosci smile.gif
Ljarro
Ja mimo tych literek jestem za updaet'ami. Lubie grać we wszystkie gry prawdziwymi składami.

Oczywiscie jezeli wiecej osob bedzie chcialo grac podstawowymi skladami + transfery to sie dostosuje.

@Michal3333 udalo Ci sie sciagnac ten drugi update?? Bo mi nawet nie chce zacząc sciagac tego
michal3333
http://guest14.download.filefront.com/itjg...terUptadev2.zip

stad powinno sie sciagnac, a jesli wyskoczy blad to na tej stronie sa alternatywne serwery:

http://download.filefront.com/1112329;dfa5...224446a92b8a5f1
ryjek
Ja jestem jak najbardziej za grą z zainstalowanymi update'ami.
Kosiar
Ja narazie nie wiem czy jestem za updatem bo nie moge v2 ściągnąć może mby ktoś mailem wysłał smile.gif ***@****.pl

Edit
Dziękuje już se poradziłem
KOD
h**p://guest14.download.filefront.com/itjguuykzr+/socceraccessnet/socceraccess/2003/rosters/RosterUptadev2.zip
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.