Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z nagrywarką
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
zebras
Moja nagrywarka GCE-8524B nie chce przestrzegać że tak powiem prędkości odczytu płyty, powiedzmy ustawiam prędkość 4x,8x,16x itd to nie jest ważne, nagrywarka i tak odczytuje z jak najwiekszą predkością, na początku płyty gdzieś koło 8x potem się rozpędza prawie do 35-40 ! W Każdym programie... W Game Jacku, Nero, Alcoholu, Clone CD... wszędzie to samo, a jak sami wiecie niektóre płyty z uwagi na zabezpiecznia trzeba wolniej odczytać... Nie wiem co mam robić biosa do mojej wersji nagrywarki GCE-8524B nigdzie nie moge znaleźć wszędzie jest do GCE-8525B a ten nie pasuje, nie wgrywa się, do tego nagrywarka nie widzi w ogóle prędkości nagrywania 10x, 12x mimo żę w instrukcji jest że nagrywa na tych prędkościach u mnie jest po prostu 8x a potem 16... Kto mam pomysł co to może być i jak to naprawić ? ? ? Pozdrawiam...
Romala
Hmm, faktycznie producent (LG jak przypuszczam) nie przyznaje się do tego produktu i nie udostępnia żadnego firmwaru. Osobiście uważam, że wgrywanie ewentualnych sterów nieautoryzowanych przez producenta jest bardziej niż ryzykowne i niezalecam. Więc jeśli gdzieś coś znajdziesz i niebędzie to strona producenta to upgrade na własne ryzyko.
Jedyne co mi przychodzi do głowy w tym przypadku to:
1. Wyslij zapytanie do
CYTAT
Wsparcie techniczne
Tomasz Świnoga
(0-22) 606-14-50
e-mail: support@lge.pl

2. Popytaj na forum cdrinfo.pl

smiley13.gif
leonard
dales to samo na abc i dostales od christa006 linka do programu CD-bremse..proponuje z tej rady skorzystac
Rooff
Nie wiem gdzie Ty ustawiasz prędkość odczytu dla tego napędu...
Jezeli chcesz żeby Ci odczytywała z maksymalną żądaną przez Ciebie prędkościa to może program Nero Drive Speed tutaj pomoże. Zakładam ze dostałeś do nagrywarki płytkę z Nero wiec nie powinno być problemu. Oczywiście nalezy odpowiednio czynnosci wykonać żeby zadziałało ograniczenie odczytu smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.